Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Βρετανία: Συνελήφθησαν άλλοι δύο ύποπτοι - Έρευνες σε σπίτια - Καταδικάζει ο Ομπάμα

Βρετανία: Συνελήφθησαν άλλοι δύο ύποπτοι - Έρευνες σε σπίτια - Καταδικάζει ο Ομπάμα
Παρασκευή 24 Μαΐου 2013
Άλλοι δύο ύποπτοι, ένας άνδρας και μία γυναίκα, συνελήφθησαν σήμερα από τη βρετανική αστυνομία με την κατηγορία της συνωμοσίας για... τη διάπραξη ανθρωποκτονίας, στο πλαίσιο των ερευνών για το φόνο ενός στρατιώτη σε δρόμο του ανατολικού Λονδίνου.
Σύμφωνα με αστυνομικούς, οι δύο ύποπτοι, που είναι ηλικίας 29 ετών, συνελήφθησαν για τη δολοφονία του Ντράμερ Λι Ρίγκμπι ο οποίος σφαγιάστηκε στο Γούλγουϊτς την Τετάρτη.
Οι δύο πρώτοι ύποπτοι, δύο άνδρες νιγηριανής καταγωγής ηλικίας 22 και 28 ετών, δέχτηκαν πυροβολισμούς από αστυνομικούς στο σημείο της δολοφονίας και νοσηλεύονται σε διαφορετικά νοσοκομεία του Λονδίνου. Η κατάστασή τους πάντως δεν εμπνέει ανησυχία.
Αστυνομική πηγή διευκρίνισε ότι ο άνδρας και η γυναίκα που συνελήφθησαν σήμερα δεν είναι συγγενείς των δύο Νιγηριανών. "Πρόκειται για μια μεγάλη, σύνθετη έρευνα που εξελίσσεται ραγδαία" ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.Βρετανία: Συνελήφθησαν άλλοι δύο ύποπτοι - Έρευνες σε σπίτια - Καταδικάζει ο ΟμπάμαΟι αστυνομικοί ερευνούν επίσης έξι σπίτια, τρία στο Γκρίνουιτς, στο νότιο Λονδίνο, ένα στο Ρόμφορντ, στα ανατολικά της πρωτεύουσας, ένα στο βόρειο Λονδίνο και ένα στο Λίνκολν της κεντρικής Αγγλίας.
Ταυτόχρονα, η Σκότλαντ Γιαρντ ανακοίνωσε ότι στους αστυνομικούς που περιπολούν ήδη στους δρόμους του Λονδίνου θα προστεθούν άλλοι 1.200. Θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη φύλαξη ευαίσθητων σημείων, όπως "θρησκευτικοί χώροι, μέσα μαζικής μεταφοράς και ζώνες όπου συρρέουν μεγάλα πλήθη", τονίζεται στην ανακοίνωση με την οποία η αστυνομία επισημαίνει ότι θέλει "να καθησυχάσει τους πολίτες".
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα καταδίκασε σήμερα τη δολοφονία του στρατιώτη, χαρακτηρίζοντάς την "αποτρόπαια ενέργεια" και διαβεβαίωσε ότι η Ουάσινγκτον θα σταθεί αλληλέγγυα στο Λονδίνο "απέναντι στον εξτρεμισμό και την τρομοκρατία". "Δεν μπορεί να υπάρχει καμία δικαιολογία για τέτοιες πράξεις. Προσευχόμαστε για την οικογένεια του θύματος αλλά και για τους αστυνομικούς και τις υπηρεσίες ασφαλείας που αντιμετώπισαν μια τέτοια αποτρόπαια πράξη", τόνισε σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.
Ο Ρίγκμπι, 25 ετών, καταγόταν από το Μάντσεστερ και ήταν πατέρας ενός δίχρονου αγοριού. Είχε ενταχθεί στο στρατό το 2006 και είχε υπηρετήσει στο Αφγανιστάν, τη Γερμανία και την Κύπρο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας. Σύμφωνα με τον αντισυνταγματάρχη Τζιμ Τέιλορ το 2009 είχε σταλεί στην επαρχία Χελμάντ του Αφγανιστάν αλλά τους τελευταίους μήνες βάση του ήταν στο Λονδίνο, όπου εργαζόταν στο στρατολογικό γραφείο.
Σχετική είδηση: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες του στυγερού εγκλήματος στο Λονδίνο
  • Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: