Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Γιορτή για τα παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών

 
ΠΕΜΠΤΗ 1-4-2010
Πασχαλινή γιορτή για τα παιδιά των μονογονεϊκών οικογενειών διοργάνωσε ο σύλλογος προστασίας παιδιών «Βενιαμίν». Η αίθουσα του συνεδριακού κέντρου του δήμου Κατερίνης γέμισε χαρούμενες παιδικές φωνές, μπαλόνια και δώρα, τα οποία στο τέλος της γιορτής μοιράστηκαν στα παιδιά.
Ο πρόεδρος του συλλόγου Χάρης ...Αναστασίου, πλαισιωμένος από τον Χαράλαμπο Σιδηρόπουλο, παιδοψυχίατρο και την Άννα Βουτσά, υπεύθυνη της ομάδας υποστήριξης για μονογονεϊκές μητέρες που συνέστησε ο «Βενιαμίν» μίλησε στις παρευρισκόμενες μητέρες και τα παιδιά τους, πριν αρχίσει το μοίρασμα των δώρων και το ξεφάντωμα από πλευράς των κεντρικών προσώπων αυτής της πολύ όμορφης εκδήλωσης.
Ο κ. Σιδηρόπουλος τόνισε την ανάγκη περιστάσεων όπως αυτή, αναφερόμενος στα λόγια του Δημόκριτου ότι όταν μέσα στη ζωή δεν έχουμε γιορτές, είναι σαν να περπατάμε έναν ατέλειωτο δρόμο, χωρίς να υπάρχει κάτι κάπου να σταθούμε. Μια ακόμη ανάγκη στην οποία στάθηκε είναι αυτή των παιδιών για παιχνίδι λέγοντας ότι, «στην ελληνική γλώσσα το παιδί, το παιχνίδι και η παιδεία έχουν την ίδια ρίζα. Δηλαδή το παιδί μαθαίνει με το παιχνίδι. Μην στερείτε από το παιδί σας το παιχνίδι, τα παιδιά κουράζονται όταν κάθονται, ξεκούραση για αυτά είναι το παιχνίδι.
Η κ. Βουτσά από την πλευρά της είπε, «δεν μου αρέσει να δίνω υποσχέσεις, που δεν μπορώ να κρατάω και το αποφεύγω. Αυτό που θα σας πω είναι ότι έχουμε πάει σε φορείς, έχουμε θέσει αιτήματα που έχουν γραφτεί στα πρωτόκολλα τους. Έχουμε την ψυχραιμία και την υπομονή και περιμένουμε την απάντησή τους. Επειδή στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ακόμα ισχυροί θεσμοί που να στηρίζουν την μονογονεϊκή οικογένεια, πρέπει να δείξετε και οι ίδιες ενδιαφέρον και να απαιτήσετε».(ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: