Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Στο 97% η ψηφιοποίηση

STO_97
Πριν το Πάσχα θα λάβουν και το υπόλοιπο ποσό που δικαιούνται οι αγρότες μας, εκτίμησε ο διευθυντής της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πιερίας.
Θέμα ημερών είναι η ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης από την ΕΑΣ Πιερίας, η οποία μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία θα έχει ολοκληρώσει ένα σημαντικό έργο. Πάντως η ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών δεν σημαίνει αυτόματα και την καταβολή του υπολοίπου ποσού των επιδοτήσεων στους αγρότες, αφού θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε όλη την Ελλάδα.
Στο 97% έχει φτάσει η ψηφιοποίηση στο νομό μας, σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθυντή της ΕΑΣ Πιερίας Αθ. Γκουντάρα, ο οποίος ....-εκτίμησε ότι τις επόμενες μέρες θα έχει ολοκληρωθεί το 100% του έργου.
Το πρόβλημα με τους χάρτες που έλειπαν καθυστερώντας την ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης δεν υφίσταται πλέον. Οι χάρτες στάλθηκαν μόλις στις 29 Δεκεμβρίου 2009, αλλά παρόλα αυτά η ψηφιοποίηση προχώρησε με ταχύτατους ρυθμούς, ανέφερε ο διευθυντής της ΕΑΣ.
Ερωτηθείς για το πότε θα πάρουν το υπόλοιπο του ποσού που δικαιούνται οι αγρότες της Πιερίας, ο κ. Γκουντάρας εκτίμησε ότι τα υπόλοιπα χρήματα θα καταβληθούν πριν το Πάσχα και εφόσον έχει ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση σε όλη τη χώρα από τις αντίστοιχες ΕΑΣ των άλλων νομών.
Πριν καταβληθεί το υπόλοιπο ποσό στους αγρότες, θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι νομιμοποιητικοί και επιτόπιοι έλεγχοι κάτι που δεν αναμένεται να γίνει πριν τα μέσα Μαρτίου, συμπλήρωσε ο κ. Γκουντάρας.
Να σημειωθεί ότι την έντονη αντίδραση της ΕΑΣ αλλά και των αγροτών της Πιερίας, είχε προκαλέσει η απόφαση της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης να καταβάλει μόλις τρεις μέρες πριν τα Χριστούγεννα ένα μόνο μέρος του ποσού που δικαιούνται οι αγρότες, επικαλούμενη την μη έγκαιρη ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης, παρότι είχε δοθεί παράταση μέχρι το τέλος Γενάρη 2010.....(
Πολιτεία/Β.Ζ.) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: