Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Πιθανή η αναδιαπραγμάτευση των επιτοκίων για την Ελλάδα, λέει η κυβέρνηση Εάν εφαρμοστεί ο μηχανισμός αλλού

ΤΡΙΤΗ 11-5-2010
Σε περίπτωση που ο μηχανισμός στήριξης για το ευρώ εφαρμοστεί και σε άλλη χώρα της Ευρωζώνης, ενδεχομένως η Ελλάδα επαναδιαπραγματευτεί τα επιτόκια για το δικό της πακέτο, αναφέρει ο ... κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Πεταλωτής. ΄ «Εάν μπει άλλη χώρα στο μηχανισμό και με χαμηλότερα επιτόκια θα είναι μια ευκαιρία και για μας να επαναδιαπραγματευτούμε τα επιτόκια», δήλωσε την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι «είναι αυτονόητο πως εάν υπάρχουν ευνοϊκότεροι όροι θα τους εκμεταλλευτούμε κι εμείς».

Σχετικά με το εάν θα υπάρξει και τροποποίηση των ήδη ληφθέντων σκληρών μέτρων προς το καλύτερο, αν ισχύσουν ευνοϊκότεροι όροι για άλλες χώρες, ο Γ.Πεταλωτής ανέφερε ότι πολλά από αυτά τα μέτρα έπρεπε να ληφθούν ούτως ή άλλως και ότι «όπου μπορέσουμε να δημιουργήσουμε πιο ευνοϊκές συνθήκες για τη ζωή των πολιτών, είναι αυτονόητο ότι θα το κάνουμε».

Τα μέτρα που ελήφθησαν «είναι επαρκή ώστε να βγούμε από την κρίση με βάση το πρόγραμμά μας» συνέχισε. Σχολιάζοντας δε δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου ότι αν απαιτηθούν κι άλλα μέτρα θα σημαίνει ότι θα έχει αποτύχει και θα παραιτηθεί, ο Γ. Πεταλωτής ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή εμείς δεν μπορούμε να μιλάμε για περαιτέρω μέτρα».
«Η κυβέρνηση έδωσε πρωτοφανή και πολυμέτωπο αγώνα στους κόλπους της ΕΕ για την ανόρθωση της αξιοπιστίας της χώρας και την αφύπνιση της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης και κατέδειξε ότι η Ελλάδα είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου στην πρωτοφανή επίθεση των ανεξέλεγκτων διεθνών αγορών εναντίον του ευρώ και τη σταθερότητα της Ευρωζώνης».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι οι αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής για τον νέο μηχανισμό στήριξης για όσα κράτη - μέλη έχουν προβλήματα στο μέλλον, δικαίωσαν την κυβέρνηση. Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι οι συνθήκες που περιγράφονται στον μηχανισμό που αποφασίστηκε στις 9 Μαΐου, προσιδιάζουν ως προς τη σύνθεσή του με αυτόν που ήδη λειτουργεί για την Ελλάδα και ότι οι όροι θα εξειδικευτούν.(ΝΕΑ)

ΚΡΑΧΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: