Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010
Άκουσα με ενδιαφέρον τις απόψεις των πολιτικών για την ιθαγένεια. Αν εξαιρέσουμε το σύντροφο Καρατζαφέρη που θέλει καθαρή φυλή οι άλλοι λίγο-πολύ το ασπάζονται το μπαστάρδεμα.
***
Μη ξεχάσω και την ένσταση του Άνθιμου-τι παπάς κι αυτός-που ξέχασε τι εστί Βυζάντιο και τι δεινά υπέστη το αρχαίο ελληνικό πνεύμα από το παπαδαριό, τον Άνθιμο λοιπόν, που τον έπιασε όψιμη ελληνοφροσύνη.
***
Αν και πιστεύω ότι υποκριτικό είναι κι αυτό, γιατί ....οι δεσποτάδες δεν θα έφερναν εμπόδια στην ελληνοποίηση των μεταναστών αν στην πλειοψηφία τους ήταν χριστιανοί ορθόδοξοι.
***
Δεν θέλω να πω ότι όλα γίνονται για το παγκάρι –ήμαρτον Κύριε-αλλά ο πελάτης έχει πάντα δίκιο και πόσο δίκιο να’χουν οι αλλόθρησκοι που δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν πελάτες.
***
Και πάλι ήμαρτον Κύριε, γιατί υπάρχει Θεός και τιμώρησε και τον Χρυσοχοίδη βάζοντας του στο στόμα λόγια.
Ναι Μιχάλη, ο Ομπάμα είναι μουσουλμάνος, γιατί πας μη ορθόδοξος είναι μουσουλμάνος.
***
Δεν θα επιμείνω στο σχέδιο νόμου που βάζει όρους για την ελληνοποιηση των μεταναστών αλλά θα βασισθώ στο «Έλληνες εισίν οι μετέχοντες της ελληνικής παιδείας», έστω κι αν κάποιοι το θεωρούν παράφραση του Ισοκράτη.
Συνεχίζοντας «δημοσιογραφική αδεία» θα συνεχίσω την παράφραση αποδίδοντας όμως την ουσία.
***
Λίγη σημασία έχει, αν γεννήθηκε στον τόπο μας ένα παιδί μετανάστη, αν πάει 5 ή 6 χρόνια σχολείο. Ακόμη και η εκμάθηση της ελληνικής δεν είναι απαραίτητη. Άλλωστε οι νέοι μας όλο κι όλο με 300 λέξεις παίζουν. Αρκεί να ξέρει τα βασικά. Δικέ μου, κολλητέ μου, μαλάκα, τζαζ…
***
Μπορούν να μπουν κάποια τεστ που θα αποδεικνύουν την ελληνικότητα, αν μουντζώνει καλά, αν φτύνει στο δρόμο, αν θέλει να γίνει δημόσιος υπάλληλος, αν θέλει να φοροδιαφεύγει, αν το τραβάει ο οργανισμός του το ρουσφέτι.
***
Αν τα’χει εμπεδώσει αυτά, τότε είναι άξιος Ελληναράς και ιθαγένεια να πάρει και επίδομα αλληλεγγύης και επίδομα έγκαιρης μετάβασης στη δουλειά.
***
Εδώ είμαστε. Τι καλύτερη απόδειξη ότι το παιδί μετέχει της ελληνικής παιδείας, καθότι παιδεία δεν είναι μόνο η αλφαβήτα αλλά τα ήθη, τα έθιμα, ο πολιτισμός και βάλε…για να μη μπλέξουμε με Αριστοτέλη τον οποίο δυστυχώς απαξίωσαν να μας διδάξουν οι ελληνορθόδοξοι.
***
Βέβαια, ο Άνθιμος κι ο Καρατζαφέρης ίσως να ήθελαν να βάλουν εμβόλιμο το μάθημα των θρησκευτικών για να μάθουν οι υποψήφιοι τι εστί Γρηγόριος ο Νανζιαζηνός αλλά μάλλον δεν είναι πρακτικό σε μια εποχή όπου κι ο Καραμανλής αμφισβητείται.
***
Ανεπιφύλακτα λέω ναι στην ελληνοποίηση των μεταναστών έστω και με τους κλασικούς όρους της κυβέρνησης και για λόγους δημογραφικούς. Δεν …που δεν ….εμείς να μη μείνουμε και κράτος γερόντων. Ιδιαίτερα τώρα με το σύμφωνο σταθερότητας, δεν ….με τίποτε.(ΤΟΠΙΚΗ)
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: