Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - Συγκέντρωση κατοίκων και δημοτικών συμβούλων

  
ΠΕΜΠΤΗ 1-4-2010
Συγκεντρώθηκαν και σήμερα το πρωί κάτοικοι, καταστηματάρχες και δημοτικοί σύμβουλοι της Παραλίας, ώστε να αποφασίσουν τι θα πράξουν για να μην πληγεί η εικόνα της ακτής της πόλης. Ήδη χθες με την παρουσία τους είχαν σταματήσει τα φορτηγά που ξεφόρτωναν άμμο, καθώς δεν ήταν της ποιότητας που προέβλεπε το έργο για την καταπολέμηση της θαλάσσιας διάβρωσης της... ακτής.

Στο χώρο της συγκέντρωσης, βρέθηκαν χθες ο δήμαρχος Παραλίας Γιώργος Κεραμιδιώτης και ο  Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, οι οποίοι βλέποντας από μόνοι τους και συμφωνώντας με όσα άκουσαν, έβαλαν και την προσωπική τους εγγύηση για αυστηρό και συνεχή έλεγχο του εργολάβου μέχρι το πέρας του έργου.

Μεταξύ των παρευρισκόμενων ήταν και οι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Αθανασιάδης, Γιώργος Κουθουρίδης, Κώστας Αλμπάνης και Βαγγέλης Κήπου, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου του Δ.Δ. Παραλίας Γιάννης Μέγκας, καθώς και ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Παραλίας Νίκος Συνδικιώτης.
 Πριν από τη συγκέντρωση είχαν επισκεφτεί το γραφείο του κ. εισαγγελέα, όπου έπειτα από συζήτηση του προβλήματος, αποφασίστηκε να μην ασκηθούν ασφαλιστικά μέτρα, γιατί κάτι τέτοιο θα είχε ως αποτέλεσμα να διακοπούν οι εργασίες και να καθυστερήσει σημαντικά η αντιμετώπιση του καίριου προβλήματος της διάβρωσης των ακτών.

Πλέον, για να διασφαλιστεί η ποιότητα της άμμου, κάθε φορτίο που θα προορίζεται για το έργο θα ξεφορτώνεται αρχικά σε αποθήκες του δήμου αριστερά και δεξιά της ακτής, θα εξετάζεται και θα μεταφορτώνεται για να τοποθετηθεί στην ακτή. Πρόκειται για καθημερινό έλεγχο, στον οποίο, όπως ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ο κ. Αλμπάνης, συμφώνησαν οι αρμόδιοι επιβλέποντες μηχανικοί Δημήτρης Γκαμπαρντίνας, της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου και Μανώλης Μόχλας της ΤΥΔΚ.

Κατά την συνάντηση ακούστηκαν πολλά, όπως αυτά που είπε ο κ. Κουθουρίδης, ότι το έργο προέβλεπε ποταμίσια άμμο και πράγματι τέτοια έπεφτε στην αρχή στην ακτή, της οποίας είχε παρθεί και δείγμα από τις αρμόδιες υπηρεσίες, όμως μετά την δειγματοληψία τα φορτηγά άρχισαν να φέρνουν άμμο, που χαρακτηρίστηκε από τους συγκεντρωμένους ως χώμα. Για να ολοκληρωθεί το έργο πρέπει να πέσουν 26.000 κυβικά μέτρα άμμου στην ακτή, ενώ την Τρίτη που σταμάτησαν οι εργασίες είχαν πέσει περίπου 5.000 κυβικά μέτρα.

Πιο νωρίς κατά την πορεία του έργου είχε υπάρξει πάλι σύγκρουση με τον εργολάβο, όσον αφορά τις πέτρες που είχαν χρησιμοποιηθεί και είχαν πάλι θεωρηθεί ακατάλληλες. Επίσης, τονίστηκε ότι δεν έγιναν οι απαραίτητες κινήσεις ώστε να χρησιμοποιηθεί άμμος από τις άκρες της ακτής του δήμου, που αρχικά υπήρχε ως ενδεχόμενο, αλλά δεν έχει προχωρήσει μέχρι τώρα.

Αυτό που βρήκε όλους απόλυτα σύμφωνους ήταν ότι η ακατάλληλη άμμος που έπεσε πρέπει να απομακρυνθεί στο σύνολό της, κάτι για το οποίο και ο ίδιος ο δήμαρχος καθησύχασε ότι θα γίνει, καθώς πλέον ο εργολάβος θα πιεστεί περισσότερο.
(Ο.Β)
ΚΡΑΧΤΗΣ 
(http://kraxtis-gr.blogspot.com/)

Δεν υπάρχουν σχόλια: