Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ

Τηλ. (2310) 997158, 996778 Fax (2310) 996730 e-mail: louizou@ad.auth.gr
Κτίριο Διοίκησης «Κ. Καραθεοδωρή» Α.Π.Θ., Τ.Κ. 541 24, Θεσσαλονίκη
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                                 Θεσσαλονίκη, 4/2/2011
Η Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του... Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε χθες, Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011 τους μετανάστες απεργούς πείνας στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, με σκοπό να εκφράσει τη συμβολική αλλά και την ουσιαστική συμπαράσταση και αλληλεγγύη της, στο δίκαιο αγώνα τους.

Στη συζήτηση που έγινε με αντιπροσωπεία των απεργών πείνας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Α.Π.Θ, Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής, Αλέξης Μπένος τόνισε ότι ο αγώνας τους για αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη αφορά όχι μόνον τους μετανάστες αλλά όλους τους εργαζόμενους, οι οποίοι αποτελούν και τα κύρια θύματα της πορείας προς τη βαρβαρότητα στην οποία οδηγεί η αδηφαγία και κερδοσκοπία. Εκφράστηκε ξεκάθαρα η στήριξη στο αίτημα των απεργών για νομιμοποίηση και ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους Έλληνες εργαζομένους και εργαζόμενες.

Υπενθυμίζοντας ότι ο ρατσισμός δε θίγει μόνο όσους τον υφίστανται, αλλά προσβάλλει εξίσου και εκείνους που τον ανέχονται, οι εκπρόσωποι της Επιτροπής τόνισαν ότι μπροστά στην ανερχόμενη μισαλλοδοξία και τον κλιμακούμενο αυταρχισμό των κατασταλτικών μηχανισμών είναι υποχρέωση των λειτουργών της παιδείας να φωτίσουν τις ανθρώπινες αξίες και να αναδείξουν έμπρακτα τη σημασία της κοινωνικής αλληλεγγύης, ιδιαίτερα στις περιόδους κρίσης και απαξίωσης που ζούμε.

Πριν αποχωρήσουν οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Α.Π.Θ. βεβαίωσαν τους απεργούς ότι είναι στη διάθεσή τους για τη στήριξη των αναγκών τους, με προσωπική εργασία και προσφορά.

Επισυνάπτονται φωτογραφίες από τη χθεσινή επίσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Επικοινωνία με Δημοσιογράφους: Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Α.Π.Θ., Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής, Αλέξης Μπένος, τηλ. 2310 999137

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: