Τα μέτρα της Τροχαίας ANOIXTA ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ


Πέμπτη, 01 Απριλίου 2010 (ΠΗΓΗ)

Μπλόκα ανά 20 με 30 χιλιόμετρα, τροχονόμοι που θα δίνουν οδηγίες στους σταθμούς διοδίων και αυξημένη αστυνόμευση σε αεροδρόμια, λιμάνια και σταθμούς είναι τα βασικά μέτρα που λαμβάνει η Τροχαία για τις μετακινήσεις του Πάσχα.
Όσοι πρόκειται να μετακινηθούν καλούνται να ...ενημερώνονται εκ των προτέρων για την κατάσταση του οδικού δικτύου.
Ταλαιπωρία φαίνεται πως περιμένει όσους κινηθούν στην Εθνική Οδό Αθηνών-Πατρών μετά την Κόρινθο, καθώς σε πολλά σημεία η κίνηση θα διεξάγεται μόνο σε μία λωρίδα λόγω των έργων.
Έξι είναι τα προβληματικά σημεία: 141-142 χλμ (μετά το Ξυλόκαστρο), 149-152 χλμ (Ανισόπεδος Κόμβος Ακράτας), 158-164 χλμ (Ανισόπεδος Κόμβος Καλαβρύτων), 176-180 χλμ (γέφυρα Μεγανίτη), 187-192 χλμ, 193-197 χλμ (Σήραγγες Παναγοπούλας), και 202-205 χλμ (πριν το Ρίο).


Οδικά έργα πραγματοποιούνται σε ακόμα σε τέσσερα σημεία της Εθνικής Οδού Αθηνών Θεσσαλονίκης, και κυρίως στην Υλίκη, σε δύο τμήματα της Εγνατίας Οδού, σε δύο τμήματα της Αθηνών-Ιωαννίνων, σε ένα τμήμα της Αντιρρίου-Ιωαννίνων και σε ένα σημείο της οδού Τρίπολης-Καλαμάτας.

Σημειώνεται ότι από τα διόδια της Τραγάνας η διέλευση των οχημάτων θα γίνεται δωρεάν το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, από τις 17.00 έως τις 20.00 μετά την κινητοποίηση των Επιτροπής των κατοίκων, που αντιδρούν στην επιβολή διοδίων.


Η εθνική οδός θα είναι ανοιχτή στα Τέμπη
από την Μεγάλη Πέμπτη μέχρι την Κυριακή του Θωμά.

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις στις μετακινήσεις φορτηγών, με ωφέλιμο φορτίο άνω του 1,5 τόνου, όπως προβλέπει η σχετική κοινή Υπουργική Απόφαση.