Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Μ. Πέμπτη 1 Απριλίου

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
KOMBOS
Στολίστηκε χθες ο νεότευκτος κυκλικός κόμβος της οδού Τερζοπούλου.
Συνεργεία του δήμου, πρωί-πρωί με τη δροσούλα, φύτεψαν ανθισμένες πολύχρωμες πετούνιες και τοποθέτησαν (για το φόβο των Ιουδαίων) και σύστημα ποτισμού.
Να δω τώρα τι θα βρούνε να πουν (πάλι) τίποτε κακόπιστοι εθελοντές, που αντί να κάτσουν στο σπιτάκι τους να δουν τηλεόραση, επιμένουν να ανακατεύονται με τα κοινά και να παρενοχλούν τους καθ’ ύλην ....αρμόδιους.

PLATEIA
 
307 άτομα είχαν κάνει τον κόπο, μέχρι χθες, να καταθέσουν (στο γκάλοπ της ιστοσελίδας μας) την άποψή τους για τη νέα εικόνα της κεντρικής πλατείας (Ελευθερίας) της Κατερίνης.
Όχι ότι διεκδικούμε δάφνες επιστημονικότητας, απλά μια ένδειξη είναι ότι: το 52,7% (38,4% απάντησε «πολύ κακή» και 14,3% «κακή») δεν την καλοβλέπει, έναντι του
46,3% (30% «πολύ καλή» και 16,3% «καλή») που την καλοβλέπει.
Να υποθέσουμε πως γι’ αυτό δεν έθεσε τη (δωρεάν) μακέτα σε δημόσια διαβούλευση ο δήμος;

Αυτό πάλι! Αστυνομικοί να συγχαίρουν αστυνομικούς γιατί κάνουν τη δουλειά τους!
Δηλαδή να περιμένουμε και από το Σωματείο των φουρνάρηδων (πιχί, λέμε τώρα) να συγχαρεί δημόσια τον φούρναρη της γειτονιάς μου γιατί … ζυμώνει ψωμί;
Παρεμπιπτόντως, χθες, στο κέντρο της Αθήνας, λήστεψαν (διαβάσαμε) έναν αστυνομικό της Τροχαίας την ώρα που πήγαινε να αναλάβει υπηρεσία. Τον βρήκαν μπόσικο φαίνεται οι ληστές και, τραυματίζοντάς τον με μαχαίρι, του άρπαξαν 40 ευρώ και το κινητό τηλέφωνό του.
Αυτό είναι το σημαίνον. Το σημαινόμενο της παραπάνω είδησης είναι πρώτον ότι δεν τους εκπαιδεύουν καλά στις λαβές τους τροχονόμους και δεύτερον ότι δεν τους πλήρωσαν το δώρο του Πάσχα (αλλιώς δεν θα είχε ο παθών μόνο 40 ευρώ στην τσέπη!).

Μερικό «λουκέτο» ετοιμάζονται να βάλουν πολλοί δήμοι, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές των πόρων.
Η διοίκηση του δικού μας δήμου όμως, της Κατερίνης, δεν βγαίνει με μαύρες σημαίες και δεν κλείνει το δήμο, κατά πώς λέει ο δήμαρχος.
Απλά, υποθηκεύει το μέλλον των δημοτών, παίρνοντας δάνεια από τράπεζες.

Φίλε μου, Τούρκε!
«Ένας από τους λόγους της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, είναι η προσπάθειά της να συναγωνιστεί την Τουρκία στις αμυντικές δαπάνες. Ακόμα και αυτές οι χώρες που προσπαθούν να βοηθήσουν την Ελλάδα, σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, προσφέρονται να της πουλήσουν νέο στρατιωτικό εξοπλισμό. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέα άρματα μάχης, ούτε πυραύλους, ούτε υποβρύχια, ούτε μαχητικά αεροσκάφη. Ούτε και η Τουρκία χρειάζεται. Είναι ώρα να περικόψουμε τις αμυντικές δαπάνες σε όλο τον κόσμο, αλλά κυρίως μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Ούτε η μία ούτε η άλλη χρειάζονται ούτε γερμανικά ούτε γαλλικά υποβρύχια», είπε χθες ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Εγκεμέν Μπαγίς.
Αλλά, ο δικός μας ο πρωθυπουργός επιμένει να το παίζει μπουνταλάς και να μην εννοεί αυτά που εννόησαν μέχρι κι οι μοβόροι» (έτσι δε τους λέμε;) Τούρκοι.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο δήμαρχος Κατερίνης, προς τον συντάκτη του χθεσινού πρώτου θέματος της Πολιτείας με τίτλο «Ο καλύτερος πελάτης των Τραπεζών ο Δήμος Κατερίνης», αφού όπως ανέφερε, ήταν ο μοναδικός συντάκτης που με τον τίτλο απέδωσε μια πραγματικότητα. Σύμφωνα με τον κ. Χιονίδη, ο Δήμος είναι ο καλύτερος πελάτης, επειδή μπορεί και αποπληρώνει τα δάνειά του και δεν είναι «μπαταξής».
Καλά κι εγώ θα δάνειζα χρήματα στον οποιοδήποτε αν είχε την περιουσία του Δήμου Κατερίνης…

2Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο οι ΟΝΝΕΔίτες παθιάζονται τόσο πολύ με τις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στην Οργάνωση…
Ούτως ή άλλως η μόνη δράση που έχουν να δείξουν οι ΟΝΝΕΔ της Κατερίνης (και είναι και πολλές ζωή να έχουν) είναι η διοργάνωση πάρτι…
Απούσες από τις κινητοποιήσεις για τα διόδια ή από άλλες δράσεις, ενώ η όποια παρέμβασή τους εξαντλείται στην έκδοση γενικόλογων (τις περισσότερες φορές) δελτίων τύπων.

Την ακύρωση δυο προσλήψεων οι οποίες θα γινόταν μέσω ΑΣΕΠ, αποφάσισε ο Δήμος Πέτρας, λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζει από τη μείωση των ΚΑΠ. Αντίθετα με ότι συμβαίνει στο Δήμο Κατερίνης, ο Δήμος Πέτρας προτίμησε τη λύση των περικοπών και όχι του δανεισμού.
Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Πέτρας έχει πάρει δάνεια συνολικού ύψους, από το 2007 έως σήμερα, 800 χιλιάδων ευρώ για την υλοποίηση συγκεκριμένων έργων ή την αποπληρωμή συγκεκριμένων υποχρεώσεων.

4Το ενδιαφέρον μεγάλων μέσων ενημέρωσης έχει προκαλέσει η ερώτηση του βουλευτή Πιερίας Γιάννη Αμοιρίδη, στη Βουλή των Ελλήνων για τα στημένα παιχνίδια ποδοσφαίρου.
Με την ερώτησή του, ο βουλευτής ζητά να διαβιβαστεί ο σχετικός φάκελος της UEFA από την ΕΠΟ και στη Βουλή…
Και από τη Βουλή, καλόν είναι να διαβιβαστεί και σε όλη την περιφέρεια καθότι σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει οι έρευνα της UEFA εστιάζεται σε παιχνίδια ομάδων που δεν παίζουν στη μεγάλη κατηγορία…

Δεν υπάρχουν σχόλια: