Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Ο Α. Φαρμάκης νέος διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης - Ο Μανώλης Κοσμαδάκης Διοικητής στο ΨΝΠΟ

ΠΕΜΠΤΗ 1-4-2010
Αναλαμβάνουν σε λίγες μέρες  τα καθήκοντά τους οι νέοι διοικητές στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης και το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Πέτρας Ολύμπου.
Νέος Διοικητής  του Γενικού Νοσοκομείο Κατερίνης  αναλαμβάνει  ο Αστέριος Φαρμάκης και του  Ψυχιατρικού Νοσοκομείου ο Μανώλης Κοσμαδάκης. Υποδιοικητής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου αναλαμβάνει ο Δημήτρης Τζήκας, δάσκαλος.
Οι νέοι διοικητές θα βρίσκονται στις θέσεις τους μετά τη δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ.... διορισμού.
Ποιός ειναι ο ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ
Γεννήθηκε στις 7.7.1960 στο Λιτόχωρο. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Μεταπτυχιακές / οικονομικές σπουδές
Industrial Location and Development
Διπλωματική εργασία «Τα ολοκληρωμένα Μεσογειακά προγράμματα, ως ιδιαίτερη πτυχή της Κοινοτικής Περιφερειακής Πολιτικής»
Κρατικό Πανεπιστήμιο VUB, Βρυξέλλες, 1992
Πτυχίο Οικονομικών Επιστημών
Διοίκηση Επιχειρήσεων
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης , 1986
Οικονομολόγος – Σύμβουλος Επιχειρήσεων, ιδιοκτήτης Γραφείου μελετών:
Για ιδιωτικές επενδύσεις και υπαγωγή επιχειρηματικών σχεδίων, σε νόμους περί επενδυτικών κινήτρων (1892/90, 2601/98, 3299/04) για ΟΤΑ και επιχειρήσεις. Μελέτες βιωσιμότητας και σκοπιμότητας.
Για οικονομοτεχνικές μελέτες και χρηματοδότηση ιδιωτικών επενδύσεων από Εθνικά και Ευρωπαϊκά Προγράμματα.
Μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Πρώην επιστημονικός συνεργάτης της Κ.Ο ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

1986-1993
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Επιστημονικός Συνεργάτης των Ελλήνων Ευρωβουλευτών Χρήστου Παπουτσή, Γεώργιου Ρωμαίου, Παρασκευά Αυγερινού, Κώστα Τσίμα, με έδρα τις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο στα αντικείμενα (Επιστημονική υποστήριξη κοινοβουλευτικού έργου):
Οικονομική, νομισματική και βιομηχανική πολιτική.
Εξωτερικές οικονομικές σχέσεις
Ενιαία εσωτερική αγορά
Περιφερειακή πολιτική
Θεσμική πολιτική
Εσωτερικές υποθέσεις και πολιτικές ελευθερίες
1993-1994
Υπουργείο Παιδείας
Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού Παιδείας Δημήτρη Φατούρου, σε θέματα εκπαιδευτικών σχέσεων της Ελλάδας με τους διεθνείς οργανισμούς ΟΟΣΑ, UNESCO, Συμβούλιο της Ευρώπης, καθώς επίσης και στον τομέα της εθνικής πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.
1994-1995
Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς
Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Νέας Γενιάς Παναγιώτη Τσιλιγκαρίδη, σε θέματα διεθνών σχέσεων και αναπτυξιακών πρωτοβουλιών και προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ( Youth for Europe, Κοινοτική Πρωτοβουλία Απασχόληση).
1997
Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας
Επιστημονικός Συνεργάτης στο ΕΙΕ για την παρακολούθηση και υλοποίηση των προγραμμάτων «Κοινοτικές Πρωτοβουλίες του Β΄ Κ.Π.Σ. ( Program Monitoring).
1997-2000
Οργανισμός Επαγγελματικής Εκπαίδευσης – Κατάρτισης (ΟΕΕΚ)
Ειδικός Σύμβουλος του προέδρου του Οργανισμού Μ. Σαπουντζόγλου σε θέματα διεθνών εκπαιδευτικών σχέσεων και αναμόρφωσης των προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης των Δημοσίων και Ιδιωτικών ΙΕΚ.
ΜΕΛΕΤΕΣ- ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

1983-1994
Δημοσίευση άρθρων οικονομικού και πολιτικού περιεχομένου στον ελληνικό ημερήσιο και περιοδικό τύπο ((ΤΟ ΒΗΜΑ, Οικονομικός Ταχυδρόμος), με κύριο αντικείμενο τις πτυχές της Ευρωπαϊκές Ενοποίησης.
Απρίλιος 1991
Κοινή παρουσίαση επιστημονικής ανακοίνωσης με τον καθηγητή του ΑΠΘ Νικόλαο Φαρμάκη στο 15ο International Symposium on Applied Stochastic Models and Data Analysis, με τίτλο «Εφαρμογή της e- σύγκλισης των nXk πινάκων στο πεδίο της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης». Γρανάδα, Ισπανία.
Απρίλιος 1992
Κοινή συγγραφή και έκδοση βιβλίου με τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη ( πρώην Ευρωβουλευτή και πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ) με τίτλο «Το αύριο της Ευρώπης στο κατώφλι του 21ου αιώνα, η μετά – Maastricht εποχή» (400 σελίδες).
Εκδόσεις: Νέα Σύνορα, Α. Λιβάνης.
1996-2000
Έρευνες- μελέτες για την τοπική αγορά εργασίας του νομού Πιερίας και Κ. Μακεδονίας σχετικά με «προβλέψεις ειδικών αναγκών σε κατάρτισης, και επαγγελματικά προσόντα σε επίπεδο νομού».

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ – ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ


1997-2002
Εκπαιδευτής σε σεμινάρια ΝΕΛΕ, ΟΑΕΔ, δημόσια και Ιδιωτικά ΙΕΚ σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης και καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού, διαρθρωτικά ταμεία, κοινοτικές πρωτοβουλίες, ΠΕΠ και τομεακά επιχειρησιακά προγράμματα, Β΄ και Γ΄ Κ.Π.Σ. επιχειρηματική δραστηριότητα της αυτοδιοίκησης, ΜΜΕ και επιχειρήσεις ΟΤΑ, οργανωτικός σχεδιασμός, οργανωτική ανάπτυξη και αλλαγή, διοίκηση έργου, στρατηγικός σχεδιασμός, οργάνωση και λειτουργία κεντρικής διοίκησης, εθνικά επιχειρησιακά προγράμματα, περιφερειακά επιχειρησιακά προγράμματα ( 5.000 ώρες).
ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

Αγγλικά
Γαλλικά
ΓΕΝΙΚΑ
1. Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Λιτοχώρου Πιερίας για την τετραετία 2003-2006.
2. Διευθυντής του Συνεταιρισμού Υδραυλικών Πιερίας ( ΥΔΡΩ), για την τριετία 2003-2006.(απο το Ολύμπιο Βήμα)
(http://kraxtis-gr.blogspot.com/)

Δεν υπάρχουν σχόλια: