Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

«Απασφάλισε» η Χρυσή Αυγή και σπιλώνει ανθρώπους

«Απασφάλισε» η Χρυσή Αυγή και σπιλώνει ανθρώπους
Παρασκευή 24 Μαίου 2013 
Ανεξέλεγκτη είναι πλέον η κατάσταση με τη Χρυσή Αυγή η οποία καθημερινά πρωτοστατεί σε επεισόδια και επιτίθεται λεκτικά με ντροπιαστικές ανακοινώσεις ή δηλώσεις στοχοποιώντας ακόμη και ήρωες.
Την Πέμπτη το πρωί στη Βουλή ο...
υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας, δέχθηκε επίθεση από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Η. Λαγό, επειδή... τόλμησε να του απαντήσει με δύο φράσεις. Ο κ. Λαγός τον αποκάλεσε φίλο των μασόνων, χωρίς ο υπουργός να απαντήσει.
Επίσης, στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος αναρτήθηκε κατάπτυστο κείμενο, με το οποίο επιχειρείται να εμφανιστεί ο -δολοφονηθείς από ακροδεξιούς παρακρατικούς βουλευτής της ΕΔΑ- Γρηγόρης Λαμπράκης ως... οπαδός του Χίτλερ ενώ εξίσου χυδαία ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε η Χρυσή Αυγή εναντίον της δημοσιογράφου Έλλης Στάη, επειδή... τόλμησε να ασκήσει κριτική στο ακροδεξιό κόμμα.
Συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής δημοσιεύεται σήμερα μια φωτογραφία από τους Βαλκανικούς Αγώνες της Κωνσταντινούπολης, τον Οκτώβριο του 1940, η οποία (υποτίθεται ότι) απεικονίζει τον Γρηγόρη Λαμπράκη να χαιρετάει φασιστικά. Και τη χυδαιότητα συμπληρώνει υποτιθέμενο ιδιόχειρο σημείωμα του Λαμπράκη, σταλμένο από τη Γερμανία τον Αύγουστο του 1936, στο οποίο ο αποστολέας φέρεται να έχει γράψει τον ναζιστικό χαιρετισμό “Χάιλ Χίτλερ”!
Το παραλήρημα της Χρυσής Αυγής δεν περιορίστηκε στην προσπάθεια να αμαυρωθεί η μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη. Στην ιστοσελίδα του κόμματος αναρτήθηκε επίσης ένας λίβελος εναντίον της Έλλης Στάη, πλήρης χυδαίων και προσβλητικών φράσεων, με αφορμή το γεγονός ότι η γνωστή δημοσιογράφος... τόλμησε, κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ, την περασμένη Δευτέρα, να επικρίνει τη «νεοναζιστική ακροδεξιά».
Βέβαια, ο Γρηγόρης Λαμπράκης δεν βρίσκεται εν ζωή για να δώσει τις πρέπουσες απαντήσεις στη Χρυσή Αυγή. Η Έλλη Στάη, όμως, όχι μόνο απάντησε, αλλά ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για την ιταμή και προκλητική επίθεση -με προσωπικούς χαρακτηρισμούς- που δέχθηκε από το ακροδεξιό κόμμα.
Μέσω ανάρτησης στο facebook, η γνωστή δημοσιογράφος εξηγεί για ποιο λόγο αποφάσισε να απαντήσει στον λίβελο της Χρυσής Αυγής, τονίζοντας ότι «η σιωπή, ενίοτε, δείχνει αδιαφορία, απαξίωση, ενδεχομένως και φόβο. Επειδή, όμως, στους καιρούς που ζούμε, ούτε η κοινωνία μας ούτε η Δημοκρατία μας αντέχουν το παραμικρό ίχνος αδιαφορίας -πολύ περισσότερο, δε, φόβου- ουδείς δικαιούται να σιωπά πλέον. Και, κυρίως, να σιωπά μπροστά στην ύπουλη, διαβρωτική και απειλητική αφύπνιση του αυγού του φιδιού”...
Η Έλλη Στάη επισημαίνει ότι απέδωσε—και θα το ξανακάνει—στη Χρυσή Αυγή τον χαρακτηρισμό “νεοναζιστική δεξιά” επειδή αυτή είναι η “ιδεολογική ταυτότητα που ουκ ολίγα στελέχη της έχουν υιοθετήσει και υμνήσει σε ενυπόγραφα κείμενά τους”.
Και υπογραμμίζει, ότι η ίδια δεν δέχεται «μαθήματα δημοκρατίας» απ' όσους «κατακρεουργούν κάθε δημοκρατική αξία σε καθημερινή βάση». Καυτηριάζοντας μάλιστα το «ακατάσχετο υβρεολόγιο κατά της ίδιας της γυναικείας υπόστασης», προαναγγέλλει ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον της Χρυσής Αυγής, επειδή πιστεύει βαθιά “στους δημοκρατικούς θεσμούς και στη λειτουργία του νόμου”.ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: