Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Επί παντός του… αθλητικού

ΕΝ ΟΨΕΙ της συνάντησης της Κυριακής στον Βόλο με τον Ολυμπιακό  ο Σούλης Παπαδόπουλος μίλησε στο metropolis  95.5. Κλείνοντας την συνέντευξη είπε: «πάμε να παίξουμε και να νικήσουμε». Τι το ακραίο και προκλητικό!  Άμεσα ήρθε η αντίδραση από την ΠΑΕ Ολυμπιακός που ανακοίνωση της  μεταξύ άλλων  τον «…συμβουλεύει  τις υψηλές  φιλοδοξίες του( όπου είναι φυσικό να έχει)  να τις εξασκήσει σε άλλη πόλη. (sic). Γιατί οι  παίκτες και οι φίλαθλοι (sic) είναι αποφασισμένοι να δείξουν τι σημαίνει «This is Volos».  Και να μην προκαλεί!!
ΚΑΛΕΙ Η ΠΑΕ Ολυμπιακός τον Πιερικό  (ούτε λίγο ούτε πολύ) να πάει στον Βόλο να χάσει και τις όποιες φιλοδοξίες του  να τις κρατήσει για τις άλλες ομάδες. Ερώτηση; Οι παίκτες του Πιερικού μπορούν να έχουν ....φιλοδοξία για την νίκη, η και αυτό απαγορεύεται;  Δεύτερη ερώτηση.  Ο Σάκης Τσιώλης μπορεί να δηλώσει ότι την μεθεπόμενη Κυριακή πάμε για νίκη στον Ιωνικό; Είναι θεμιτό; Προκαλεί; Απαγορεύεται;  Η έχει το ελεύθερο να λέει ότι θέλει; Τρίτη ερώτηση. Τις  ομάδες που πέρασαν νικηφόρα από τον Βόλο δεν τις αντιμετωπίσατε αποφασισμένοι για  να τις δείξετε τι σημαίνει “This is Volos”;

ΦΥΣΙΚΑ  η ανακοίνωση αυτή πρέπει και είναι βέβαιό ότι θα έχει την πρέπουσα αντίδραση! Από τους παίκτες  που με μεγαλύτερο πάθος , τσαμπουκά, αυταπάρνηση, αποφασιστικότητα,  ηρεμία στις προκλήσεις, και καλή ψυχολογία μετά την νίκη με την Δόξα, θα κατέβουν στον αγωνιστικό χώρο και θα  δείξουν στους «υπερφίαλους»  ότι ο Πιερικός  παλεύει όλα τα παιχνίδια, δεν τον τρομάζουν τα λόγια, αντιμετωπίζει όλους τους αντιπάλους με στόχο την επιτυχία!

ΗΡΘΕ Η  ώρα που οι παίκτες του Πιερικού πρέπει να δώσουν την  απάντηση σε αυτούς που «βγάζουν»  γλώσσα!  Που από την αρχή της περιόδου  αναφέρονται υποτιμητικά για την ομάδα, τις δυνατότητές της και κατ’ επέκταση στην αξία τους και την ποιότητά τους σαν  παίκτες… Το οφείλουν στους εαυτούς τους,  πρώτιστα, στην ομάδα, στους φιλάθλους…  Με καθαρό μυαλό, συνεχή εγρήγορση, σωστή τακτική θα πάρουν το αποτέλεσμα. Αναγκάζοντας τους αντιπάλους  να αναθεωρήσουν τις … απόψεις τους….

ΜΠΟΡΕΙ να ζει χρόνια τώρα μακριά από την Κατερίνη. Ποτέ όμως δεν την ξέχασε! Και ιδιαίτερα την μεγάλη της αδυναμία! Τον Πιερικό! Και φυσικά τα «παιδιά» της. Τους  ποδοσφαιριστές της χρυσής εποχής.. Όπως δεν την ξέχασαν όσοι είχαν την χαρά να την γνωρίσουν. Όλοι έχουν να πού έναν καλό λόγο για την κυρά Μαρία Ροδοπούλου. Την δεύτερη «μητέρα» όλων των παικτών. Έτοιμη να προσφέρει πάντοτε, να βοηθήσει, να βρεθεί κοντά σε καλές και άσχημες στιγμές, , να δώσει λύσεις στα προβλήματα τους , να τους συμπαρασταθεί. Πάντοτε με χαμόγελο και διάθεση. Πάντοτε κοντά στην ομάδα! Μεγάλη η αγάπη της για τον Πιερικό. Όπως και του αείμνηστου συζύγου της  Οφθαλμίατρου Στέλιου Ροδόπουλου.

ΜΑΤΙΑ που δεν βλέπονται γρήγορα λησμονιούνται λέει ο θυμόσοφος λαός μας…  Όμως αυτό δεν ισχύει για την Μαρία Ροδοπούλου. Οι Παλαίμαχοι του Πιερικού τα «παιδιά»  της δεν την ξέχασαν. Όπως δεν τα ξεχνάει και αυτή. Την τίμησαν βραβεύοντας την  με μια αναμνηστική πλακέτα  στον χορό που διοργάνωσαν. Ήταν μια μικρή  χειρονομία, μεγάλης    αγάπης και εκτίμησης στο πρόσωπο της  για την τεράστια  και ανιδιοτελή προσφορά στην ομάδα . Έδειξαν ότι όσα χρόνια και αν πέρασαν είναι μέσα στην καρδιά τους. Όπως και όλων  όσων  την γνώρισαν. Στην ΦΩΤΟ του 1971 στο Εθνικό στάδιο η Μαρία Ροδοπούλου, ο Γιάννης Γιαννούλης , η μεγάλη αδυναμία της  και η Μαρία Κάκαλου.  Φόρτσα  Πιερικάρα…..

Υ.Γ. 1. ΚΑΙ ΠΡΙΝ ο αλέκτωρ λαλήσει…. Τα μεγάλα λόγια… ξεχάστηκαν! Η πλεύση άλλαξε για πολλοστή φορά!  Το μαύρο έγινε άσπρο γιατί έτσι….  συνέφερε! Δεν ξέρουμε πλέον τι να πιστέψουμε και τι όχι!  Και έχουμε δρόμο ακόμα….

Υ.Γ. 2. «ΠΡΙΝ από 50 περίπου χρόνια οι παράγοντες του Ολύμπου και του Μ. Αλεξάνδρου και όχι μόνο αποφάσισαν την δημιουργία του  Πιερικού. Και δικαιώθηκαν! Και εμείς οι Παλαίμαχοι της ομάδας γράψαμε άλλος πολύ και άλλος λιγότερο την ιστορία του Πιερικού  μέσα στους αγωνιστικούς χώρους….» . Τάδε εφη  Πέτρος Πουρπουτίδης κατά την βράβευση του….

Υ.Γ. 3. ΘΥΜΑΜΑΙ τα χρόνια που το γήπεδο ήταν γεμάτο ασφυκτικά! Που γινόταν μάχη για ένα εισιτήριο! Τι γύμνια είναι αυτή τώρα! Που είναι ο κόσμος; Γιατί απέχει;  Ο Κατερινιώτης Θωμάς Μαργαρίτης Δήμαρχος  Δράμας  σήμερα, έψαχνε απαντήσεις…. από τους  παλιούς του φίλους… Από πού να αρχίσουν και που να τελειώσουν Δήμαρχε….

Υ.Γ. 4.ΑΙΧΜΗΡΟΣ, καυστικός  αλλά και ορθολογιστής ο Πρόεδρος των Παλαιμάχων Νίκος Καλαμπάκας στον χαιρετισμό του στον χορό ζήτησε από την ΠΑΕ Πιερικός να μην ξεχνά και να αξιοποιεί τα ποδοσφαιρικά ταλέντα της Πιερίας. Προσυπογράφουμε….

Υ.Γ. 5. ΣΥΣΤΑΣΗ στους Αρειανούς φιλάθλους. Αποφεύγετε τα αναψυκτικά με… Πανθρακικό! Κάνουν  κακό στην….. ομάδα…..(
Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: