Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Πρώτη ανάγκη το Ιατρείο για την Βρύα

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011Προστέθηκε από  Πολιτεία

Mantzios_1
 
Συναντήσεις της Πρωτοβουλίας Πολιτών με τις τοπικές κοινότητες των Πιερίων εν όψει των προτάσεων τους για το Τεχνικό Πρόγραμμα
Protovoulia_Politon_LogoΤις συνεδριάσεις... των Τοπικών Συμβουλίων Ελατοχωρίου Ρητίνης και Βρύας, με θέμα την κατάθεση προτάσεων για το Τεχνικό Πρόγραμμα των  Τοπικών τους Κοινοτήτων, παρακολούθησε αντιπροσωπεία του συνδυασμού «Πρωτοβουλία Πολιτών» αποτελούμενη από τον δημοτικό σύμβουλο Αντώνη Μάντζιο και τα στελέχη του συνδυασμού Ν. Παντελιάδη, Ι. Καρκάλη και Α. Παπανικολάου. Η συμμετοχή των μελών της Πρωτοβουλίας στις συνεδριάσεις είναι προσπάθεια τήρησης  των προεκλογικών τους δεσμεύσεών για τακτική επαφή με τους δημότες όλου του Δήμου Κατερίνης και ιδιαίτερα με τις απόμακρες Τοπικές Κοινότητες, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση

Η Πρωτοβουλία Πολιτών, στην ανακοίνωσή της, αναφέρει: «Με την ευκαιρία της συμμετοχής μας είχαμε την δυνατότητα να διαπιστώσουμε μια πλήρη γνώση των μικρών και μεγάλων προβλημάτων των Τοπικών Κοινοτήτων και  μια προηγηθείσα συνεργασία για τον εντοπισμό τόσο των προβλημάτων όσο και των προτάσεων.
Mantzios_2Στις συζητήσεις που ακολούθησαν με τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων είχαμε τη ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για τις προβλεπόμενες συγχωνεύσεις των σχολείων για τις οποίες παρατηρήσαμε ότι δυστυχώς προγραμματίζονται με οικονομικούς και όχι εκπαιδευτικούς όρους. Συζητήσαμε ακόμα για ζητήματα περιβάλλοντος ( ΧΑΔΑ, χώροι για μπάζα, καθαριότητα).
Διαπιστώσαμε την ύπαρξη άμεσης ανάγκης για ανέγερση δημοτικού κατ/τος με Ιατρείο στην Βρύα όπου το Δημοτικό Κατάστημα στεγάζεται σε αποθήκη το δε ιατρείο είναι ένας δωμάτιο διάδρομος με δύσκολη πρόσβαση χωρίς βοηθητικούς χώρους και χώρους υποδοχής των ασθενών. Παράλληλα έργα συντήρησης χρειάζονται άμεσα για το Δημοτικό Κατ/μα στο Ελατοχώρι (συντήρηση καλοριφέρ, επισκευή παραθύρων, βάψιμο κλπ).
Προτείναμε ανάμεσα σε άλλα την σύνδεση του των Τοπικών Κοινοτήτων με το νέο Νοσοκομείο μέσω Λαγόραχης, την διοργάνωση με πρωτοβουλία τους ημερίδας για την ανάπτυξη του ορεινού όγκου των Πιερίων,  την καταβολή κάθε προσπάθειας για πετυχημένες λαϊκές συνελεύσεις ανά Τοπική Κοινότητα όπως άλλωστε προβλέπεται από τον Καλλικράτη για την συζήτηση του Προϋπολογισμού και τέλος τους διαβεβαιώσουμε ότι θα είμαστε δίπλα σε κάθε προσπάθειά τους, σε κάθε αγώνα τους.
Τέλος αναδείξαμε τις μεγάλες αδυναμίες του Καλλικράτη αλλά και την ανάγκη αξιοποίησης επί μέρους σημείων του όπως οι λαϊκές συνελεύσεις, το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα που δημιουργείται από την μείωση στο 33% των κρατικών επιχορηγήσεων στους Δήμους σε συνδυασμό με τα μεγάλα χρέη που φαίνεται να έχουν τόσο ο Δήμος Κατερίνης όσο και η ΔΕΥΑΚ, την ανάγκη του οργανωμένου και ενωτικού αγώνα, για να μην μαραζώσουν τα χωριά μας, για την ανάπτυξη του ορεινού όγκου των Πιερίων, στα πλαίσια της ισομερούς ανάπτυξης όλου του Δήμου, αξιοποιώντας της οικονομίας κλίμακας αλλά και την πολυμορφία που έχει ο νέος Δήμος Κατερίνης.»
Mantzios_1

Δεν υπάρχουν σχόλια: