Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

A_6
Τα Τέμπη κλειστά, ο δρόμος προς Φτέρη Κοζάνη κλειστός, όλο να γίνει μια κατολίσθηση και στο σημείο του δρόμου που είναι ο λοφίσκος πριν το Άγιο Δημήτριο για να αποκλειστούμε εντελώς!
Και όχι τίποτα άλλο, δεν προχώρησε ακόμα (και μεταξύ μας ούτε που θα προχωρήσει) η θαλάσσια σύνδεση της Πιερίας με άλλους νομούς...

A_1Η ερχόμενη Κυριακή, εκτός από Κυριακή καρναβαλιού, είναι και η ημέρα όπου στο δυτικό κόσμο γιορτάζουν ερωτευμένοι (και τα ‘κονομάνε δεόντως τα καταστήματα)
Επειδή όμως εμείς δεν ανήκομεν εις τη Δύση όπως υποστήριξε ο Εθνάρχης, αλλά μόνο στους εαυτούς μας (κατά το η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες), θα γιορτάσουμε με περισσότερο πάθος το Καρναβάλι, καθότι μας πάει και περισσότερο.
Και προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Μας πάει περισσότερο διότι είναι ότι έχει απομείνει από τη Διονυσιακή λατρεία…

Εύσημα στην Ελλάδα για το χρέος (δεν κατάλαβα αν τα έδωσε επειδή έχει χτυπήσει κόκκινο ή επειδή μειώθηκε σχετικώς), έδωσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες
Να δείτε που όλο και κανένα στρατιωτικό άρμα ή κάποιο άλλο οπλικό σύστημα αμερικανικής παραγωγής θα μας κοστίσουν αυτά τα εύσημα.
(Απομένουν «εύσημα» και «στήριξη» από Ρωσία, Ισραήλ, Ιταλία, Κίνα…)

A_3
 
Τι τραβάνε και οι αρκούδες στην Εγνατία… 12 από δ’ αύτες θρηνήσαμε μέσα στο 2009, αφού η περίφραξη επί της Εγνατίας Οδού δεν είναι καλή με αποτέλεσμα τα δύσμοιρα τα ζώα να πέφτουν θύματα τροχαίου ατυχήματος, όπως αναφέρει σε σχετική ερώτηση προς την Υπουργό Περιβάλλοντος η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Πασχαλίδου.
Πού να είχε μιλήσει και με κανέναν οδηγό δηλαδή! Διότι δεν είναι και μικρό πράγμα να πηγαίνεις με 140 (στην καλύτερη περίπτωση) και να σου «φυτρώνει» αρκούδα στον δρόμο!
Πάντως δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι πρέπει να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των οδηγών, αλλά και η σωματική ακεραιότητα των αρκούδων. (Το πολύ-πολύ ας κάνουν κανά δυο πεζογέφυρες για να περνούν τα ταλαίπωρα ζώα με ασφάλεια απέναντι)

A_4
 
Νέα σύμβαση του Δήμου Κατερίνης με το αστικό ΚΤΕΛ, αναμένεται να εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης στη συνεδρίαση της ερχόμενης Τρίτης.  Η σύμβαση αφορά την πραγματοποίηση πρόσθετων δρομολογίων από τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Αστικών γραμμών Κατερίνης για το έτος 2010.
Και πέρυσι ο Δήμος Κατερίνης, εκμεταλλευόμενος το πρόγραμμα «συν-κοινωνώ» είχε υπογράψει ανάλογη σύμβαση (διόλου ευκαταφρόνητου ύψους), η οποία προφανώς και ολοκληρώθηκε.
Τότε η δημοτική αρχή είχε εξαγγείλει, ότι συγχρόνως με τη σύμβαση, θα φρόντιζε να διαμορφώσει τρεις-τέσσερις δημοτικές εκτάσεις σε υπαίθριους χώρους στάθμευσης, όπου όσοι κατέβαιναν στην πόλη με το όχημα τους, θα μπορούσαν να σταθμεύσουν δωρεάν εκεί και να φτάσουν στο κέντρο, χρησιμοποιώντας το λεωφορείο, χωρίς μάλιστα να πληρώσουν εισιτήριο.
Και άμα είδατε εσείς αυτούς τους χώρους στάθμευσης (και να λειτουργεί έτσι το πρόγραμμα) πείτε μου και μένα να πάω να τους φωτογραφίσω.

A_5
 
Την αποξήλωση και ανακατασκευή των πεζοδρόμων οδών Αγίας Λαύρας – Σολωμού και Γεωργάκη Ολυμπίου, αποφασίζει το Δημοτικό Συμβούλιο.
Να μου το θυμηθείτε, ότι ο πεζόδρομος θα καταντήσει σαν την πλατεία Ελευθερίας. Λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές ο εκάστοτε δήμαρχος θα κάνει και μια αλλαγή για να δείξει το έργο.
Άντε με γεια το νέο πεζόδρομο και με προσοχή τις εργασίες να μην ταράξετε την ησυχία των τρωκτικών και των πάσης φύσεως ζώων και ζωυφίων που μπορεί να έχουν λουφάξει κάτω από πολλά πατάρια των συγκεκριμένων οδών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: