Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Γ. Παπανδρέου: Ζήτημα ευνομίας η μεταναστευτική πολιτική

ΤΕΤΑΡΤΗ 20-1-2010

Θετική ψήφο έδωσε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες

Γ. Παπανδρέου: Ζήτημα ευνομίας η μεταναστευτική πολιτική

Δημιουργείται ανεξάρτητη υπηρεσία για το πολιτικό άσυλο και νέα κέντρα υποδοχής
Την εδραίωση της ευνομίας και την παραγωγική συνύπαρξη Ελλήνων και μεταναστών έθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου ως στόχους της μεταναστευτικής πολιτικής, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ύπατο Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες, Αντόνιο Γκουτιέρες.
 



Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση εργάζεται για την ομαλή ένταξη των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία, αλλά και την επιτήρηση των συνόρων για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης λαθρομετανάστευσης. Στο επίκεντρο της συνάντησης Παπανδρέου - Γκουτιέρες βρέθηκαν η σωστή διαχείριση των αιτημάτων των πολιτικών προσφύγων, η τήρηση των συνόρων και η καλύτερη συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία, την Ε.Ε. και τα γειτονικά κράτη .
Όπως ανέφερε ο Γ. Παπανδρέου η ομαλή ένταξη των νόμιμων μεταναστών είναι το βασικό μέλημα της ελληνικής κυβέρνησης. Στο πλαίσιο αυτό έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη δημιουργία ανεξάρτητης υπηρεσίας για το άσυλο και στη δημιουργία νέων κέντρων υποδοχής μεταναστών. "Η Ελλάδα, -είπε ο πρωθυπουργός, εδραιώνει το αίσθημα της ευνομίας". Ο Αντόνιο Γκουτιέρες χαρακτήρισε σημαντικές αλλαγές τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για το άσυλο και τη μετανάστευση.(ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: