Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010
Δεν πήγαμε λέει καλά στα έσοδα. Οι εφορίες δεν πέτυχαν το στόχο και ο υπουργός τα’βαλε με τους εφοριακούς. Ωραίοι είναι, θέλουν και ύφεση και έσοδα. Ας σοβαρευτούμε λίγο, δεν καταλάβατε ότι δεν υπάρχει ...σάλιο;
***
Τι πρέπει να κάνουν οι εφοριακοί, να βγουν στους δρόμους και να ψάχνουν για έσοδα με το «στανιό», απ’τη στιγμή που δεν κινείται φύλλο;
***
Και να είστε ευχαριστημένοι, γιατί το «κίνημα» των αποδείξεων πήγε πολύ καλά κι αν οι πολίτες δεν έπαιρναν πάνω τους την υπόθεση θα μιλούσαμε για τραγική πτώση των εσόδων.
***
Επόμενο ήταν να υπάρχει υστέρηση εσόδων, αφού 6 μήνες τώρα οργιάζει η κινδυνολογία και το μόνο που ακούει ο πολίτης είναι για απολύσεις και μειώσεις μισθών.
***
Δεν ισχυρίζομαι ότι λύθηκε το πρόβλημα της φοροδιαφυγής ούτε ότι δεν θα πρέπει να ενταθούν οι πιέσεις προς σ’αυτή την κατεύθυνση, πολύ φοβάμαι όμως ότι αγνοούν το βαθμό της ύφεσης και δεν αντιλήφθηκαν ακόμη τι συμβαίνει στην αγορά.
***
Κι όσο περνάει ο χρόνος, φανταστείτε να ατονήσουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, να εξαθλιωθούν κι άλλο οι πολίτες, φανταστείτε πού θα πάει το πρόγραμμα σταθερότητας.
***
Ακούω συχνά να λέγεται από πολιτικούς και τραπεζικούς κύκλους ότι πρέπει να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας. Είναι πραγματικά άδικο να ζητείται ανάληψη ευθυνών από τον μικρο-συνταξιούχο, το μισθοσυντήρητο και το μικρομεσαίο.
***
Ας επωμισθούν το κόστος όλοι όσοι επωφελήθηκαν, όσοι ευνοήθηκαν και όσοι έτυχαν κρατικής προστασίας όλα αυτά τα χρόνια. Ας καταργηθούν πρώτα τα προνόμια που δόθηκαν σε πολίτες και μετά συζητάμε για μειώσεις συντάξεων του ΤΕΒΕ ως και 35%.
***
Μιλάνε για απολύσεις, αν είναι απαραίτητο και αναπόφευκτο ας δρομολογηθούν με δίκαιο τρόπο,  ας προηγηθούν όσοι μπήκαν στο δημόσιο απ’τα παράθυρα κι ας αρχίσουν απ’ την ίδια τη βουλή, έτσι για να ικανοποιηθεί τουλάχιστον ο πολίτης που χρόνια τώρα εμπαίζεται.
***
Αν δεν δούμε εργαζόμενους μιας ταχύτητας, συνταξιούχους υπό την ίδια σκέπη, αν δεν σταματήσουν οι διαχωρισμοί και η ευνοιοκρατία δεν θα υπάρξει συναίνεση.
***
Δεν μπορούμε να βλέπουμε άλλο συνταξιούχους στα 48 τους χρόνια και να τους πληρώνουμε για άλλα τριάντα.
Δεν μπορούμε να βλέπουμε προκλητικούς μισθούς και να καλούμαστε όλοι ν’αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Η πλειοψηφία των πολιτών πληρώνει σήμερα για όλους όσους ευνοήθηκαν στο παρελθόν.(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: