Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τρίτη 11 Μαΐου

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
MOYNTZA_BOYLH
This  iS PARTA!
...


EKSOPLISMOI
Θαύμα, θαύμα!
Ο Γιώργος Παπανδρέου μάλλον βρήκε τα λεφτά (που προεκλογικά έλεγε ότι υπήρχαν) και, ενώ δήλωνε ότι «θα ήταν παράδοξο σε αυτήν τη χρονική περίοδο να μιλάμε για περαιτέρω εξοπλισμούς», προχωρά σε αγορές όπλων ύψους 1,3 δισ. ευρώ από Γερμανία και ΗΠΑ.
Άρα, αφού λεφτά υπάρχουν (για να τα σκορπάμε σε εξοπλισμούς εν καιρώ ειρήνης) μπορούμε κι εμείς να σταματήσουμε τις θυσίες. Ε;


Δόθηκαν (επιτέλους) αρμοδιότητες στον Μάρκο Μπόλαρη

Όπως μας πληροφορεί το γραφείο του ΥφΟΙΑΝ Μάρκου Μπόλαρη, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το Προεδρικό Διάταγμα για τη δημιουργία Επιχειρησιακής Μονάδας Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
Η νέα υπηρεσία έχει ως σκοπό την προώθηση και εκτέλεση αναπτυξιακών προγραμμάτων και δράσεων στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας-Θράκης και θα είναι αρμόδια, μεταξύ άλλων, για τον σχεδιασμό, την εφαρμογή και την εποπτεία:
- Ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος για την μητροπολιτική περιοχή της Θεσσαλονίκης
- Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα στη Βόρεια Ελλάδα
- Ιδιωτικών επενδύσεων στη Βόρεια Ελλάδα
- Δημόσιων πολιτικών ανάπτυξης των λιμένων της Βόρειας Ελλάδας
- Προώθησης καινοτομικών αναπτυξιακών σχεδίων, στη βάση της πράσινης ανάπτυξης και της αειφορίας

Απ’ ότι βλέπω, δηλαδή, μπορούμε πλέον να τον ενοχλούμε για αρκετά ζητήματα που απασχολούν την Πιερία (όπως, φερ’ ειπείν, κάτι σχολειά και το ΚΑΤ Αιγινίου που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα των ΣΔΙΤ προ αμνημονεύτων).


3_ARXHGOI
Τρεις αρχηγοί κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ, ΛΑ.Ο.Σ) κι ένας υπουργός (Οικονομικών) συμμετείχαν χθες στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπό την Προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.
Τα δυο κόμματα της Αριστεράς (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ) απείχαν, διαμαρτυρόμενα για την τροπολογία που πέρασε ο Γ. Παπακωνσταντίνου στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία έχει τη δυνατότητα να υπογράφει συμφωνίες στο πλαίσιο του μηχανισμού στήριξης, χωρίς να απαιτείται κύρωσή τους από τη Βουλή.
Τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όσο και ο ΛΑ.Ο.Σ χρησιμοποίησαν τον ίδιο χαρακτηρισμό για να τα κατακεραυνώσουν: «ανευθυνότητα».
Σε αντίθεση με τους «υπεύθυνους», που εξουσιοδότησαν εν λευκώ τον κ. Παπακωνσταντίνου να υπογράφει συμφωνίες ερήμην της Βουλής.


BRABEIA_5_GEL
Το διαβάσαμε χθες στα ΝΕΑ και φουσκώσαμε από περηφάνια!
Μαθήτριες του 5ου Γενικού Λυκείου Κατερίνης πήραν βραβείο στο 17ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικών Εντύπων των «ΝΕΩΝ» (η τελετή απονομής έγινε το πρωί του Σαββάτου στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ στη Αθήνα), για κείμενό τους (στο έντυπό τους «5ΟΥΣΙΑ ΕΝ ΤΥΠΩ») με θέμα «παιδιά πρόσφυγες»!


1
Στην Παραλία βρέθηκε την Κυριακή, προσκεκλημένος του δημάρχου Γιώργου Κεραμιδιώτη, ο πρέσβης της Κίνας στην Αθήνα Luo Linquan
Ο κ. Luo Linquan, ενθουσιασμένος από τις φυσικές ομορφιές της Πιερίας, αλλά και λάτρης της Ελλάδας, παρότι όπως είπε, τα τελευταία γεγονότα, έχουν πλήξει την εικόνα της πατρίδας μας στο εξωτερικό.
Τον Κινέζο Πρέσβη καλωσόρισε ο δήμαρχος Παραλίας, ο οποίος αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλονται για στενότερη συνεργασία.
Στη συμφωνία συνεργασίας που υπογράφηκε μεταξύ της Πιερίας και της Σαντόγκ της Κίνας για θέματα τουρισμού, παιδείας και πολιτισμού, αναφέρθηκε ο νομάρχης Πιερίας, καλωσορίζοντας επίσης τον πρέσβη της Κίνας.


«Ας παίρναμε μέτρα εμείς κι ας μας ρίχνανε...» δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στοχοποιώντας ουσιαστικά τον τέως πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και την Κυβέρνησή του.
Ε, κάτι περισσότερο θα ξέρει ο πρόεδρος από… «ρίψεις» κυβερνήσεων, για να το λέει!


3
Η Πρωτοβουλία για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης, πραγματοποίησε την πρώτη ανοιχτή συνάντησή της χθες, στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης.
Κατατέθηκαν απόψεις, ακούστηκαν προτάσεις, ενώ διαφάνηκε η διάθεση όλων να προσθέσουν κάτι σ’ αυτήν την κίνηση, με τη φιλοδοξία να μετασχηματιστεί σε συνδυασμό…


4
«Τα στοιχεία έδειξαν ότι ξοδεύουμε περισσότερα για την έρευνα αντιμετώπισης της στύσης των ατόμων της τρίτης ηλικίας, παρά για την έρευνα στην αντιμετώπιση της νόσου του Αλτσχάιμερ», ανέφερε ο Στέργιος Καστόρης κατά τη χθεσινή συνάντηση της Πρωτοβουλίας για την αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης, θέλοντας να δείξει ότι οι έλληνες διαθέτουν ελάχιστα χρήματα στον τομέα των ερτευνών και αυτά μάλλον ανορθόδοξα…
Δύο εξηγήσεις πάντως μπορεί να δοθούν. Η μια (και πιθανότερη) είναι ότι οι Έλληνες δεν επενδύουν στην έρευνα, καθότι γνωρίζουν τα πάντα!
Η άλλη είναι, ότι διαθέτουν χρήματα για την αντιμετώπιση της στύσης, αφού ως γνωστόν δεν σκέφτονται μόνο με το πάνω κεφάλι… Και αφού το Αλτσχάιμερ δεν το γλιτώνουμε, τουλάχιστον να μας μείνει κάτι για το οποίο θα μπορούμε να… υπερηφανευόμαστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: