Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τετάρτη 24 Μαρτίου

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
1
«Μπαμπάδες με ρούμι» από τον Πήγασο… άφθονο, αβίαστο γέλιο όπως σωστά σχολιάζει ο φίλος μου ο Χάρης.
Πέρα από τις χιουμοριστικές ατάκες και τις εξαιρετικές ερμηνείες, τη συγκεκριμένη παράσταση αξίζει να την παρακολουθήσει κανείς και για έναν επιπλέον λόγο: είναι βέβαιο ότι στα πρόσωπα των ηρώων της, όλο και κάποιον συγγενή ή φίλο θα δει, ενώ κάποιοι ίσως διακρίνουν ακόμη και τον ίδιο τους τον εαυτό…
Συγχαρητήρια στον Πήγασο, για την επιτυχή προσπάθεια να «σπάσει» τη μονοτονία των βραδιών (ακόμη κι αν αυτές είναι ανοιξιάτικες) στην ...Κατερίνη.

Για πολλοστή φορά, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, ο πρωθυπουργός χρησιμοποιεί τη λέξη «μερεμέτια», θέλοντας να δηλώσει ότι η κυβέρνησή του κάνει ουσιαστικό έργο.
Ποιος μίλησε για «μερεμέτια»; Μόνο για κάτι «πασαλείμματα» κάνανε λόγο κάποιοι, αλλά ποιος δίνει σημασία!

Συγχαρητήρια Επιστολή από Φ. Πιπιλή προς την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας
«Διάβασα πριν κάποιες  μέρες για την αξιέπαινη πρωτοβουλία  που πήρατε να αφαιρέσετε τις διαφημιστικές πινακίδες από διάφορα σημεία στην Κατερίνη.
Ούσα εδώ και τρία χρόνια μέλος της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής έχω ασχοληθεί διεξοδικά με το μεγάλο πρόβλημα των διαφημιστικών πινακίδων.  Ξέροντας λοιπόν πόσο σημαντικό είναι να λυθεί μια και καλή αυτό το θέμα, σας συγχαίρω από τα βάθη της καρδιάς μου, ως βουλευτής, ως γραμματέας εθελοντισμού και Μ.Κ.Ο. αλλά και ως πολίτης.
Φωτεινή Πιπιλή Γραμματέας Εθελοντισμού και Μ.Κ.Ο.»

4
 
Η Ευρώπη και τα τέκνα αυτής Μίνωας, (βασιλιάς της Κρήτης) ή Μπαρόζο, ο Ραδάμανθυς (στον οποίο ο Πλούτωνας ανέθεσε να δικάζει τους νεκρούς) ή Γ.Α.Π.  και ο Σαρπηδόνας (λατρευόταν και ως Θεός) ή Σαρκοζύ.

5
 
Επετειακή Εκδήλωση προς τιμήν του Στρατηγού Μακρυγιάννη, συνδιοργανώνουν απόψε ο Δήμος Κατερίνης, και οι Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/Θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821.
«Στόχος της εκδήλωσης είναι να συμβάλει στη διατήρηση της μνήμης» (συγνώμη, αλλά το ξέρει αυτό η Δραγώνα;)  «και στην μεταλαμπάδευση στις νέες γενιές των αξιών των προγόνων μας», ανέφερε ο κ. Τσιμερίκας μιλώντας για την εκδήλωση.
Για εκδήλωση με επίκαιρο μήνυμα, το οποίο δεν είναι άλλο από εκείνο που ζητάει να ακολουθήσουμε τις επιταγές του Μακρυγιάννη, πηγαίνοντας από το «εγώ» στο «εμείς», έκανε λόγο ο προϊστάμενος της Α/Θμιας Εκπαίδευσης κ. Γεωργαλάς.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης, στις 7 το απόγευμα και θα περιλαμβάνει απαγγελία αποσπασμάτων από τα απομνημονεύματα του Στρατηγού, ομιλία για τη ζωή του, αλλά και ποιήματα που αναφέρονται στον αγώνα του ’21.

Κυκλοφόρησαν χθες κάτι φήμες ότι, δήθεν, ο αναπληρωτής δημάρχου Ζήνων Σατραζέμης προσέφυγε πάλι στον Εισαγγελέα, καταφερόμενος εναντίον της Ομάδας Εθελοντικής Δράσης Πιερίας, γιατί, λέει, πήγαν και αφαίρεσαν παράνομες διαφημιστικές πινακίδες και … χάλασαν την καταμέτρηση που έκανε ο δήμος, για να επιβάλλει τα δέοντα πρόστιμα στους παραβάτες.
Εγώ όμως δεν το πιστεύω, διότι οι εθελοντές στο Δημοτικό Γκαράζ τις πήγαν τις πινακίδες.
Δηλαδή, γλύτωσαν τους υπαλλήλους του δήμου από τον κόπο να τις μετράν μια-μία στους δρόμους, θα τους μηνύσει κι από πάνω; Δε γίνονται αυτά τα πράγματα.

Με 860 ευρώ βασικό μισθό και με 90 έως 100 ώρες τη βδομάδα δουλειά στο Νοσοκομείο Κατερίνης (απ’ τις 168 που ‘χει η βδομάδα), οι ειδικευόμενοι και αγροτικοί γιατροί περιμένουν ακόμη να πληρωθούν δεδουλευμένες υπερωρίες από τον Δεκέμβρη του 2009!
Μια ζωή μνημόσυνα με ξένα κόλλυβα κάνει αυτό το κράτος!
Στο μεταξύ, κι οι ειδικοί γιατροί το ίδιο πρόβλημα έχουν. Αλλά αυτοί δεν προχωρούν σε επίσχεση εργασίας, όπως οι ειδικευόμενοι.
Όπως και να ‘χει πάντως, πρόβλημα στο Νοσοκομείο Κατερίνης, δεν πρόκειται να δημιουργηθεί απ’ την επίσχεση εργασίας των ειδικευόμενων και των αγροτικών γιατρών. Όχι τουλάχιστον μεγαλύτερο από αυτό που έχει ήδη το παλιό Νοσοκομείο.
Το κακό είναι ότι, άμα τα πάρουν στο κρανίο κάποια στιγμή οι γιατροί (ου μην και οι νοσηλευτές) και το κλείσουν το ρημάδι, δεν θα πάρουμε με τις πέτρες τους πολιτικούς και τις κυβερνήσεις που μας κοροϊδεύουν τόσα χρόνια (κάνοντάς τα λεφτά μας φρεγάτες ή κότερα, αντί για νοσοκομεία), αλλά τους γιατρούς.
Αυτό είναι βέβαιον. Διότι αν δεν ήταν, θα ήμασταν σήμερα αλλιώς.

Οι τελευταίες-τελευταίες πληροφορίες από το μέτωπο του νέου Νοσοκομείου λένε πως χθες τέλειωσε και σήμερα υπογράφεται το πρωτόκολλο της διοικητικής παραλαβής του ιατροτεχνολογικού του εξοπλισμού.
Μένει να γίνει η διοικητική παραλαβή του ξενοδοχειακού του εξοπλισμού και του κτιριακού-ηλεκτρολογικο-μηχανολογικού που είναι και το μεγάλο ζόρι.
«Αλλάξαμε», μας είπε χθες ο Διοικητής του Νοσοκομείου Δημήτρης Παπαδημόπουλος, «τον τρόπο λειτουργίας των Επιτροπών παραλαβής και γλυτώνουμε χρόνο».
Πόσο; Όχι και τόσο μάλλον. Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου υπολογίζεται να τελειώσουν οι παραλαβές, μετά θα χρειαστεί και κανα εικοσαήμερο για δοκιμές κι αν το Υπουργείο συμφωνήσει να γίνουν οι δοκιμές πριν τελειώσουν οι παραλαβές κάτι θα γλυτώσουμε πάλι, αλλά υπολογίστε, καλού-κακού, τέλη Ιούνη για να ‘μαστε μέσα. 
Τι τελειώσαμε; Αμ δε! Έχουμε και προσωπικό που πρέπει να προσληφθεί για να λειτουργήσει το καινούργιο με τα τσίλικα μηχανήματά του, τα νέα τμήματά του και τις νέες κλινικές του. Αλλ’ αυτό, δεν μπορούμε προσώρας να το υπολογίσουμε. Όταν με το καλό  έρθει η κυρία Ξενογιαννακοπούλου, θα μας διαφωτίσει.

ZARKANELASΠέντε παράδες τον έκανε τον «πολύ» Παναγιώτη Ψωμιάδη ένας Πιεριέας!
Είναι ο Αντώνης Ζαρακανέλας, τέως (συνταξιοδοτηθείς) Γενικός Διευθυντής της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, που αρνήθηκε να παραλάβει την τιμητική πλακέτα που ήθελε να του απονείμει ο Νομάρχης (μαζί με άλλους 53 πρώην υπαλλήλους της νομαρχίας Θεσσαλονίκης) σε ειδική τελετή στο Νομαρχιακό Συμβούλιο.
«Για τρία ολόκληρα χρόνια έμεινα εντελώς αναξιοποίητος παρά τα υψηλά μου καθήκοντα ως γενικού διευθυντή και παρά τον παχυλό μισθό μου, που έφτανε τα 3.900 ευρώ μηνιαίως. Όλο αυτό το διάστημα το περιβάλλον του νομάρχη με υπονόμευε και με διέβαλλε συστηματικά. Θεωρώ ότι είναι κοροϊδία, είναι μια βράβευση χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο, και δεν έχω κανέναν λόγο να την αποδεχτώ», δήλωσε δημόσια ο κ. Ζαρκανέλλας κι αποχώρησε από την αίθουσα του νομαρχιακού συμβουλίου.

MIXOY
 
Τα προβλήματα της εκπαίδευσης στο νομό (ειδικότερα το έντονο κτιριακό πρόβλημα) παρέθεσε στην υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου η βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Μαρία Μίχου, σε συνάντηση που είχε με την υπουργό την περασμένη Παρασκευή
Η υπουργός (απ’ όσα καταλάβαμε από το δελτίο τύπου που μας έστειλε η βουλευτή του νομού) δεν είπε τίποτε το συγκεκριμένο, μόνο γενικότητες του στυλ «το Υπουργείο καταβάλλει προσπάθειες με τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες που διαθέτει, για τη σωστή προώθηση και κάλυψη των αναγκών», αλλά αυτό ήταν αρκετό φαίνεται για την κ. Μίχου να εκφράσει την ικανοποίησή της «για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που έδειξε η Υπουργός για τα ζητήματα του νομού Πιερίας», όπως σημειώνει, «και για το γεγονός ότι η κ. Διαμαντοπούλου ζήτησε ανοιχτή επικοινωνία και συνεργασία, για την καλύτερη ενημέρωσή της, που είναι σημαντικός παράγοντας της σωστής ιεράρχησης και αντιμετώπισης θεμάτων αρμοδιότητας του Υπουργείου της».
Με το συμπάθιο κιόλας, αλλά με τέτοιες γενικότητες και αοριστίες δεν πάμε πουθενά για πουθενά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: