Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Στον Άρειο Πάγο η υπόθεση Ανδρουτσόπουλου - Κουσουρή

androutsopoulosΤην υπόθεση του Αντώνη Ανδρουτσόπουλου, στελέχους της "Χρυσής Αυγής", που τον Ιούνιο του 1998 μαζί με άλλα εννέα άτομα χτύπησαν το φοιτητή της Φιλοσοφικής Δημήτρη Κουσουρή απέναντι από το Πρωτοδικείο της Αθήνας, προκαλώντας ..του βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, συζήτησε το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου. Μετά από την παράδοσή του και ενώ προηγήθηκε μεγάλο χρονικό διάστημα στο οποίο ο Α. Ανδρουτσόπουλος διέφευγε τη σύλληψη και ήταν καταζητούμενος, με απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών το 2009 καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Στον Άρειο Πάγο, συζητήθηκε η αίτηση του Α. Ανδρουτσόπουλου, γνωστού και σαν "Περίανδρου" για την αναίρεση της απόφασης  του Εφετείου.
kousouris_entatikiΗ εισαγγελική πρόταση έκανε δεκτό το ότι πρέπει να απορριφθούν ως αβάσιμοι οι λόγοι αναίρεσης του Περίανδρου που υποστηρίζουν ότι υπάρχουν αντιφάσεις στο σκεπτικό και που προσβάλουν την ανθρωποκτόνο πρόθεση του δράστη και κατά το μέρος αυτό η αναιρεσιβαλόμενη απόφαση κρίνεται αιτιολογημένη.
Επίσης προτάθηκε να αναιρεθεί η καταδικαστική απόφαση ως προς το σκέλος της που δεν διευκρινίζει εάν ο δόλος του δράστη ήταν προμελετημένος ή απρομελέτητος, δηλαδή εάν υπήρχε σε αυτόν "ψυχική ηρεμία κατά την απόφαση ή κατά την εκτέλεση της πράξης ή εάν υπήρχε βρασμός ψυχικής ορμής".
Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.
Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: