Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Η έφοδος στα... θερινά ανάκτορα του τσάρου τον οδηγεί σε ελεύθερη πτώση

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011
Η έφοδος στα... θερινά ανάκτορα του τσάρου τον οδηγεί σε ελεύθερη πτώση
Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής, με τα τηλέφωνα διαμαρτυρίας στο Μέγαρο Μαξίμου. Υπουργοί και στελέχη του ΠΑΣΟΚ ζητούσαν να μάθουν τι έγινε και/// η τρόικα ανακοίνωσε την εκποίηση της δημόσιας γης, δίνοντας εικόνα χώρας υπό κατοχή.
ΟΙ χειρισμοί που ακολούθησαν δεν ήταν οι καλύτεροι δυνατοί. Ουσιαστικά ο υπουργός Οικονομικών κρύφτηκε και μόλις χθες μίλησε στη Βουλή- σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο.
Εν τω μεταξύ, το καζάνι έβραζε. Ο Κουκουλόπουλος ήταν ο πρώτος βουλευτής, ο Βενιζέλος και η Άννα Διαμαντόπουλου οι πρώτοι υπουργοί που έβαλαν εναντίον του τσάρου. Ακολούθησαν πολλοί άλλοι. Μέχρι και υπογραφές μαζεύτηκαν με πρωτοβουλία του Παντελή Οικονόμου προκειμένου να εμφανιστεί στην Επιτροπή Οικονομικών προκειμένου να "απολογηθεί".
Οι προσπάθειες εκτόνωσης που επιχείρησε ο Γ. Παπανδρέου, πηγαίνοντας στην Ιπποκράτους και ανακοινώνοντας την απόφαση της Κυβέρνησης να νομοθετήσει την απαγόρευση πώλησης της ελληνικής γης, δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα.
Ίσως φταίει και το γεγονός ότι ο Γ. Παπακωνσταντίνου είχε δημιουργήσει πολλούς εχθρούς- με την συμπεριφορά του λένε στελέχη του ΠΑΣΟΚ που του καταλογίζουν έπαρση και αμετροέπεια.
Στους επικριτές του, προστέθηκαν πολλοί- μεταξύ αυτών και ο Μ. Παπαϊωάννου, μια από τις φωνές συνείδησης του ΠΑΣΟΚ.
Ταυτοχρόνως, οι Παπουτσής, Χρυσοχοίδης και Βενιζέλος συγκρούστηκαν μαζί του και για ένα άλλο θέμα: Τον Οικονομικό Εισαγγελέα. Αν μιλούσαν δημοσίως και για τα 50 δισ., θα γινόταν του... κουτρούλη το πανηγύρι- λένε με βεβαιότητα όσοι έχουν συζητήσει μαζί τους για το θέμα που προκλήθηκε.
Το κλίμα για το υπουργείο Οικονομικών επιδεινώθηκε μετά την ανταρσία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που διαφωνούσαν με το άρθρο 6 του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, που επιτρέπει σε δικηγορικές εταιρείες να ανοίγουν παραρτήματα σε όλες τις πόλεις της χώρας. Ο Φ. Σαχινίδης, με εντολή Παπακωνσταντίνου αναγκάστηκε να αποσύρει τη διάταξη για την οποία- για άλλη μια φορά, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ δεν είχε ενημερωθεί...
Όλα δείχνουν ότι ο Γ. Παπακωνσταντίνου βρίσκεται σε ελεύθερη καθοδική πορεία. Δεν είναι τυχαίο ότι συνεργάτες του Πρωθυπουργού, επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες που θέλουν εισηγήσεις για την άμεση αντικατάστασή του να έχουν φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου, χωρίς να απορρίπτονται πλέον από τον Γ. Παπανδρέου. Ήδη ακούγονται ως πιθανοί του αντικαταστάτες ο Λ. Παπαδήμος και ο Μ. Χρυσοχοίδης.
Στο μόνο, που μπορεί να ελπίζει είναι ότι ο Γ. Παπανδρέου δεν αντιδρά εν θερμώ. Και όσο δεν γίνονται ανακοινώσεις, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία...
http://www.newpost.gr/

ΚΡΑΧΤΗΣ  http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: