Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Παρασκευή 14 Μαΐου 2010
Με σκορ 4-4 προχωράει η εξεταστική για τη Ζίμενς. Τέσσερις πασόκοι, τέσσερις νεοδημοκράτες, λαδοποντικοί, πρώην υπουργοί και υφυπουργοί.
***
Κοινό γνώρισμα ότι και οι ...οκτώ αναδομήθηκαν από Σημίτη και Καραμανλή. Τους είχαν πάρει χαμπάρι αλλά δεν το τράβηξαν το σχοινί.
***
Αυτό έλλειπε να τα βάλουν με στρατηγούς και ξαδέλφια.
***
Ο ΣΕΒ θα σώσει τη χώρα. Σώστε πρώτα τις επιχειρήσεις σας. Κατά τα άλλα ο πρόεδρος του ΣΕΒ «γιαούρτωσε» τους πολιτικούς.
***
Άμεση η αντίδραση Καστανίδη. «Χόρτασε η ψείρα και βγήκε στο γιλέκο». Καλό αλλά ποιος τους χόρτασε τόσα χρόνια. Και μη μου πεις υπουργέ ότι δεν είχαμε και χορτασμένες ψείρες που βγήκαν για σεργιάνι στις Lexus;
***
Βγάλτε μια κατάσταση του ΣΕΒ και των ΜΜΕ να δούμε τι χρωστάνε σε εφορία και ΙΚΑ και μετά τους καλούμε να μας σώσουν.
***
Βγάλτε και μια λίστα να δούμε ποιοι δημοσιογράφοι απασχολούνται σε εταιρίες του ΣΕΒ.
***
Κι ακόμη καλύτερα, πέστε μας πόσα εκ. ευρώ πήραν από την κρατική διαφήμιση οι σπουδαίοι αναλυτές των καναλιών που κόπτονται τώρα για τους χαμηλόμισθους.
***
Μαθαίνω ότι το βαρύ πυροβολικό του χειμερινού τουρισμού μας χρωστάει στο ΙΚΑ περίπου 300.000 ευρώ. Κι άλλα τόσα σε εφορία και τρίτους. Και δεν πείσθηκα με όσες απολογίες άκουσα.
***
Ελάτε στο δήμο Κατερίνης να τα πατσίσουμε. Μικροποσά είναι άλλωστε. Όσα δίνουμε στα αστικά για δυο χρόνια.
***
Με 365.000 ευρώ το χρόνο Σάββα πιστεύω ότι και τα ΤΑΧΙ θα μετέφεραν τους μη έχοντες δωρεάν για ένα χρόνο. Γιατί δεν το βλέπεις το θέμα; Και με τέτοια κρίση!
***
Δεν άρεσε ο δήμος Μηλέας με πρωτεύουσα την Κατερίνη. Κάντε το δήμος Λαζαίων τότε.
***
Όσα δημοτικά διαμερίσματα θέλουν να αποσπαστούν από τους νέους δήμους μπορούν μετά την ανακοίνωση του νέου χάρτη να προβούν στα δέοντα. Νέες φωτιές θ’ανάψουν.
***
Επιτέλους, τελειώνει η πλατεία μας. Κάποτε ένας συμμαθητής μου σε μια έκθεση ιδεών για το πάρκο μας είχε γράψει ότι είναι σεμνό και ωραίο. Αναρωτιέμαι τι θα έγραφε για την πλατεία μας.
***
Ακριβή μου πλατεία, η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα «γυνή». Την πληρώσαμε μισό εκατομμύριο ευρώ για δυο λίφτινγκ και μας προέκυψε τραβεστί.
***
Υ.Γ. Πόσο ξεφτίλα είμαστε. Εννοώ το 5 τοις χιλίοις των τελωνειακών στα τιμολόγια της ΔΕΗ και τα προνόμια των υπαλλήλων της Βουλής. Ήταν αδέξιοι οι δεξιοί αλλά είστε κι εσείς!(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: