Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Προσφορά καθημερινού φαγητού από την Μητρόπολη

ΠΕΜΠΤΗ 1-4-2010
Tι είπε στο “Ο.Β.” Ο π. ΚΥΡΙΑΚΟΣ
Την φροντίδα της καθημερινής σίτισης 180 άπορων συνανθρώπων μας έχει αναλάβει η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. Το συσσίτιο οργανώνεται και διανέμεται από το χώρο της Μητρόπολης δίπλα στο εκκλησιαστικό γηροκομείο στο Σβορώνο, με υπεύθυνο τον πατέρα Κυριάκο, ο οποίος μίλησε στο «Ολύμπιο Βήμα» για τη λειτουργία του συγκεκριμένου προγράμματος, το ...οποίο όπως μας είπε στηρίζεται στην πληθωρική προσφορά πιστών με προϊόντα ή χρήματα.
Πως λειτουργεί το πρόγραμμα σίτισης των απόρων πάτερ Κυριάκο;
Εδώ και μια δεκαετία, κάτω από την φροντίδα του σεβασμιότατου μητροπολίτη μας κκ. Αγαθονίκου, γίνεται η καθημερινή σίτιση απόρων συνανθρώπων μας στην πόλη της Κατερίνης. Περίπου 180 άτομα σιτίζονται καθημερινά σε αυτό το πρόγραμμα, όπου το φαγητό ετοιμάζεται εδώ με πολύ αγάπη και διανέμεται στα σπίτια των απόρων, από εθελοντές που η κάθε ενορία στέλνει δικούς της ανθρώπους  και παίρνουν έτοιμο το για να το διανέμουν.
Το πρόγραμμα στηρίζεται στην προσφορά των συνανθρώπων μας, που με προθυμία ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της τοπικής μας εκκλησίας και είτε σε χρηματικά ποσά είτε σε προϊόντα, βοηθώντας την προσπάθεια αυτή.
Το πασχαλινό συσσίτιο είναι κάτι ξεχωριστό;
Και αυτές τις άγιες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, είμαστε εδώ για να φροντίζουμε για την καθημερινή σίτιση των συνανθρώπων μας. Ειδικά αύριο ετοιμάζουμε το πασχαλιάτικο γεύμα, που θα το δώσουμε Μεγάλη Πέμπτη, και θα είναι άφθονο ώστε να είναι γεμάτο το πασχαλινό τραπέζι, με τις ευχές του σεβασμιότατου μητροπολίτη μας για καλή Ανάσταση.
Πόσα είναι τα άτομα που βοηθούν στο καθημερινό συσσίτιο από όλες τις ενορίες;
Το πρόγραμμά μας στηρίζεται και στον εθελοντισμό. Περίπου διακόσια άτομα, εκ περιτροπής, βοηθούν στην ετοιμασία του φαγητού και στην κατ’ οίκον μεταφορά του γεύματος.

Καθημερινά υπάρχουν εθελόντριες γυναίκες και μας βοηθούν στο μαγείρεμα και στην συσκευασία. Κατόπιν άνδρες και γυναίκες εθελοντές παίρνουν τα γεύματα έτοιμα και συσκευασμένα και τα διανέμουν με τα αυτοκίνητά τους.(ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: