Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Να αλλάξει η αντίληψη της κοινωνίας για τον ένστολο εργαζόμενο

POASY
Συνάντηση με τον πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης και αρμόδιο του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Νέας Δημοκρατίας για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Νικόλαο Δένδια, είχε χθες αντιπροσωπεία των Ομοσπονδιών των αστυνομικών υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) και των αξιωματικών της αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ), στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών κομμάτων για τις θέσεις των Ομοσπονδιών, αναφορικά με την επίλυση των χρονιζόντων προβλημάτων του κλάδου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι των αστυνομικών ενημέρωσαν τον κ. Δένδια για τη λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος, για το θεσμικό του ρόλο και τις προσπάθειες που καταβάλει για την αναβάθμιση της Ελληνικής Αστυνομίας και την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας σε όλη τη χώρα, πράγματα που όπως και ο ίδιος ο πρώην υπουργός τόνισε, είναι συνυφασμένα.
Εκ μέρους του κ. Δένδια, εκφράστηκε η επιθυμία να υπάρχει διαρκής ενημέρωση και στενή συνεργασία, με στόχο την υποστήριξη των δίκαιων αιτημάτων των Ομοσπονδιών και του αγώνα που διεξάγουν, για να αισθάνεται ασφαλής, τόσο ο Έλληνας Αστυνομικός, όσο και κάθε συμπολίτης που ζει και εργάζεται στη χώρα.
Επίσης, τόνισε ότι πρέπει να αλλάξει η αντίληψη της κοινωνίας για τον ένστολο εργαζόμενο, ώστε να διασφαλίζεται στην καθημερινή του δράση, χωρίς να απαξιώνεται και να αποτελεί αντικείμενο άδικης κριτικής, ενώ οι ευθύνες βαρύνουν πρωτίστως άλλους.
Ως αρμόδιος Τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας, ενημέρωσε την αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών αστυνομικών ότι παρακολουθεί όλα τα πρότυπα των Αστυνομιών που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα στο εξωτερικό και σύντομα θα είναι σε θέση να παρουσιάσει μια νέα πολιτική πρόταση για τη δημόσια ασφάλεια.
Τέλος, εξέφρασε τον προβληματισμό του διότι εμφανίζεται ακόμα στη χώρα μας το φαινόμενο της πολιτικής βίας, ενώ σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες αυτό έχει εξαλειφθεί.(
Πολιτεία) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: