Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις, πήγαν για… αιμοδοσία

AGROTES
Γενική Συνέλευση πραγματοποίησαν χθες οι αγρότες που είχαν παραταχθεί στον κόμβο του Βαρικού, ώστε να ενημερωθούν από την επιτροπή για τα αποτελέσματα της συνάντησής της με την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Αφού εκτίμησαν συνολικά την κατάσταση, αποφάσισαν να αναστείλουν την κινητοποίηση τους και να συμμετέχουν μαζικά στην αιμοδοσία που διοργανώνει η Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου.
Η συνάντηση με την υπουργό ουσιαστικά δεν είχε να προσφέρει τίποτα το καινούριο. Η άμεση οικονομική βοήθεια στις καλλιέργειες που υπέφεραν φέτος, αποκλείστηκε χωρίς δεύτερη κουβέντα. Στο μητρώο Αγροτών υπάρχει ....δέσμευση για επανεξέταση και καθορισμό αυτών που συμμετέχουν σε αυτό. Σε κάποια συνταξιοδοτικά θέματα που τέθηκαν αναγνωρίστηκε το δίκαιο των Αγροτών και υπάρχει η διαβεβαίωση ότι η υπουργός θα τα δει.
Η συνολική αίσθηση λοιπόν είναι ότι για άλλη μια φορά το αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων είναι κάποιες αόριστες δεσμεύσεις. Όμως αγώνας χαμένος είναι ο αγώνας που δεν γίνεται.
Κάθε κινητοποίηση πρέπει να έχει αρχή αλλά και τέλος. Έτσι ώστε να δίνεται ο κατάλληλος χρόνος σε όλους να λειτουργήσουν με ηρεμία και να αποδείξουν ότι οι διαβεβαιώσεις και οι υποσχέσεις υλοποιούνται.
Για αυτό και επειδή πιστεύουμε ότι η συνέχιση πλέον της κινητοποίησης δεν έχει να προσθέσει τίποτα παραπάνω, για αυτό και πήραμε την απόφαση της αναστολής της.
Απόφαση όμως η οποία είναι ταυτόχρονα και δέσμευση όλων μας, είναι ότι αν δεν δρομολογηθούν αποφάσεις που να οδηγούν σε λύσεις των προβλημάτων που χρόνια ταλανίζουν την Ελληνική Γεωργία, οι δρόμοι είναι εδώ.(
Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: