Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

"Πονάει μάτι"... κόβει συνέντευξη


Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011 Πολιτικό Σχόλιο
Γράφει ο Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ giorgis@massavetas.gr
Τώρα σωθήκαμε. Βρέθηκε η λύση στο πρόβλημα μας. Καθώς πληροφορούμαστε η ....κυβέρνηση, μετά τα όσα ακολούθησαν την τελευταία συνέντευξη των τροϊκανών, κρίνει ότι εκείνο που έφταιξε είναι το γεγονός ότι οι τροϊκανοί, μετά από κάθε επίσκεψη, δίνουν συνεντεύξεις. Και έχει αποδυθεί σε παρασκηνιακές κινήσεις, προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ώστε να συστήσουν στους εκπροσώπους τους να κόψουν τις συνεντεύξεις.

Μου κάνει μάλιστα εντύπωση πως άνθρωποι που θεωρούνται από τα πιο "ανοιχτά μυαλά" αυτής της κυβέρνησης, όπως η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, ζητούν ανοικτά να "απαγορευθούν" οι συνεντεύξεις των τροϊκανών. Και μάλιστα όταν η ίδια, με προηγούμενες δηλώσεις της σε μέσα ενημέρωσης, έχει ομολογήσει ότι καμιά ενημέρωση δεν είχε, ως μέλος του υπουργικού συμβουλίου, για τα όσα είχε συμφωνήσει ο και συντοπίτης της υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου με την τρόικα.

Ναι, το ύφος των τροϊκανών και ιδιαιτέρως του εκπροσώπου της Ε.Ε. Σερβάν Ντερόουζ ήταν απαράδεκτο. Και επιβάλει πράγματι να τους "κοπεί ο τσαμπουκάς", να προσέχουν πως μιλάνε. Αλλά μέσα από όσα λένε μαθαίνουμε την αλήθεια για το τι πράγματι μας περιμένει. Τι πράγματι συμφωνείται, στις κλειστές συναντήσεις, ερήμην ακόμη και του υπουργικού συμβουλίου.

Η ουσία των όσων αποκαλύφθηκαν από αυτή την συνέντευξη έχει πια επιβεβαιωθεί πλήρως. Και "κολλάει" απολύτως με όσα είχε πει τον Σεπτέμβριο σε Αμερικανούς επενδυτές ο πρωθυπουργός και τον Δεκέμβριο ο κ. Παπακωνσταντίνου. Απλώς, μετά τις αντιδράσεις, αντί για "πώληση" μιλάμε για "αξιοποίηση" δημόσιας περιουσίας. Αλλά το ότι ψάχνουμε για πενήντα δισεκατομμύρια μέσα σε τέσσερα χρόνια, επιβεβαιώθηκε απολύτως.

Τώρα, το αν μετά την σύσταση ανώνυμης εταιρίας διαχείρισης της δημόσιας περιουσίας, οι μετοχές της θα μπουν ενδεχομένως ενέχυρο στην ΕΚΤ ή άλλον διεθνή φορέα για να βρεθούν αυτά τα 50 δις, αυτό είναι άλλο σενάριο, που θα φανεί συντόμως.

Αλλά αυτή η κουτοπονηριά, να βάλετε φίμωτρο σε αυτούς που σας ελέγχουν, θα οδηγήσει στα χειρότερα κ. Πρόεδρε. Το αποτέλεσμα θα είναι να γεμίσουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης από κάθε είδους σκόπιμες και πονηρές διαρροές, προς δόξαν των σπεκουλαδόρων. Ενώ ο λαός, που πληρώνει το μάρμαρο, θα έχει "μαύρα μεσάνυχτα". Αυτό επιδιώκετε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: