Φορτώστε κι άλλο το γαιδούρι , τραβάει ακόμα !


Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011
Γράφει ο συνεργάτης μας Θόδωρος Γαλανόπουλος
 Αυτά όλα που μας ζητάνε  οι Ευρωπαίοι να κάνουμε για να σωθεί η χώρα «τάχα» μου έφερε στο μυαλό ένα παλιό ανέκδοτο που αξίζει νομίζω να το θυμηθούμε!  Ένας εργάτης Έλληνας δούλευε σε ένα εργοστάσιο κάπου στη Γερμάνια. Η δουλειά του ήταν σε όλη τη βάρδια του να τραβάει ενα μοχλό ενός μηχανήματος! Κάποια μέρα πέρασε από εκεί ένας επιθεωρητής του εργοστασίου και βλέπει τον  Έλληνα.
– Τι κάνει αυτός εδώ; Μόνο το ...ένα χέρι  δουλεύει;  Γρήγορα να του φέρετε ένα άλλο μηχάνημα διπλά του να χειρίζεται και αυτό ! 
Πέρασε κάποιος καιρός και ο Έλληνας δούλευε με το ένα χέρι τον ένα μοχλό και με το άλλο  το δεύτερο  μηχάνημα!  Ξαφνικά εμφανίζεται και άλλος ελεγκτής! Και καθώς ήθελε το εργοστάσιο να έχει  καλλίτερη παραγωγή με το ίδιο εργατικό δυναμικό, πέφτει το μάτι του στον Έλληνα! 
- Τι γίνεται εδώ  ; Μόνο με τα χέρια του δουλεύει;  Εμπρός – εμπρός  να του τοποθετήσετε και ένα άλλο μηχάνημα διπλά του να το χειρίζεται με ένα πεντάλ  με το πόδι! 
Μέχρι που κάποια μέρα, πέρασε και ένας ακόμα επιθεωρητής και άρχισε τον έλεγχο εργασίας ξανά …  
 Μόλις έφτασε μπροστά στον Έλληνα, και τον  κοιτούσε καλά – καλά, τον προλαβαίνει ο Έλληνας  και του λέει: 
- Επειδή ξέρω καλά κύριε επιθεωρητά ότι θα μου βάλετε και ένα ακόμα πεντάλ να πατάω με το πόδι που μου έχει μείνει ελεύθερο, δεν μου βάζετε και ένα πινέλο στον κω… να βάφω να τελειώνουμε  με αυτήν την υπόθεση;  … 
 Έτσι λοιπόν και η χώρα μας, δεν ξέρω τι ακόμα θα  βάλουν οι Ευρωπαίοι  την κυβέρνηση να μας ζητήσει να κάνουμε: Να δουλεύουμε 20 ώρες και να πληρωνόμαστε για 4;  Να ζυγιζόμαστε κάθε  δυο-τρεις μήνες και όποιος έχει πάρει κανα δυο κιλά, σημαίνει ότι τρώει καλά, άρα θα πηγαίνει για περαίωση;  Όποιος εμφανίζεται πάνω από μια φορά το μήνα σε καφετερία  να κάνει συμπληρωματική  φορολογική δήλωση;  Καλά δεν συζητάμε… Όποιος συλληφθεί να τρώει μπριζόλα ή παϊδάκια σε ταβέρνα, φίδι που τον έφαγε! Τρεις ώρες ανάκριση από το ΣΔΟΕ, για το πόθεν τα κονόμησες!  Επίσης μπορεί να ανέβει η τιμή της βενζίνης στα 12 ευρώ το λίτρο, τα τσιγάρα στα 50 και το τσίπουρο στα 150 ευρώ … 
 Προπο, λόττο και τζόκερ, τέρμα τα χρήματα! Θα κερδίζεις , κατσίκια, γουρουνόπουλα  και αλεύρια!  Μεγάλη ζήτηση θα έχουν οι γάιδαροι και τα μουλάρια για να πηγαίνεις κανένα ταξιδάκι ανάγκης μέσω των  βουνών και των δασικών δρόμων, καθότι εκτός από τη βενζίνη  και τα διόδια θα κοστίζουν όσο ένα «χρυσούν ωρολόγιον».
 Με κάτι τέτοιες και άλλες πολλές περικοπές και καρατομήσεις … θα μπορούσε να σωθεί η χώρα, αλλά όχι οι κάτοικοί της! Και έτσι άνετα θα μπορούσε να έρθει και η ανάπτυξη με ξένα εργοστάσια που θα χρησιμοποιούσαν  τους πιο φτηνούς λαθρομετανάστες! Αν αυτό είναι το μέλλον της χώρας μας, πολύ θα επιθυμούσα να την κάνω παρελθόν και να εξαφανιστώ από δαύτην!