Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Ο Τσοχατζόπουλος αποχωρεί από το εδώλιο του κατηγορουμένου Θα παραμείνει στη φυλακή κατά την διάρκεια της δίκης του διαμαρτυρόμενος για την απόφαση του δικαστηρίου να μην κληθούν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ

http://vstatic.doldigital.net/vimawebstatic//CD604E6EE12D06B36A562EF7F1EB50D8.jpg 
Παρασκευή 24 Μαΐου 2013
Απών θα είναι στο εξής ο Άκης Τσοχατζόπουλος από τη δικαστική διαδικασία στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Την προαναγγελθείσα απόφασή του, την οποία είχε εξετάσει με τους συνηγόρους του, την... ανακοίνωσε ο ίδιος στο δικαστήριο, σήμερα Παρασκευή, με τη φράση: «...έως ότου ασχοληθεί (σσ. το δικαστήριο) με θέματα επί της ουσίας».

Με παρέμβασή του προς το δικαστήριο, ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε τη στάση του ως διαμαρτυρία και όχι αγνόηση. «Αισθάνομαι ότι υπάρχουν δυνάμεις που επηρεάζουν τελικά την εξέλιξη» τόνισε, αρνούμενος να μπει σε «ρόλο θεατή», όπως είπε.

Ο πρώην υπουργός, καταφέρθηκε εναντίον του ΠαΣοΚ - ένα κόμμα  που στο τέλος της ζωής του, βρίσκεται σε φάση παρακμής και διάλυσης, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του - ενώ έκανε λόγο για εσωκομματική αντιπαλότητα.

Η αναμενόμενη εξέλιξη, την οποία είχε αποκαλύψει από το πρωί της Πέμπτης το vima.gr, εκδηλώθηκε με την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου να απορρίψει (και να επανεξετάσει εν καιρώ εφόσον κριθεί αναγκαίο) το αίτημα της υπεράσπισης να κληθούν στη δίκη ως μάρτυρες τα μέλη του ΚΥΣΕΑ την επίδικη περίοδο, μεταξύ αυτών και ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.  

Η αποχώρηση του πρώην υπουργού από την αίθουσα του δικαστηρίου, δεν ήταν πάντως αθόρυβη - το θεατρικό στοιχείο της έδειχνε ότι είχε προετοιμαστεί. Στην αίθουσα παραμένουν οι τρεις συνήγοροί του.

Νωρίτερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης του για την άμεση κλήση των μελών του ΚΥΣΕΑ, μεταξύ αυτών και του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη. Το δικαστήριο αποδέχθηκε την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, κυρίας Γεωργίας Αδειλίνη, και επιφυλάχθηκε να καλέσει τα μέλη του κυβερνητικού οργάνου, κατά την επίδικη περίοδο, αν προκύψει ανάγκη, εν καιρώ. Δεν είναι αναγκαία σε αυτή τη φάση, σημείωσε ο πρόεδρος Χρήστος Κατσιάνης.

Το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση ύστερα από αίτημα της υπεράσπισης, προκειμένου να συσκεφθεί με τον εντολέα της και βασικό κατηγορούμενο, για τη στάση που θα τηρήσει μετά την απόρριψη του αιτήματός της.

«Έχουμε το "μαύρο κουτί" της υπόθεσης και πάμε στα υπολείμματα», είχε επιχειρηματολογήσει, αναφερόμενος στην σημασία της εξέτασης των μελών του ΚΥΣΕΑ για την τύχη των κατηγορουμένων, ο συνήγορος του πρώην υπουργού Λεωνίδας Κοτσαλής.
«Καταλαβαίνω τη δυσκολία σας να καλέσετε έναν πρώην πρωθυπουργό», τόνισε προς το δικαστήριο ο έτερος συνήγορος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Παγορόπουλος. «Ο κόσμος όμως ρωτάει, γιατί οι άνθρωποι αυτοί δεν έρχονται, γιατί το δικαστήριο δεν τους καλεί;» σχολίασε.

Την ίδια στάση, της επιφύλαξης, επέλεξε το δικαστήριο και απέναντι στην ένσταση που υπέβαλε ο συνήγορος του Γιώργου Σαχπατζίδη, Γιάννης Ηρειώτης, να μη ληφθούν υπόψη τα νέα έγγραφα που προσκομίζει η εισαγγελέας σε αυτή τη φάση και βρίσκονται εκτός δικογραφίας.

Είχε προηγηθεί η έντονη διαμαρτυρία του κ. Ηρειώτη, για το γεγονός ότι κάποια από αυτά φέρουν σφραγίδα 2010, τρία χρόνια πριν δηλαδή. Δεν μπορεί να τα στέλνει τώρα, διαμαρτυρήθηκε για τον ανακριτή, επαναφέροντας τα περί σκοπιμότητας. 
Πηγη:Βημα

Δεν υπάρχουν σχόλια: