Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Δεν τα φάγαμε μαζί δεν θα τα πληρώσουμε μαζί

MOYSIKH_1
Την κρίση να πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν ζήτησαν χθες οι δημόσιοι υπάλληλοι της Πιερίας στη συναυλία διαμαρτυρίας που οργάνωσαν, το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία Κατερίνης, το Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ, η ΕΛΜΕ, ο Σύλλογος των Δασκάλων, ο Σύλλογος των εργαζομένων στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, το Σωματείο Εργαζομένων στο ΨΝΠΟ, ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κατερίνης και η Ένωση Συλλόγων Γονέων και ...Κηδεμόνων δήμου Κατερίνης.

MOYSIKH_2Δίπλα στους οργανωτές φορείς βρέθηκε χθες και το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, ο Ιατρικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Φαρμακοποιών και ο Δικηγορικός Σύλλογος Κατερίνης.
Παρόντες στο μουσικό συλλαλητήριο και οι μαθητές, που στήριξαν με τα συγκροτήματά τους το καλλιτεχνικό μέρος, μαζί με το συγκρότημα των ωρομισθίων της εκπαίδευσης.

Το στίγμα της αντίδρασης των εργαζομένων του δημόσιου τομέα στα μέτρα της κυβέρνησης έδωσε, εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής των φορέων, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Πιερίας της ΑΔΕΔΥ Λάζαρος Φυρινίδης, τονίζοντας:
«Για μια φορά ακόμη στο όνομα των προβλημάτων της οικονομίας και αυτή η Κυβέρνηση φόρτωσε τα βάρη τις κρίσης στις πλάτες των εργαζόμενων και της κοινωνίας, αφήνοντας στο απυρόβλητο αυτούς που πραγματικά φταίνε για την κρίση, τους πολιτικούς με τις πολιτικές τους, τις τράπεζες, την πλουτοκρατία, τους οικονομικά ισχυρούς.
Τα μέτρα που περιλαμβάνει το πρόγραμμα σταθερότητας είναι άδικα και αντικοινωνικά και παρά τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχουν στο εισόδημα μας στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, δεν θα οδηγήσουν στη λύση τον προβλημάτων.
MOYSIKH_3Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και οι δημόσιες υπηρεσίες βρισκόμαστε πάλι στο στόχαστρο, και εμφανιζόμαστε ως βασική υπεύθυνοι για την κατάσταση της οικονομίας για τα ελλείμματα και το χρέος, προσπαθούν να πείσουν την κοινωνία ότι για την κρίση φταίνε τα 1300 ευρώ που έπαιρναν (γιατί τώρα είναι λιγότερο) κατά μέσο όρο οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι συντάξεις και οι Δημόσιες υπηρεσίες, και δεν φταίνε τα δεκάδες δισ. της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας».
«Και επειδή», πρόσθεσε, «πολλοί θα μας κατηγορήσουν ότι δεν βλέπουμε την πραγματικότητα τις οικονομίας και της αγοράς, τους απαντούμε ότι και βέβαια έπρεπε πολύ νωρίς να παρθούν μέτρα και βέβαια πρέπει να παρθούν και άλλα, με την εξής διαφορά: τα μέτρα τα παίρνεις από πάνω προς τα κάτω, δηλαδή φορολογείς το μεγάλο κεφάλαιο, την πλουτοκρατία, τις τράπεζες με τα μεγάλα κέρδη, την εκκλησιαστική περιούσια, ελέγχεις το πολιτικό χρήμα, τις δαπάνες των υπουργείων, τους βουλευτές και, όταν δεν φτάνουν αυτά, κάνεις περικοπές σε κάποιες κατηγορίες υψηλόμισθων στελεχών της δημόσιας διοίκησης».
«Τους τελευταίους μήνες», είπε ο κ. Φυρινίδης, «μάθαμε όλους τους τραπεζίτες του εξωτερικού με τα μικρά τους ονόματα (Ολι Ρεν, Τρισέ, Γιούγκερ), αλλά ποτέ δε μάθαμε ποιοι έφαγαν τα λεφτά τα τελευταία 20 χρόνια στην Ελλάδα, ποιοι ήταν πίσω από το χρηματιστήριο, τις κομπίνες με τα δημόσια έργα, τα δομημένα ομόλογα, τα Βατοπέδια, και μια σειρά από σκάνδαλα που δημιούργησαν νέους νεόπλουτους. Ε, ας μας τα πει κάποια Κυβέρνηση, ας τους οδηγήσει στη δικαιοσύνη και τότε ναι, να βάλουμε πλάτη για να σωθεί η οικονομία».
MOYSIKH_4Σημείωσε ακόμη πως η διαβεβαίωση του υπουργού εργασίας ότι δεν θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας, ότι δεν θα μειωθεί η σύνταξη, και ότι δεν θα αυξηθούν οι εισφορές των εργαζόμενων πάνε περίπατο, θυμίζουν τα τρία «δεν» της προηγούμενης κυβέρνησης.
«Τότε», τόνισε, «απαντήσαμε με ένα ΔΕΝ, που έλεγε δεν σας πιστεύουμε και φύγανε. Σήμερα απαντάμε με τρία ΔΕΝ: Δεν τα φάγαμε μαζί, δεν τα κλέψαμε μαζί, δεν θα τα πληρώσουμε μαζί».
«Μόνο με αγώνα και αντίσταση θα καταφέρουμε να σώσουμε ό,τι μας άφησαν οι προηγούμενοι για να το παραδώσουμε στους επόμενους», είπε ο κ. Φυρινίδης, καλώντας όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τη κοινωνία όλη, να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς, που θα γίνουν στο Εργατικό Κέντρο στις 9.30 το πρωί του Σαββάτου.(
Πολιτεία) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: