Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Αίγυπτος Νέες διαδηλώσεις προγραμματίζονται σήμερα

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Ενα εκατομμύριο άτομα ελπίζει ότι θα κατεβάσει σήμερα στους δρόμους του Καΐρου η αντιπολίτευση.
Εν τω μεταξύ έγινε γνωστό ότι όλο το βράδυ η Ουάσινγκτον βρισκόταν σε επικοινωνία με κορυφαίους ..
αιγύπτιους αξιωματούχους για την πιθανότητα άμεσης παραίτησης του Χόσνι Μουμπάρακ και τον σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης που θα προετοιμάσει ελεύθερες εκλογές.

Αμερικανικές πηγές εξέφρασαν την ανησυχία ότι αν συνεχιστούν οι ταραχές, θα κλιμακωθεί η βία εκτός αν ικανοποιηθεί το αίτημα των διαδηλωτών για την αποχώρηση του επί 30ετίας προέδρου της χώρας.

Ομως ο Μουμπάρακ, σε συνέντευξή του προς το αμερικανικό κανάλι ABC, είπε ότι πιστεύει ότι η Αίγυπτος τον χρειάζεται ακόμη. «Αν παραιτηθώ σήμερα, θα επικρατήσει χάος», είπε υποσχόμενος να παραιτηθεί τον Σεπτέμβριο, όταν λήξει η θητεία του. «Δεν με νοιάζει τι λέει ο κόσμος για μένα. Εγώ νοιάζομαι για τη χώρα μου».

Η Μουσουλμανική Αδερφότητα δήλωσε σήμερα το πρωί ότι δεν έχει την πρόθεση να κατεβάσει υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές.

Στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου, χιλιάδες Αιγύπτιοι αγνόησαν και χθες το βράδυ την απαγόρευση κυκλοφορίας και παρέμειναν συγκεντρωμένοι εν αναμονή της διαδήλωσης σήμερα, μέρα που η αντιπολίτευση αποκαλεί «Η Παρασκευή της αποχώρησης».



Δεν υπάρχουν σχόλια: