Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Εξαιρετικά μεγάλη απήχηση είχε στα Ρουμανικά Μ.Μ.Ε. η εκδήλωση παρουσίασης των δύο βιβλίων του Ηλία Παπαγεωργιάδη, την περασμένη Τρίτη, στο κέντρο του Βουκουρεστίου

 

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011
Διάσημοι Ρουμάνοι μίλησαν με εντυπωσιακά λόγια για τα νέα βιβλία «του Έλληνα» Ηλία Παπαγεωργιάδη
Το βράδυ της περασμένης Τρίτης σε κεντρικό ξενοδοχείο του Βουκουρεστίου έγινε η παρουσίαση των δύο νέων βιβλίων του Ηλία Παπαγεωργιάδη, διευθύνοντα.... συμβούλου της MORE Real Estate Services. Γραμμένα στη Ρουμανική γλώσσα, τα βιβλία αυτά έχουν ως τίτλο: «Στον λαβύρινθο των ακινήτων και άλλες αληθινές ιστορίες» και «100 μικρά μυστικά για πετυχημένες επενδύσεις στα ακίνητα». Η εκδήλωση μεταθόθηκε ζωντανά από το μεγαλύτερο ειδησεογραφικό site της χώρας (hotnews.ro) σημειώνοντας ρεκόρ επισκεψιμότητας.

Για τον συγγραφέα μίλησαν: Ο διευθυντής του hotnews.ro κ. Cristian Pantazi, ο διάσημος συγγραφέας, εκδότης περιοδικών και άνθρωπος των media κ. Dan-Silviu Boerescu, ο διευθυντής επενδύσεων μεγάλης πολυεθνικής εταιρίας ακινήτων κ. Viorel Lacatus, ο εκδότης του βιβλίου κ. George Nicolae και η εμβληματική καθηγήτρια ψυχολογίας της Ρουμανίας, η πασίγνωστη στη χώρα κ. Aurora Liiceanu.

Το γεγονός από μόνο του είναι εξαιρετικά σπάνιο: Κορυφαίοι Ρουμάνοι να παρουσιάζουν έναν ξένο, «τον Έλληνα» Ηλία Παπαγεωργιάδη.

«Είχε καταλάβει τη σοβαρότητα της κατάστασης»
O κ. Pantazi χαρακτήρισε το γεγονός ως «μία από τις σπάνιες ευκαιρίες που μπορεί να χαιρετήσει την ύπαρξη κάποιου στην αγορά ακινήτων ο οποίος ήξερε και είχε το κουράγιο να μιλήσει για τα προβλήματα και την επερχόμενη πτώση... Ενώ η κρίση είχε ξεκινήσει στις ΗΠΑ, στη Ρουμανία ελάχιστοι είχαν καταλάβει τις επερχόμενες αλλαγές. Ένας από αυτούς ήταν ο Ηλίας Παπαγεωργιάδης, που κατάλαβε και παρουσίασε τη σοβαρότητα της κατάστασης».

«Τα βιβλία του αποτελούν λύση για να αποφύγουμε τα λάθη στις επενδύσεις μας»
Ο κ. Boerescu από την πλευρά του τόνισε: «Τα βιβλία του Ηλία αποτελούν την εξήγηση για τα λάθη που έγιναν στη χώρα μας τα προηγούμενα χρόνια. Έκανα και εγώ πολλά, όπως και χιλιάδες άλλοι που επένδυσαν χωρίς να ξέρουν, χωρίς κάποιον οδηγό. Τα βιβλία του Ηλία, καθώς και το blog του www.realinromania-blog.com αποτελούν μία λύση για να αποφύγουμε τα λάθη στις επενδύσεις μας. Πραγματικά υπάρχει ένας λαβύρινθος στη Ρουμανική αγορά ακινήτων, όπως και σε κάθε άλλη αγορά του κόσμου. Στη Ρουμανία τον «Μινώταυρο» των ακινήτων τον σκότωσε ο Ηλίας».

«Πρωταρχικός σκοπός του να προστατεύσει τους επενδυτές»
Ο κ. Nicolae επισήμανε ότι τα βιβλία έχουν γραφεί από έναν επαγγελματία, με μεγάλη εμπειρία στην αγορά ακινήτων, γνώσεις και αποδεδειγμένες ικανότητες. «Το πρώτο από τα βιβλία, σχετικά με τις περιπέτειες του Ηλία, συνδυάζει τόσο τη διασκέδαση όσο και τη γνώση που προσφέρει, αφού πρωταρχικός σκοπός του Ηλία είναι να προστατεύσει τους επενδυτές. Το δεύτερο βιβλίο με τις συμβουλές του για την αγορά διαμερίσματος, βίλας ή οικοπέδου είναι ένας πρακτικός οδηγός γραμμένος σε απλή γλώσσα, εξαιρετικά χρήσιμος τόσο για τους υποψήφιους επενδυτές, όσο και για άλλους επαγγελματίες του χώρου».

«Επέδειξε επαγγελματισμό καθ’ όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής του διαδρομής στη Ρουμανία»
Από την πλευρά του ο κ. Lacatus χαρακτήρισε τα βιβλία έναν οδηγό για άλλους συμβούλους ακινήτων και όχι μόνο. «Ο συγγραφέας περιγράφει με εξαιρετική δομή όλα τα βήματα μίας αγοραπωλησίας ακινήτου. Πρόκειται για ένα πρόσωπο με ήθος, σεβασμό και επαγγελματισμό, στοιχεία που έδειξε ο Ηλίας καθ’ όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής του διαδρομής στη Ρουμανία».

«Απέδειξε ότι δεν ισχύει πάντα το «Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας»
Επίσης, για τον Ηλία Παπαγεωργιάδη και τα δύο βιβλία του μίλησε η κ. Aurora Liiceanu. Η ίδια στάθηκε πρώτα στο γεγονός ότι «ο Ηλίας αναφέρεται στους γονείς του και στις διδαχές τους, που επηρέασαν τη ζωή και σταδιοδρομία του». Στη συνέχεια μίλησε για την Ελλάδα και εξήγησε ότι «Ο Ηλίας απέδειξε πως δεν ισχύει πάντα το «φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας», ενώ χαρακτήρισε τον Ηλία Παπαγεωργιάδη ως «φρόνιμο, με την αρχαία έννοια του όρου. Τα βιβλία του είναι γεμάτα με χαρακτηριστικές παραδείγματα ψυχολογικής συμπεριφοράς, συνδυασμένα με πολύτιμες εμπειρίες από τα 7 χρόνια παρουσίας του στη χώρα μας».


Τέλος ο ίδιος ο Ηλίας Παπαγεωργιάδης έκλεισε την εκδήλωση ευχαριστώντας την οικογένειά του, αλλά και τους περίπου 250 παρευρισκόμενους καθώς και τους χιλιάδες θεατές που παρακολούθησαν την εκδήλωση από το διαδίκτυο. Εξήγησε γιατί επέλεξε τη Ρουμανία ως τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, γιατί ξεκίνησε να γράφει το blog του, αλλά και βιβλία, αλλά και τα διλήμματα με τα οποία βρέθηκε αντιμέτωπος στη διάρκεια των χρόνων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα διακριτικό cocktail party, όπου διπλωμάτες, τραπεζίτες, επιχειρηματίες, επενδυτές και άνθρωποι του χώρου των ακινήτων συζήτησαν για την αγορά και τις προοπτικές της το 2011.


Το βίντεο της εκδήλωσης είναι διαθέσιμο στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση:


Για περισσότερες πληροφορίες:
MORE Real Estate Services:                         0040 21 3086271
Ηλίας Παπαγεωργιάδης:                              0040 722 494156, 0030 6977 308083


(Δελτίο Τύπου)


For MORE Real Estate Services
Γρηγόρης Παπαγεωργιάδης
Deputy CEO

See you at MIPIM 2011, March 8th – 11th

37, Putul lui Zamfir street, Dorobanti area, Sector 1, Bucharest - Romania
Tel: +40 21 30 86 271-8, Fax: +40 21 327 07 43
E-mail: gp@more-group.eu
Web: www.more-group.eu
My Blog: www.realinromania-blog.com

CONFIDENTIALITY NOTICE
This message and any attachments are sent for the personal attention of the addressees and may be confidential, legally privileged and exempted from disclosure. Any liability arising from any third party acting, or refraining from acting, on any information contained in this e-mail is hereby excluded. If you are not the addressee of this e-mail, you may not copy, forward, disclose or otherwise use it or any part of it in any form whatsoever. Copyright in this e-mail and attachments created by us belong to MORE Real Estate Services: the author also asserts the right to be identified as such and object to any misuse. Should you communicate with anyone at MORE Real Estate Services by e-mail, you consent to us monitoring and reading any such correspondence. If you have received this e-mail in error, please e-mail the sender by replying to this message. If any part of this e-mail is illegible, please contact the MORE Real Estate Services IT Department at (+40) 213086271.

Δεν υπάρχουν σχόλια: