Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Από κατοίκους των οδών Ζαλόγγου, Εθνικής Αντιστάσεων και γύρω οδών - Διαμαρτυρίες για κεραία κινητής τηλεφωνίας * Έχουν καταθέσει προσφυγή στο πρ. ΠΕΧΩΔΕ αλλά δεν έχουν λάβει απάντηση * «Και η κεραία συνεχίζει να λειτουργεί ανενόχλητη», υποστηρίζουν

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010
Την έντονη διαμαρτυρία τους για την ύπαρξη κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε οίκημα στο κέντρο της Κατερίνης καθώς και την περιφρόνηση που έχουν δεχθεί από το πρώην υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ σε προσφυγή που έχουν ασκήσει (δεν έχουν λάβει απάντηση), εκφράζουν κάτοικοι που διαμένουν στις οδούς... Ζαλόγγου, Εθνικής Αντιστάσεων καθώς και σε άλλους γύρω οδούς.
Τόσο εκείνοι που έχουν προσφύγει για την ακύρωση της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων, όσο και άλλοι κάτοικοι που ενοχλούνται από την ύπαρξη κεραίας και έχουν συμβάλλει οικονομική για την προώθηση της προσφυγής αυτής, δηλώνουν στην «Ημερήσια» ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους αφού, όπως λένε, «απάντηση δεν πήραμε από το ΥΠΕΧΩΔΕ και η κεραία συνεχίζει να λειτουργεί ανενόχλητη».
Γι αυτό και καλούν τη νέα υπουργό κ. Μπιρμπίλη να μελετήσει την προσφυγή τους και να δει το αίτημά τους προκειμένου, όπως λένε, να τηρηθούν νόμοι και διατάξεις και να απομακρυνθεί η κεραία αυτή που βρίσκεται δίπλα ακριβώς από την «κλινική Κωτακίδη».
Καλούν επίσης τους τοπικούς παράγοντες, αν και όχι αρμόδιους, να υποστηρίξουν αυτό τον αγώνα τους, να προωθήσουν τα αιτήματά τους, ώστε στο τέλος να δικαιωθούν.
Όπως εξηγούν οι κάτοικοι, η κεραία αυτή είναι εγκατεστημένη εδώ και πολλά χρόνια στο εν λόγω οίκημα χωρίς να διαθέτει τις απαραίτητες άδειες, όπως αναφέρουν στην προσφυγή τους.
Στην προσφυγή τους που δια του δικηγόρου Αθηνών Κώστα Γ. Διάκου κατατέθηκε στις 7/11/2008 και έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου 5.498, υποστηρίζουν ότι ο διευθυντής της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας «προέβη στην ανωτέρω έγκριση (Α.Π. 11969/8.10.2008) κατά παράβαση των σχετικών εθνικών διατάξεων και της συναφούς νομολογίας των διοικητικών δικαστηρίων».
Επικαλούνται δε δυο λόγους. 1. Παραβίαση της αρχής πρόληψης, κατά το εθνικό και κοινοτικό δίκαιο. 2. Έλλειψη τήρησης των προϋποθέσεων του άρθρου 31 του Ν. 3431/2006, περί ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
«Δεδομένου ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις των διατάξεων δυνάμει των οποίων επιχειρείται η περιβαλλοντική νομιμοποίηση της επίμαχης κεραίας κινητής τηλεφωνίας, η εν λόγω απόφαση είναι παράνομη και πρέπει να ανακληθεί», αναφέρεται στην προσφυγή.
Ζητείται δε η «ακύρωση της με αριθ. Πρωτ. 11969/8.10.2008 απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων του Διευθυντή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας».(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: