Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Ρίχνουν τις τιμές τα ξενοδοχεία

Την ενίσχυση του κοινωνικού τουρισμού, ζήτησε ο εκπρόσωπος τη Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης, Ηρακλής Τσιτλακίδης
Μείωση κατά 5% των κατωτάτων ορίων τιμών των ξενοδοχείων για το έτος 2010 αποφάσισε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ξ.E.E. χθες, κατά τη 2η συνεδρίασή του. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Τουρισμού και συγκεκριμένα της υφυπουργού Τουρισμού Άντζελας Γκερέκου, του Γ.Γ. Τουρισμού Γιώργου Πουσσαίου και του Προέδρου του ΕΟΤ Νίκου Κανελλόπουλου. Στη Συνεδρίαση συμμετείχε ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, Ηρακλής Τσιτλακίδης.
Με την απόφασή του αυτή, το ΞΕΕ παρέχει στους ξενοδόχους  σαφή κατεύθυνση τιμολογιακής πολιτικής, ώστε να υπολογίσουν τις σταθερές τιμές τους με τρόπο, που να ευνοεί την προσέλκυση, όσον το δυνατόν ....μεγαλύτερης ζήτησης, σε μια περίοδο παρατεταμένης κρίσης του ευρωπαϊκού και μεσογειακού τουρισμού, χωρίς, όμως, να θίγεται το επίπεδο και η σύνθεση των προσφερόμενων υπηρεσιών.  Ταυτόχρονα, δίνει ένα εξίσου σαφές μήνυμα στις αγορές-πηγές του τουριστικού μας ρεύματος, ότι η Ελλάδα συγκρατεί τις τιμές των τουριστικών υπηρεσιών της σε λογικά επίπεδα, επίπεδα απόλυτα αντίστοιχα με την  αξία των προσφερόμενων υπηρεσιών.
Ως γνωστόν, οι κατώτατες τιμές για τα ξενοδοχεία ορίζονται, ανά κατηγορία,  κάθε χρόνο με απόφαση του υπουργού, που εποπτεύει του Τουρισμού, μετά από εισήγηση του ΞΕΕ. Ο ρόλος τους είναι η αποτροπή του αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ των διαφόρων κατηγοριών ξενοδοχείων. Αποτελούν επίσης τη βάση για την εκ μέρους των ξενοδοχείων δήλωση των σταθερών τιμών, τις οποίες υποβάλλουν προς έγκριση και εισπράττουν από  την πελατεία τους .
Από πλευράς του, ο Ηρακλής Τσιτλακίδης έθεσε, μεταξύ άλλων, τα θέματα της μείωσης των εισιτηρίων του κοινωνικού τουρισμού κατά 20%, της λειτουργικής τακτοποίησης των ξενοδοχειακών καταλυμάτων και της ολοκλήρωσης της διαφημιστικής μας καμπάνιας στο εξωτερικό. Ιδιαίτερα για τη μείωση των εισιτηρίων του κοινωνικού τουρισμού κατά 20% ο κ. Τσιτλακίδης υπογράμμισε ότι σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, τέτοιου είδους παροχές θα πρέπει να ενισχύονται από την Πολιτεία και όχι να μειώνονται. Τόνισε, δε, ότι νομοί όπως η Πιερία, που πλήττονται από το κλείσιμο των Τεμπών, είναι απαραίτητο να στηριχθούν με κάθε τρόπο για τη διατήρηση της τουριστικής κίνησης.(
Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: