Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

4

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
Αναγνώστρια, έστειλε σειρά ερωτήσεων, σχολιάζοντας τα όσα υποστήριξε ο... Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού μας, στην Πολιτεία, σχετικά με τις τιμές της φορμαδεϋλδης, που ανιχνεύτηκαν στις προκατασκευασμένες αίθουσες του 11ου Δημοτικού Σχολείου.
Γράφει λοιπόν στο e-mail:
Πολύ καλά μας τα είπε ο "κύριος" Κρίτογλου και πολύ καλύτερα η Νομαρχία (θεωρίες βέβαια που εξοργίζουν). Νομίζω ότι θα πρέπει να ακούσουμε και να διαβάσουμε τη γνώμη του ΑΠΘ σχετικά με το :
- τι σημαίνει χρόνια έκθεση των παιδιών στην φορμαλδεύδη;
- έκαναν έρευνες χωρίς θρανία σε άλλα προκάτ τι βρήκαν;
- ποια η νομοθεσία στην ελλάδα που χρησιμοποιεί το κράτος και ποια τα πραγματικά ευρωπαικά όρια που χρησιμοποιεί το ΑΠΘ;
- γιατί μιλάνε θεωρητικά χωρίς να κάνουν μετρήσεις όπως τους έδωσε εντολή το Υπουργείο;
- γιατί σηκώνουν τα προκατ από άλλα σχολεία αφού είναι ακίνδυνα;
- γιατί αφού το ξέρανε αφήσαν τα παιδιά μας τόσους μήνες να εκτεθούν σε μια καρκονογόνο ουσία - να φρόντιζαν να είναι απαλλαγμένα από τη φορμαλδεύδη;
- αφού φταίνε τα θρανία γιατί δεν τα αλλάζουν και να κάνουν μέσα στα προκατ τα παιδιά μάθημα αντί να κάνουν τώρα σε διαδρόμους ή συνδιδασκαλίες;
Πάρα πολλά ερωτήματα αναπάντητα
Ο Σύλλογος Γονέων του 11ου Σχολείου θα επανέλθει με δικό του άρθρο σύντομα.
Ευχαριστώ και περιμένω να διαβάσω την άποψη της κα Σαμαρά, του ΑΠΘ
Κ. Κ.

Σε ότι αφορά την εφημερίδα, επειδή διακρίνω μια «αιχμή» στην τελευταία φράση του σχολίου (…και περιμένω να διαβάσω την άποψη της κα Σαμαρά, του ΑΠΘ), θα απαντήσω ως εξής: Η απάντηση της κ. Σαμαρά, είναι η έρευνα που έκανε και τα αποτελέσματα στα οποία κατέληξε και τα οποία παρέθεσε αυτούσια η ΕΠΤΑ. Αν είχε κάτι άλλο να πει, νομίζουμε ότι θα το έγραφε στην έκθεσή της. Αν παρέλειψε κάτι, (που δεν το νομίζουμε) τότε ευχαρίστως να το φιλοξενήσουμε.


Οφείλουμε μια διόρθωση για το ρεπορτάζ από το Δημοτικό Συμβούλιο Πύδνας-Κολινδρού. Εκ παραδρομής, αναφέραμε ότι ενστάσεις για την παραχώρηση του λατομείου Ρυακίων σε ιδιώτη, εξέφρασε ο Βαγγέλης Λαγδάρης. Το ορθό είναι, ότι ενστάσεις δεν ήρθαν από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, αλλά από τον επικεφαλής της ελάσσονος κ. Δανιηλίδη.


Απούσα η Πιερία από τη χθεσινή σύσκεψη για τα αγροτικά στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία έγινε με τη συμμετοχή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης. Υποθέτουμε ότι η απόφαση ορισμού ως εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα γεωργίας, δεν έφτασε ακόμη στον κ. Τσιμήτρη, για αυτό και δεν παραβρέθηκε ως όφειλε. (Για την αντιπεριφερειάρχη δεν το συζητάμε… πότε να δει όλους τους φορείς της Πιερίας!)
Πάντως δεν έγινε και τίποτα! Ευτυχώς έχει αναλάβει τις τύχες (και) του νομού μας ο Διονύσης κι έτσι όλοι μας μπορούμε να κοιμόμαστε (και είμαστε πολύ καλοί σ’ αυτό) ήσυχα….


4
Θα μπορούσε να είναι η κοτσάνα της εβδομάδας και ανήκει στον Υπουργό Υποδομών Δημήτρη Ρέππα, ο οποίος απαντώντας στη Βουλή στο εύλογο ερώτημα γιατί να πληρώνουν οι κάτοικοι της Περιφέρειας τις συγκοινωνίες της πρωτεύουσας, απάντησε: «Το κράτος κατανέμει τα βάρη σε όλους τους Έλληνες. Όπως πληρώνουν οι Αθηναίοι αποζημιώσεις στους αγρότες, έτσι γίνεται και για κείνους που δεν απολαμβάνουν υπηρεσίες της πρωτεύουσας».

Ας φροντίσει εις εκ των συντρόφων του βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, να πληροφορήσει τον Υπουργό, ότι από τους αγρότες (αυτούς που πληρώνουν για τις συγκοινωνίες της πρωτεύουσας), παρακρατείται το 3% από τον ΕΛΓΑ. Μόλις προχθές μάλιστα, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μεταξύ των οποίων και ο κ. Αμοιρίδης, κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας πότε τα 77 εκατομμύρια ευρώ (από το 3% που τους παρακρατούν) θα επιστρέψουν στους αγρότες! Καθότι αυτή η Κυβέρνηση είναι αποτελεσματικότατη στο να ανακαλύπτει νέες μεθόδους είσπραξης (απειλώντας ακόμη και με αυτώφορο), αλλά ιδιαίτερα αναποτελεσματική στο να αποδίδει χρήματα σε δικαιούχους. Ας μην ξεχνάμε, ότι εκτός από τους αγρότες, μερικά εκατομμύρια ευρώ οφείλονται σε δήμους, από τους οποίους παρακράτησαν πόρους για να διοργανώσει η ΑΘΗΝΑ τους Ολυμπιακούς Αγώνες…

Δεν υπάρχουν σχόλια: