Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Ελεγχοι γνησιότητας με κινητό Τεστ γνησιότητας του φαρμάκου με «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο θα μπορούν να κάνουν σύντομα οι Ελληνες.

Ελεγχοι γνησιότητας με κινητό
Παρασκευή 24 Μαΐου 2013 
Οι ταινίες γνησιότητας των σκευασμάτων εξελίσσονται διαρκώς, προκειμένου να αποφεύγονται περιστατικά παράνομης διακίνησης ή εξαγωγής φαρμάκων. Από..
τη Δευτέρα θα φέρουν υδατογράφημα, ενώ σύντομα θα ελέγχεται εάν είναι πλαστός ή αληθινός ο αριθμός φαρμάκου, μέσω κινητού.
Τα παραπάνω ανακοίνωσαν χθες ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς και οι αντιπρόεδροι του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) Μαρία Σκουρολιάκου και Παναγιώτης Βασιλάκης.
Ο κ. Σαλμάς διευκρίνισε ότι με τις συνεχείς βελτιώσεις στα κουπόνια θα εξοικονομηθούν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Με τα νέα κουπόνια ?είπε? ιχνηλατείται πλέον κάθε κουτί και όχι κάθε παρτίδα φαρμάκου, ώστε να μην μπορούν να τοποθετούνται σε συνταγές κουπόνια φαρμάκων τα οποία έχουν εξαχθεί.
Αναφέρθηκε δε σε μια πρόσφατη περίπτωση εντοπισμού πλαστού σκευάσματος για τη στυτική δυσλειτουργία σε κεντρικό φαρμακείο της Αθήνας. Σύμφωνα με τον υπουργό, ο έλεγχος αποκάλυψε ότι το κουπόνι του φαρμάκου ήταν πλαστό και οι υπηρεσίες του ΕΟΦ ερευνούν τώρα και το περιεχόμενό του.Ο κ. Βασιλάκης σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που εφαρμόζει ανάλογο σύστημα ελέγχου.
ΠΗΓΗ:ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: