Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010
Θέλω τώρα τον Καλλικράτη. Δεν θέλω εκπτώσεις. Φέρτε μου τον Καλλικράτη να Καλλικρατήσωωωωωω!!!!!
Ο νέος διοικητικός χάρτης της χώρας επί τάπητος στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ που άρχισε χθες το πρωί στην Αθήνα με τις ομιλίες των αρχηγών των κομμάτων και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον πλέον η θέση των αιρετών.
Πάντως μέχρι στιγμής έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για συνενώσεις με την Κατερίνη ουκ ολίγα δημοτικά διαμερίσματα.
Θα σας έχω νεότερα πολύ –πολύ σύντομα.
Διότι, το ρεπορτάζ τρέχει και στο τέλος θα μας πουν ότι η Πιερία θα γίνει ένας δήμος και πάει και τελείωσε.
Εκεί οδεύει το πράγμα.
Έχω κι άλλα νέα όμως. Αγροτικές κινητοποιήσεις. Πάνω ....που έλεγα τι γίνεται με τους δικούς μας αγρότες που στοιβάζονταν μέχρι τα Χριστούγεννα έξω από την ΑΤΕ….ήρθε και η είδηση.
Σε κινητοποιήσεις λοιπόν από αύριο Τετάρτη οι αγρότες μας, με παράταξη των τρακτέρ τους σε δυο κομβικά σημεία στην Πιερία. Διαβάστε και το ρεπορτάζ….μην κουράζομαι άδικα. Δίπλα το’χω.
Το λοιπόν οι αγρότες αποφασισμένοι….να διεκδικήσουν όσα δεν πήραν όλα τα προηγούμενα και ενδεχομένως …αυτά που δεν θα πάρουν όλα τα επόμενα χρόνια….
Ένα σας λέω. Βγείτε στους δρόμους τώρα…!
Πάμε και στα μεθεόρτια των κινητοποιήσεων στα διόδια. Πληθαίνουν οι αντιδράσεις, οι μηνύσεις πέφτουν βροχή…και όποιος αντέξει.
Θα τον φάμε το χειμώνα όπως φαίνεται μ’αυτά και μ’αυτά. Πέρασαν και οι 100 μέρες του ΠΑΣΟΚ και μείς ….μετράμε τώρα τα 40.
Όπου φτωχός κι η μοίρα του τελικά.
Άκουσα Ραγκούση….με αναφορά σε Μαλτζάρη ή κάνω λάθος;; Ο πιο νέος Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ που απέδειξε ότι είναι πρωτοπόρος στις μάχες και τους αγώνες.
Και βάζει την προσωπική του σφραγίδα στα τοπικά «πράσινα» και όχι μόνο δρώμενα.
Τόπο στα νιάτα, είπα και ελάλησα.
Διαβάζω είδηση:  Πρώτη μέρα σήμερα για τον Αστυνομικό της Γειτονιάς
Ξεκίνησε η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Αστυνομικός της γειτονιάς». Διατέθηκαν 218 αστυνομικοί, σε 45 αστυνομικά τμήματα, τα περισσότερα στην Αθήνα αλλά και τις Θεσσαλονίκης, Πάτρα, Ηράκλειο Κρήτης, Κόρινθο, Καλαμάτα, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα, Βέροια, Λάρισα, Βόλο, Νέα Ιωνία Μαγνησίας, Γιάννενα, Λαμία, Χαλκίδα, Αγρίνιο, Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα, Ερμούπολη Σύρου και Ρόδο...
Οι 218 αστυνομικοί πέρασαν από ειδική εκπαίδευση και θα κυκλοφορούν σε βάρδιες στις γειτονιές με ειδική στολή.
Οι αστυνομικοί της γειτονιάς θα μοιράζουν την κάρτα τους με το υπηρεσιακό κινητό τους τηλέφωνο, σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη και θα καταγραφούν τα προβλήματα σε κάθε γειτονιά.
Οι αστυνομικοί της γειτονιάς θα είναι διαθέσιμοι σε ζητήματα παραβατικότητας, ενδοοικογενειακής, ή σχολικής, βίας, σε επίλυση διαφορών στη γειτονιά, διευκόλυνση ατόμων με αναπηρία σε διοικητικές διαδικασίες, όπως έκδοση ταυτοτήτων κλπ,
Οι αστυνομικοί της γειτονιάς δεν θα είναι αρμόδιοι να παρεμβαίνουν σε εγκληματικές ενέργειες για τις οποίες οι πολίτες θα πρέπει να επικοινωνούν απευθείας με την άμεση δράση.
Στην Πιερία ή δεν έχουμε γειτονιές ή προβλήματα. Αλλιώς δεν μπορώ να το ερμηνεύσω.
Καλημέρα μας.(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: