Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Πλασματικές υπερωρίες στο ΨΝΠΟ

Για πλασματικές υπερωρίες που χορηγούνταν στον παρελθόν και συνεχίζουν να χορηγούνται και σήμερα στους υπαλλήλους του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Πέτρας Ολύμπου κάνει λόγο η ΠΑΣΚΕ Δημοσίων Υπαλλήλων Πιερίας, ζητώντας να..μπει ένα τέλος σε αυτήν την «προνομιακή» μεταχείριση ορισμένων.
Στην καταγγελία-διαμαρτυρία της, που την υπογράφει ο Γραμματέας της Παναγιώτης Σταμπούρλος και απευθύνεται προς τον νέο Διοικητή του ΨΝΠΟ Μανώλη Κοσμαδάκη, η κυβερνητική συνδικαλιστική παράταξη επισημαίνει:
«Η ΠΑΣΚ Δ.Υ Ν. Πιερίας καταγγέλλει την συνέχιση χορήγησης των πλασματικών υπερωριών προς υπαλλήλους, χωρίς αυτές να εκτελούνται. Δεν είναι δυνατόν να μείνουμε αμέτοχοι και να μην αντιδράσουμε στην κατάφορη αδικία που συντελούταν εδώ και αρκετά χρόνια μέχρι και σήμερα με τη χορήγηση πλασματικών υπερωριών σε αρκετές περιπτώσεις υπαλλήλων, στους οποίους συνεχίζουν να τους χορηγούνται.
Είναι ανήθικο τη στιγμή που οι μισθοί των υπαλλήλων μειώνονται, κάποιοι «προνομιούχοι» να αμείβονται για εργασία που δεν παρέχουν αλλά και δεν παρείχαν τα τελευταία χρόνια.
Η κατάσταση αυτή συνεχίζει να υφίσταται μέχρι και σήμερα, που όλοι γνωρίζουμε σε πόσο δύσκολη στιγμή βρίσκεται η οικονομία της χώρας μας και που καθήκον του κάθε οργανισμού είναι η δίκαιη και σωστή διαχείριση του δημόσιου χρήματος. Ζητάμε να σταματήσει αυτή η άδικη μεταχείριση».

Διοικητής ΨΝΠΟ: Βρήκαμε …σημεία και τέρατα

Την καταγγελία της ΠΑΣΚΕ επιβεβαιώνει και ο Διοικητής του Ψυχιατρείου. Σε επικοινωνία που είχαμε χθες μαζί του, ο κ. Κοσμαδάκης, αν και επιφυλάχτηκε για περισσότερες λεπτομέρειες, μας δήλωσε πως η υπόθεση των πλασματικών υπερωριών είναι υπό διερεύνηση.
«Βρήκαμε πράγματι σημεία και τέρατα» μας είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για εργαζόμενους που υπερέβαιναν το πλαφόν των 60 υπερωριακών ωρών το μήνα.
Ο Διοικητής του ΨΝΠΟ χαρακτήρισε εξόφθαλμες τις παρατυπίες, επιφυλάχθηκε ωστόσο να δώσει αναλυτικά στοιχεία, καθώς όπως είπε και ο ίδιος ενημερώνεται ακόμη.
Δεσμεύτηκε ωστόσο ότι θα δοθούν σύντομα στη δημοσιότητα, ενώ τόνισε πως, στο πλαίσιο και των νέων πολιτικών της κυβέρνησης και του προγράμματος σταθερότητας, η διοίκηση θα εξετάσει από μηδενική βάση το θέμα των υπερωριών, οι οποίες πλέον δεν θα υπερβαίνουν τις 40 ώρες το μήνα και θα αφορούν αυστηρά πραγματικές ανάγκες της υπηρεσίας. (Πολιτεία/Β.Χ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: