Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Η Πιερία στη Μόσχα

MOSXA_1
Στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Μόσχας «MΙΤΤ»,  που πραγματοποιήθηκε από τις 17 έως τις 20 Μαρτίου, συμμετείχε για ακόμη μία χρονιά η Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής Πιερίας.
Στόχος της συμμετοχής της  Ν.Ε.Τ.Π. Πιερίας στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Μόσχας είναι η τουριστική προβολή του νομού στη διαρκώς αναπτυσσόμενη τουριστική αγορά της Ρωσίας και η ..ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία στο νομό Πιερίας. Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση «MITT» αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα παγκόσμια τουριστικά γεγονότα, σημείο συνάντησης των κορυφαίων τουριστικών φορέων, με τη συμμετοχή 3.000 εκθετών από όλο τον κόσμο και την προβολή 157 διαφορετικών τουριστικών προορισμών.
MOSXA_2Η παρουσία της Ν.Ε.Τ.Π. Πιερίας, με ξεχωριστό σταντ μέσα στο εκθεσιακό περίπτερο του ΕΟΤ, προσέλκυσε το έντονο ενδιαφέρον των Ρώσων επισκεπτών. Οι εκπρόσωποι της πιερικής αποστολής αξιοποίησαν κάθε δυνατότητα προβολής και επικοινωνίας με τους Ρώσους επισκέπτες, διένειμαν το σύγχρονο έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό για τα τουριστικά πλεονεκτήματα του νομού και πραγματοποίησαν  επαφές και συμφωνίες με Ρώσους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, αποκομίζοντας θετικά μηνύματα για τη φετινή τουριστική σεζόν στην Πιερία.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Ελλάδα ήταν η τιμώμενη χώρα στην έκθεση της Μόσχας. Το σταντ της Πιερίας επισκέφθηκαν ο Υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, η Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου, ο Πρέσβης της Ελλάδος στη Ρωσία Μιχάλης Σπινέλης, ο Γενικός Πρόξενος Ιωάννης Πλώτας, καθώς και  ο επικεφαλής του ΕΟΤ Ρωσίας Νίκος Παπακωνσταντίνου.
Στην έκθεση την Πιερία εκπροσώπησαν  ξενοδόχοι και τουριστικοί πράκτορες του νομού ενώ από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας παραβρέθηκαν ο νομαρχιακός σύμβουλος Κώστας Φιλοκώστας και ο υπάλληλος του Τμήματος Τουρισμού Αλέξης Πουλικίδης.(
Πολιτεία) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: