Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Πρότυπο για την Ελλάδα η Ιρλανδία δηλώνει ο Πρωθυπουργός


Παρασκευή 24 Μαίου 2013 
Την πρόθεση της Ελλάδας να ακολουθήσει το ίδιο πετυχημένο πρότυπο με την Ιρλανδία τόσο...
για την προεδρία της ΕΕ όσο και για την έξοδο από την κρίση εξέφρασε ο Πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση που είχε σε θερμό κλίμα, με τον Ιρλανδό ομόλογό του Ε. Κένι στο Μέγαρο Μαξίμου. Η Ιρλανδία μετέτρεψε την κρίση σε ευκαιρία. Τώρα τη μετατρέπουμε κι εμείς, ανέφερε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι το παράδειγμα της χώρας αυτής δείχνει ότι δεν πρόκειται για δρόμο χωρίς τελειωμό. 

Η Ιρλανδία είχε από δεκαετίες κάνει τη μεγάλη επιλογή της ανταγωνιστικότητας και εξωστρέφειας, που την είχε οδηγήσει σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.
Και ήταν αυτά τα δύο που τη βοήθησαν να βγει από την κρίση, σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς και αναφέρθηκε στο μοντέλο χαμηλής φορολογίας που έχει υιοθετήσει σημειώνοντας ότι το ίδιο μοντέλο θα ακολουθήσουμε και εμείς όταν η χώρα μπει σε Ανάπτυξη.

Υπογράμμισε επίσης, ότι  η Ελλάδα και Ιρλανδία, έδωσαν μαζί τη μάχη στην ΕΕ για μια πολιτική ισορροπημένη μεταξύ της εξυγίανσης και της ανάπτυξης.

Όταν εργάζονται από κοινού λαός και κυβέρνηση μπορεί να ξεπεραστούν τα προβλήματα που οδήγησαν στην Τρόικα, δήλωσε από την πλευρά του ο Ε. Κένι υπογραμμίζοντας την πολύ ισχυρή επιχειρηματική δραστηριότητα που υπάρχει στη βορειοευρωπαϊκή χώρα, αλλά και την ικανότητα του Δουβλίνου να πετυχαίνει βελτιωτικές αλλαγές στο Μνημόνιο με βάση το γεγονός ότι ήταν αξιόπιστος εταίρος της τρόικα.

  • Πηγή: Α' Πρόγραμμα - ΑΜΠΕ
  • Επιμέλεια σύνταξης: A. Πασχαλινού

Δεν υπάρχουν σχόλια: