Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Ημερήσιο Μάτι με τη Κατερίνα Τσαλού

Παρασκευή 14 Μαΐου 2010
Λέω σήμερα να ανοίξω τη στήλη με μια επιστολή αναγνώστη, τα στοιχεία του οποίου είναι στη διάθεση της εφημερίδας, πλην όμως ο ίδιος δεν επιθυμεί να.... δημοσιοποιηθούν.
Την καταγράφω ως μια χαρακτηριστική, των πολλών, καθημερινών επιστολών που λαμβάνει η εφημερίδα και που είναι αδύνατον να δημοσιευθούν όλες για ευνόητους λόγους.
Δείτε λοιπόν πώς τα προβλήματα της καθημερινότητας είναι τόσο απλά να λυθούν κι όμως «ταλαιπωρούν» τους δημότες.
Στη συνέχεια, θα σας μεταφέρω την αγωνία ενός πατέρα που προχθές το απόγευμα, τραυματίστηκε το παιδί του στον πεζόδρομο της Κατερίνης από ποδηλάτη που έτρεχε ανεξέλεγκτα.
Ο ίδιος εξέφρασε την εύλογη απορία του ποια είναι αλήθεια αυτή η πολύ σημαντική δικαιολογία που μπορεί να προβάλουν επί σειρά ετών οι αρμόδιοι του δήμου για την πλήρη αναρχία που επικρατεί στον κεντρικό και όχι μόνο πεζόδρομο της Κατερίνης.
Αρχίζω με τα απλά….
Καλησπέρα
Ονομάζομαι Κ. Γ. και θα ήθελα να αναφέρω στην εφημερίδα σας ένα γεγονός που όσο πλησιάζει η καλοκαιρινή περίοδος γίνεται πρόβλημα για κάποιους συμπολίτες σας.
Στην περιοχή που μένω και συγκεκριμένα στην οδό Ναυαρίνου , πριν κάποιους μήνες η αρμόδια υπηρεσία της ΔΕΥΑΚ έκανε κάποια έργα κατά τα οποία χρειάστηκε να σκαφτεί ολόκληρο το οδικό δίκτυο στη διασταύρωση Ναυαρίνου-Τυπάλδου. Το πρόβλημα είναι πως αφού ολοκληρώθηκαν αυτά τα έργα και τα ανοίγματα καλύφθηκαν με χώμα, δεν εμφανίστηκε κανείς ώστε να
προχωρήσει στην ασφαλτόστρωση του δρόμου. Αυτό όπως καταλαβαίνεται έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία σκόνης η οποία πλέον έχει γίνει συγκάτοικος όλων μας(κατοίκων της περιοχής).
Η κίνηση που έχει γίνει μέχρι τώρα(δεν γνωρίζω ποιανού πρωτοβουλία) είναι να περνάει δυο φορές τη μέρα ένα μηχάνημα του δήμου Κατερίνης και να καταβρέχει το κομμάτι αυτό. Καταλαβαίνεται  βεβαίως πως όσο μπαίνουμε στο καλοκαίρι και οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν το όχημα θα πρέπει να μένει εκεί συνέχεια για να έχει αποτέλεσμα η κίνηση αυτή (που δεν το βλέπω).Ζητώ από την  εφημερίδα σας να αναφερθεί το γεγονός(από όσο γνωρίζω είναι και άλλες περιοχές στην Κατερίνη που οι κάτοικοι αυτών αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα) για να κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι φορείς ώστε να γίνει η ασφαλτόστρωση άμεσα. Τέλος θα παρακαλούσα να τηρηθεί η ανωνυμία μου σε οποιαδήποτε δημόσια αναφορά του θέματος για ευνόητους λόγους.
Με εκτίμηση
Το δεύτερο περιστατικό που οφείλω να σας μεταφέρω έχει ως εξής:
»Βρισκόμουνα με την 8χρονη κόρη μου στον πεζόδρομο της Κατερίνης, απόγευμα Τετάρτης, όταν ξαφνικά, ποδηλάτης που έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα παρέσυρε και έριξε κάτω τη μικρή μου κόρη, ενώ και ο ίδιος έπεσε από το ποδήλατό του.
Η κόρη μου τραυματίστηκε ελαφρά, το σοκ όμως ήταν μεγάλο τόσο για την ίδια όσο και για μένα που είδα μπροστά στα μάτια μου, το παιδί μου να παρασύρεται από τροχοφόρο, όχι στο δρόμο αλλά στον ΠΕΖΟδρομο της Κατερίνης.
Θεωρώ απαράδεκτο και το ελάχιστο επικίνδυνο» πλέον να κυκλοφορούν οι δημότες και μικρά παιδιά στο συγκεκριμένο πεζόδρομο. Θεωρώ αδιάφορους όσους επί σειρά ετών, επιτρέπουν την πλήρη αναρχία, επικαλούμενοι αστείες δικαιολογίες, βυθιζόμενες μπάρες, μέτρα τάξης και το μόνο με το οποίο ασχολούνται είναι τα τραπεζοκαθίσματα, τα πατάρια και τα λουλουδάκια.
Ντροπή…χρόνια τώρα».
Αυτά κυρίες και κύριοι συμβαίνουν στην πόλη που κατά τα λοιπά …στολίζεται. Είναι αυτό που λέμε ο κόσμος καίγεται…αλλά δεν θα το πω στη συνέχεια.
Θα κλείσω και σήμερα με την έκκληση που δημοσίευσε χθες η «Η» και όλες οι τοπικές εφημερίδες της Κατερίνης.
Έκκληση για αυτόπτες μάρτυρες τροχαίου στην Κατερίνη
Την προηγούμενη Παρασκευή 7 Μαΐου 2010 στις 2.20 περίπου το μεσημέρι, σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα στο τέρμα της οδού Φαρμάκη στην Κατερίνη.
Διερχόμενο φορτηγό Ι.Χ. παρέσυρε και τραυμάτισε πολύ σοβαρά επιβάτιδα ποδηλάτου.
Γίνεται έκκληση όποιος έχει δει τις συνθήκες του ατυχήματος να επικοινωνήσει με το κιν. τηλ. 6944 463189(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: