Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Αυτός ο αλήτης ο Κοέλιο… έχει πάρει πολύ κόσμο στο λαιμό του!

autos_o_alitis_o_koelio_ex
Η παράσταση του Αλέξανδρου Ρήγα και του Δημήτρη Αποστόλου «Αυτός ο αλήτης ο Κοέλιο ...έχει πάρει πολύ κόσμο στον λαιμό του», με πρωταγωνιστές την Εβελίνα Παπούλια και τον Αλέξανδρο Ρήγα, θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή στην ...Κατερίνη, στο κινηματοθέατρο «Ευκαρπίδη».

Ο Αλέξανδρος Ρήγας και η Εβελίνα Παπούλια συναντιούνται για πρώτη φορά μετά τους «Δυο ξένους» στη σκηνή, σε μια κωμωδία που υπόσχεται να ανατρέψει τα πάντα.
Όταν θέλεις κάτι πολύ... οι δυνάμεις του σύμπαντος συνωμοτούν για να το αποκτήσεις ή μένουν παγερά αδιάφορες; Το έργο των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου είναι εμπνευσμένο από το μυθιστόρημα «Ο Αλχημιστής» του Πάολο Κοέλιο και από ένα πολύ όμορφο μπουλβάρ του '80, το «Ït had to be you». Είναι μια κωμωδία που διερωτάται μέχρι πού μπορεί να φθάσει ο καθένας μας με την θέλησή του. Ποια είναι τα όρια της θέλησης, του πείσματος, του αναπάντεχου, του αλλοπρόσαλλου. Πόσο απέχει το ταλέντο από την τρέλα; Πόσο κοντά βρίσκεται άραγε το σύμπαν για να μπορέσει να μας βοηθήσει;
Μια ηθοποιός με το «σταυρό» (μόνο κυριολεκτικά) και τον «Αλχημιστή» στο χέρι, διεκδικεί όλα όσα η ζωή δεν της έφερε μέχρι στιγμής. Αποφασίζει ότι τα όνειρά της μπορούν και θα γίνουν πραγματικότητα μόνο και μόνο από την πίστη της σε αυτό, γιατί όπως ψιθυρίζει στο αυτί ο Κοέλιο, ολόκληρο το σύμπαν θα γίνει σύμμαχός της.
Στην προσπάθειά της αυτή βρίσκεται σε μία οντισιόν για ένα μιούζικαλ. Και παρόλο που με την πρώτη ματιά δεν δείχνει να πείθει τον γνωστό σκηνοθέτη για το ταλέντο της, αποφασίζει να τον πείσει μέχρι τελικής πτώσεως.
Τι θυσίες κάνει ένας σκηνοθέτης για να πληρώσει τα νοίκια του; Πόσους ατάλαντους ηθοποιούς μπορεί να αντέξει και πόσο μπορεί να αντισταθεί σε σεξουαλικές παρενοχλήσεις, προτού μονολογήσει: «Αυτός ο αλήτης ο Κοέλιο έχει πάρει πολύ κόσμο στον λαιμό του...».
Μία κωμωδία που μαζί της γελάς, αναρωτιέσαι, ερωτεύεσαι, ελπίζεις. Γιατί όταν θέλεις κάτι πολύ, αν μη τι άλλο, έχεις τη δύναμη να ονειρεύεσαι!
Tα σκηνικά θα επιμεληθεί η Λία Ασβεστά, τους φωτισμούς η Κατερίνα Μαραγκουδάκη και βοηθοί σκηνοθέτη είναι οι Φαίη Τζανετοπούλου και Γιώργος Σεϊταρίδης.

Στο κινηματοθέατρο «Ευκαρπίδη», σε τρεις παραστάσεις: την Πέμπτη 6 Μαΐου (στις 9.30 το βράδυ) και την Παρασκευή 7 Μαΐου (απογευματινή 7.00 και βραδινή 9.30)
Ισχύουν εισιτήρια του Ο.Γ.Α.(
Πολιτεία) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: