Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Γρηγόρης Παπαχρήστος: Εγώ δεν είμαι απ’ τους βιαστικούς

http://www.eptanews.gr/images/stories/protoselido/politeia%2028-04-2010.jpg
Τετάρτη 28 Απριλίου 2010
DHMARXOS_diou
Λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση του χωροταξικού της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης, ο δήμαρχος Δίου επαναλαμβάνει ότι ο Δήμος Δίου επιθυμεί να πορευτεί μόνος του, ενώ στέλνει και ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε «φιλόδοξους» και «βιαστικούς», να σεβαστούν τις διαδικασίες
.Σε τροχιά «Καλλικράτη» κινείται ο Δήμος Δίου, αφού .λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του χωροταξικού (η οποία είναι προγραμματισμένη για σήμερα από τον υπουργό Εσωτερικών), θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο της περιοχής, για να συζητήσει επί των πραγματικών και όχι των θεωρητικών δεδομένων. Στη συνεδρίαση έχουν κληθεί εκτός από φορείς και οι δημότες του Δήμου Δίου για να καταθέσουν τις απόψεις τους πριν αυτές μεταφερθούν αύριο στη συνεδρίαση της ΤΕΔΚ και τη Δευτέρα στο Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ.

«Περισσότερο θέλουμε να εκφραστούν οι φορείς και οι δημότες για να μη λένε ότι αποφασίζουμε για αυτούς χωρίς αυτούς», σχολιάζει ο δήμαρχος Γρηγόρης Παπαχρήστος, μιλώντας στην «Π». Ο κ. Παπαχρήστος, αναφέρεται και στις προθέσεις του, δηλώνοντας πως δεν έχει καταλήξει για το τι θα κάνει ο ίδιος, ενώ σχολιάζει και όσους πριν δουν το χωροταξικό έχουν «βιαστεί» να δηλώσουν υποψήφιοι.
Την Πέμπτη, αναφέρει ο δήμαρχος Δίου, συνεδριάζει η ΤΕΔΚ «και θέλω να συμμετέχω σ’ αυτήν έχοντας νωπή την γνώμη των συναδέλφων μου στο συμβούλιο, των φορέων αλλά και των πολιτών», ενώ όπως σημειώνει την ερχόμενη Δευτέρα ακολουθεί το Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ, όπου όπως υπογραμμίζει είναι υποχρεωμένος να μεταφέρει τη γνώμη των συνδημοτών του και όχι τη δική του.
Από την αποψινή έκτακτη συνεδρίαση, δεν αναμένεται να προκύψει διαφοροποιημένη θέση από εκείνη που έχει εκφράσει ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο. Ο Δήμος Δίου, επιθυμεί να παραμείνει ως έχει, αλλά παράλληλα έχει και εναλλακτική πρόταση στην οποία αδιαπραγμάτευτη θέση είναι ο νέος δήμος να ονομάζεται Δήμος Δίου. Η εναλλακτική πρόταση που θα καταθέσει αν χρειαστεί ο Δήμος Δίου, όπως αναφέρει ο Γρηγόρης Παπαχρήστος, είναι πρόταση ακόμη και εκείνων των συναδέλφων του οι οποίοι επιθυμούν να παραμείνει ο Δήμος Δίου ως έχει.
Ο κ. Παπαχρήστος, δεν θέλησε να μιλήσει για τις πιθανότητες που έχει να γίνει αποδεκτή η πρόταση του Δήμου Δίου να παραμείνει ως έχει, εν τούτοις αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο Δήμος για να προωθήσει το αίτημά του σε συνεργασία και με άλλους ιστορικούς δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας. «Ο υπουργός στάθηκε στην πρόταση μας, η οποία είναι γενικότερα πρόταση των ιστορικών δήμων. Έγινε κουβέντα, ζήτησε γνώμες από τοπικούς φορείς και πολιτικούς παράγοντες. Από όσο ξέρω θετικά εκφράστηκε και ο κ. Παντερμανλής, αλλά  από και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όπως και η ΚΕΔΚΕ» είπε ο δήμαρχος. «Εμείς έχουμε στείλει κι ένα σχετικό ψήφισμα σε συνεργασία με την Πέλλα και τη Βεργίνα. Ο σχετικός φάκελος είναι σε γνώση του υπουργού και από ότι γνωρίζω ο υπουργός το συζήτησε αν μπορεί, αν πρέπει και με τι προϋποθέσεις μπορεί να γίνει δεκτή η πρότασή μας», αναφέρει χαρακτηρίζοντας την πρόταση των τριών ιστορικών δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας ρεαλιστική.

Για την επόμενη μέρα

«Βλέπω πολλούς φίλους και συνδημότες αλλά και από τη νότια Πιερία να ανακοινώνουν, να βγάζουν διαγγέλματα και μάλιστα να μιλάν για μας, χωρίς εμάς. Δεν έχω καμιά πρεμούρα ή καμιά αγωνία να ανακοινώσω τις προθέσεις μου ή να προλάβω τις εξελίξεις», δηλώνει ο κ. Παπαχρήστος, σχολιάζοντας, εμμέσως πλην σαφώς όσους βιάστηκαν να δηλώσουν ενδιαφέρον για έναν δήμο που ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί το χωροταξικό του.
Ο δήμαρχος Δίου χαρακτήρισε «βιαστικές» τις συγκεκριμένες τοποθετήσεις «φιλόδοξων ανθρώπων, οι οποίοι καλώς έχουν φιλοδοξίες και επιθυμίες», σημειώνοντας πάντως πως θα ήταν καλά να σεβαστούν τις διαδικασίες, «να σεβαστούν τη γνώμη τη δική μας και μετά ας πάρουν τις αποφάσεις και ας σταματήσουν τα κηρύγματα».
«Δεν έχω καταλήξει, ούτε βιάζομαι» απάντησε στο αν θα είναι υποψήφιος και πάλι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. «Θέλω να δω ποια θα είναι η κατάληξη, σε ποιο Δήμο θα δηλώσω υποψήφιος. Δεν μπορώ να λέω ότι είμαι υποψήφιος και αύριο να ανακοινωθεί ότι ο Δήμος μένει μόνος ή συνενώνεται με άλλους ή δεν ξέρω ποια άλλα ενδεχόμενα μπορεί να συμβούν» δήλωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι δεν είναι από εκείνους που δηλώνουν ‘’υποψήφιος να είμαι και ας είναι όπου να ‘ναι’’. «Δεν μπορώ να το κάνω από σεβασμό στις διαδικασίες και στους δημότες. Στο κάτω-κάτω είπα, ότι θα σταθμίσω τα πράγματα, δεν είμαι ο μόνος που θα κρίνω. Έχω οικογένεια, έχω φίλους, έχω συνεργάτες, συναδέλφους, αλλά και κόσμο που πρέπει να τον ακούσω και βέβαια ούτε τους πολιτικούς σχηματισμούς μπορούμε να αγνοήσουμε παντελώς», κατέληξε ο Γρηγόρης Παπαχρήστος.
(Πολιτεία/Βαγγέλης Ζαμαντζάς )

Δεν υπάρχουν σχόλια: