Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Αποκριάτικο ξεφάντωμα στην Κατερίνη

 
Με ποικίλες εκδηλώσεις που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, συνεχίζονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Κατερίνης. Σήμερα, στις 10:30 το πρωί πραγματοποιούνται αποκριάτικες γιορτές σε όλους τους Βρεφικούς και Παιδικούς σταθμούς του Δήμου Κατερίνης, ενώ την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί η αποκριάτικη εκδήλωση της Μέριμνας Παιδιού.
Αποκριάτικες μάσκες και χαμένος θησαυρός
Στις 11.30 το πρωί, στην Αστική Σχολή Κατερίνης θα πραγματοποιηθεί η τελετή βράβευσης της καλύτερης αποκριάτικης μάσκας. Ο διαγωνισμός της αποκριάτικης μάσκας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Οργανισμού και σ’ αυτόν συμμετείχαν μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Παράλληλα, συνεχίζεται το παιχνίδι του χαμένου .....Θησαυρού, σε συνεργασία με τους Προσκόπους της Κατερίνης. Πρόκειται για ένα αλυσιδωτό παιχνίδι εκπαιδευτικού αλλά και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, στο οποίο συμμετέχουν ομάδες παιδιών ηλικίας γυμνασίου. Σκοπός του παιχνιδιού είναι, μέσα από τη διασκέδαση και τη χρήση του διαδικτύου, να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με την ιστορία της πόλης μας.
Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις της Παρασκευής διανθίζονται το απόγευμα με τη συμμετοχή της μπάντας δρόμου από το «Κρουστόφωνο». Πρόκειται για μια πολυμελή μπάντα κρουστών, που κινείται σε βραζιλιάνικους και λάτιν ρυθμούς και θα βρίσκεται στους κεντρικούς πεζόδρομους της πόλης από τις 6.00 σήμερα το απόγευμα.
Αποκριάτικα μουσικομαγειρέματα… από τα «Ανεμοσκορπίσματα»
Τη σκυτάλη των αποκριάτικων εκδηλώσεων παίρνει στις 11.00 το πρωί του Σαββάτου, 13 Φεβρουαρίου, η ομάδα «Ανεμοσκορπίσματα», που υπόσχεται ανεπανάληπτα… ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ για τα παιδιά, στο κέντρο της πόλης. Ο αρχικλόουν ΤΙΚΟ αποφασίζει να γίνει μάγειρας, γι αυτό και καλεί τον διάσημο σεφ ΜΙΣΕΛ ΜΠΕΣΑΜΕΛ να τον βοηθήσει. Λαχανιασμένα τρέχουν να φύγουν στο κατόπι του γιγάντια λαχανικά και φρούτα. Ένα πανδαιμόνιο διαδραματίζεται στον πεζόδρομο, με τη συμμετοχή της μπάντας του δρόμου από το ΚΡΟΥΣΤΟΦΩΝΟ και καταλήγει σε ξεφάντωμα στην εξέδρα της πλατείας Ελευθερίας.
Βενετσιάνικο Καρναβάλι
Μοναδικές εικόνες, χρώματα και ήχους από το ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ μας επιφυλάσσει την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου στις 11.00 το πρωί στην κεντρική πλατεία της πόλης, η ομάδα ΑΝΕΜΟΣΚΟΡΠΙΣΜΑΤΑ, ενώ αμέσως μετά το Γυμναστήριο Magic θα παρουσιάσει μοντέρνους και hip-hop χορούς στον ίδιο χώρο.
Κάψιμο φανών από πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης
Με ζωντανή μουσική, χορό και προσφορά πλούσιων εδεσμάτων το βράδυ της Κυριακής παίρνει …φωτιά κυριολεκτικά. Οι φανοί ανάβουν στις γειτονιές και πυροδοτούν ξέφρενο αποκριάτικο κέφι. Το πρόγραμμα αναλυτικά έχει ως εξής:
-Κάψιμο φανών στην Πλατεία Δημοκρατίας Ευκαρπίδη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λιβαδιωτών Κατερίνης  « Γ. Ολύμπιος».
- Κάψιμο φανών στη Νέα Ζωή, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θρακών Ν. Πιερίας.
- Κάψιμο φανών στην 19ης Μαϊου από τον Μοτοσυκλετιστικό Αθλητικό Όμιλο Κατερίνης (Μ.Α.Ο.Κ)
- Κάψιμο φανών στα Καταφυγιώτικα από την Μορφωτική Ένωση Καταφυγιωτών Κατερίνης (Μ.Ε.Κ).
- Κάψιμο φανών στον Συνοικισμό Χειράδικα ( απέναντι από 9ο Δημοτικό Σχολείο ) από τον Σύλλογο  Κοκκινοπλιτών Ν.Πιερίας « Ο Όλυμπος ».
-  Κάψιμο φανών στον Συνοικισμό ΒΑΤΑΝ ( Λιτοχώρου και Αγ.Δημητρίου ) από την Ποντιακή Θεατρική Σκηνή Ν. Πιερίας.
-  Κάψιμο φανών στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Κατερίνης (τέρμα Μαλέας) από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σιδηροδρομικού Σταθμού.
Η Καθαρά Δευτέρα στις γειτονιές της Κατερίνης
Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις ολοκληρώνονται την Καθαρά Δευτέρα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθούν:
11.30 “To έθιμο της Τζάμας»-Μέρος Κοκκινοπλίτικου γάμου από τον Σύλλογο Κοκκινοπλιτών «Ο Όλυμπος» στην πλατεία της Ολυμπιακής Ακτής.
14.00 «Διαγωνισμός πετάγματος χαρταετού» στην πλατεία της Ολυμπιακής Ακτής.
ΚΟΥΛΟΥΜΑ με μουσική και παραδοσιακό γλέντι
10.00 Σιδ. Σταθμός- Γήπεδο «Ιωάννης Καλιαννίδης», σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σταθμού.
11.00 Γανόχωρα σε συνεργασία με τον Μ.Σ. «Θρακικός» Γανόχωρας, στον προαύλιο χώρο του Μορφωτικού Συλλόγου.
12.00 Ολυμπιακή Ακτή, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων
12.00 Μυλαύλακος, σε συνεργασία με τον Ποντιακό Σύλλογο Κατερίνης «Παναγία Σουμελά».(
Πολιτεία) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: