Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Επίσχεση εργασίας στο Νοσοκομείο

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από σήμερα οι 60 ειδικευόμενοι και αγροτικοί γιατροί στην Πιερία, διεκδικώντας την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών για τους μήνες Δεκέμβριο 2009, Ιανουάριο 2010 και Φεβρουάριο 2010.
Την απόφαση αυτή ...πήρε ο Σύλλογος Ειδικευομένων και Αγροτικών Ιατρών του νομού σε γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Νοσοκομείο Κατερίνης.
«Ελπίζαμε ότι η υπουργός Υγείας στη συνάντηση της 16ης Μαρτίου θα μπορούσε να απαντήσει στα αγωνιώδη αιτήματα μας. Δυστυχώς για το μόνο που δεσμεύτηκε ήταν η πληρωμή των δεδουλευμένων του Δεκεμβρίου, με ένα, μάλιστα, πολιτικό-επικοινωνιακό τρικ, που μας θύμισε προηγούμενες υπουργικές φιγούρες. Ανέφερε ότι δεν θα μειωθεί το 10% των ήδη μειωμένων κατά 75 εκ. ευρώ κονδυλίων για τις εφημερίες, όταν με την εφαρμογή του 12/μορίου για την απελευθέρωση των κονδυλίων, αφενός δεν καθιστά δυνατή την πληρωμή των ήδη δεδουλευμένων εφημεριών του πρώτου τριμήνου, και αφετέρου με περικοπές στον αριθμό των εφημερευόντων, καθιστά επισφαλή τα προγράμματα εφημέρευσης, ενώ την ίδια στιγμή οι υποσχόμενες προσλήψεις ιατρών είναι απλά υποσχόμενες», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος των γιατρών.
Σημειώνει ακόμη πως το Εθνικό Σύστημα Υγείας εγκαταλείπεται και απαξιώνεται χωρίς πόρους, χωρίς επαρκείς υποδομές και εξοπλισμό και με δραματικές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, την ώρα που οι γιατροί του και πολύ περισσότερο οι ειδικευόμενοι ήδη εργάζονται στα όρια των αντοχών τους στα περισσότερα δημόσια ιδρύματα, χωρίς προσωπικό και υποδομές και με αποδοχές που ποτέ δεν ήταν αντίστοιχες με το έργο και την υπευθυνότητα που έχει η εργασία τους.
«Για τους λόγους αυτούς», αναφέρει ο Σύλλογος των ειδικευόμενων και αγροτικών γιατρών του νομού, «προχωρούμε από σήμερα σε επίσχεση από την πρωινή μας εργασία, ενώ προς το παρόν δεν απέχουμε από τις εφημερίες, διευκολύνοντας την ομαλή λειτουργία των τμημάτων».
Τέλος, καλεί τους πολίτες να ταχθούν στο πλευρό τους, καθώς, όπως τονίζουν, οι διεκδικήσεις τους αυτή τη στιγμή «είναι διεκδικήσεις για τη δημόσια υγεία, για να μπορούν οι πολίτες να συνεχίζουν να έχουν αξιοπρεπή δημόσια ιδρύματα στελεχωμένα με γιατρούς που δεν θα είναι στα όρια της εξαθλίωσης».(
Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: