Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ "ΚΟΝΔΥΛΟΦΟΡΟΙ" - ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ...

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011
του Δημήτρη Καλαιτζή 
Εχουν ξεσαλώσει τελευταία ορισμενοι κονδυλοφόροι και ιδιαίτερα των Αθηνών με το θέμα της απελευθέρωσης των επγααλμάτων και ιδιαίτερα αυτο των δικηγόρων. 
Μόλις χτές μετά απο... πολύ καιρό αγώνων πείστηκε το υπουργείο οικονομικών και απέσυρε το άρθρο 6 του νομοσχεδίου που πορέβλεπε δημιουργία υποκαταστημάτων μεγάλων δικηγορικών εταιριών Αθηνών και στην επαρχία.Μόλις αποσύρθηκε  η επίμαχη διάταξη, άρχισαν οι κραυγές του στύλ "οι συντεχνίες των δικηγόρων" ανάγκασαν την κυβέρνηση να κάνει πίσω και τέτοια.
Και ερωτώ:
- Ηταν επιταγή της τρόικας να γίνονται τέτοιους είδους εταιρίες που να εκτείνονται σε όλη την Ελλάδα; Οχι.
- Ηταν κλειστό το επάγγελμα του δικηγόρου; υπήρχε αριθμητικός περιορισμός; οχι.
- Γνωρίζουν οι κονδυλοφόροι ότι οι δικηγόροι της επαρχίας επι πολλούς μήνες απεργούσαν με συγκεκριμένα αιτήματα, απεργία στην οποία δέν συμμετείχαν οι των "Αθηνών"; και είναι ευνόητοι οι λόγοι που τα μεγάλα δικηγορικά τράστ επιθυμούσαν διακαώς να υπαλληλοποιήσουν και τους δικηγόρους της επαρχίας όπως γίνεται στην Αθήνα χρόνια τώρα.
- Μπορούν να μας απαντήσουν οι "κονδυλοφόροι" δημοσιογράφοι που πάντα κρίνουν άλλους για υψηλές αποδοχές και τον εαυτό τους τον βγάζουν απέξω:
- Γνωρίζουν πώς αμοίβονται οι "υπάλληλοι" νέοι δικηγόροι που αποτελούν την συντριπτηκή πλειοψηφία του δικηγορικού σώματος;
- Ας σταματήσουν να κρίνουν τους πάντες σύμφωνα με τα δικά τους κριτήρια και άς αφήσουν την υποκρισία.. γιατί ξεπέρασαν και τους πολιτικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: