Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Καρναβάλι κεφιού, καρναβάλι στη Βροντού!

BRONTINO_KARNAB_1
Η  αυλαία των αποκριάτικων εκδηλώσεων στην Βροντού οι οποίες θα κορυφωθούν με το Βροντινό Καρναβάλι, ανοίγει το Σάββατο στις 6 το απόγευμα με Παιδικό Αποκριάτικο πάρτι στο Πολιτιστικό Κέντρο Βροντούς.
Το αποκριάτικο ξεφάντωμα συνεχίζεται την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου με την παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών στη Βροντού στις 3 το μεσημέρι. Με αποκριάτικη διάθεση, με πολύ κέφι και μεράκι και με σύσσωμη την παρουσία των πολιτιστικών συλλόγων και των κατοίκων του Δήμου Δίου αναμένεται να κυριαρχήσει για μία ακόμη φορά το κέφι, η ζωντάνια και η παράδοση. ...
BRONTINO_KARNAB_2Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται το βράδυ της Κυριακής στις 10 με το κάψιμο του Φανού στο Δίον και θα ολοκληρωθούν την Καθαρά Δευτέρα με τα Κούλουμα στη σκιά του  Όλυμπου, στον Άγιο Βασίλειο Καρίτσας από τις 11 το πρωί με Σαρακοστιανά εδέσματα, διαγωνισμό πετάγματος χαρταετού, αποκριάτικους χορούς και τραγούδια. Η αυλαία των εκδηλώσεων θα πέσει με το πέταγμα του Αερόστατου στην πλατεία του Δίου στις 6 το απόγευμα της ίδιας ημέρας.
Οι αποκριάτικες νότες άρχισαν να παρασύρουν στο ρυθμό τους τη Βροντού και όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Δίου. Ο Δήμος Δίου προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του 28ου Βροντινού Καρναβαλιού. «Ελάτε να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε. Ελάτε να ξεφαντώσουμε και να γλεντήσουμε! Ελάτε να θυμηθούμε ότι οι αποκριάτικες εκδηλώσεις είναι εκδηλώσεις χαράς, κεφιού και κάθε ηλικίας», επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή της η αντιδημαρχεία πολιτισμού και παιδείας της περιοχής.   

Το αναλυτικό πρόγραμμα:
Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010
18:00 Παιδικό Αποκριάτικο Πάρτι (διαγωνισμός τραγουδιού, κλόουν και πολλές εκπλήξεις),– Πολιτιστικό Κέντρο Βροντούς
Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010
28ο Βροντινό Καρναβάλι
15:00 Παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών στη Βροντού. Στη συνέχεια παραδοσιακός γάμος -σάτιρα- αποκριάτικο γλέντι με άφθονο κρασί και παραδοσιακά εδέσματα στην πλατεία της Βροντούς.
22:00 Το κάψιμο του Φανού στο Δίον (απέναντι από το Δημοτικό Σχολείο)
Κάψιμο κέδρων – παραδοσιακό εδέσματα– αποκριάτικοι χοροί και τραγούδια.
Καθαρά Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010
11:00 Κούλουμα στον Όλυμπο, στον Άγιο Βασίλειο Καρίτσας με Σαρακοστιανά εδέσματα, διαγωνισμό πετάγματος χαρταετού, αποκριάτικους χορούς και τραγούδια.
18:00 Πέταγμα Αερόστατου στην πλατεία του Δίου (
Πολιτεία) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: