Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τετάρτη 28 Απριλίου

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
SYNAYLIA
Δια αντιπροσώπων και στη συναυλία διαμαρτυρίας (εκτός από τις απεργίες)  αποφάσισαν να αντισταθούν οι... δημόσιοι υπάλληλοι του νομού.

TZOYK_MPOKS
Είμαστε ωρομίσθιοι και … δεν μας βλέπω να παραμένουμε, θα ήθελαν να πουν μάλλον τα μέλη του συγκροτήματος Τζουκ Μποξ, που άνοιξαν χθες στην πλατεία Κατερίνης τη συναυλία διαμαρτυρίας.
Αλλά, δεν το είπαν. Απλά κάλεσαν τον κόσμο να πλησιάσει την εξέδρα και να τραγουδήσει μαζί τους και … να διασκεδάσουν όλοι μαζί τον πόνο τους.


Την αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι δικηγόροι της Κατερίνης (διαμαρτύρονται για την επιβολή ΦΠΑ και την «απελευθέρωση» του λειτουργήματός τους), μετά τις διαβεβαιώσεις που έλαβε η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας από τον υπουργό Δικαιοσύνης ότι κατανοεί το πρόβλημα κι ότι θα τους κλείσει, λίαν συντόμως, ραντεβού με τους υπουργούς Οικονομικών.
Όπως μας ανέφερε χθες ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης Χάρης Τζαμακλής, εν όψει της συνάντησης και με τους αρμόδιους για τα οικονομικά υπουργούς, η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας αποφάσισε πανελλαδική ανακωχή, έτσι η χθεσινή γενική συνέλευση των δικηγόρων της Κατερίνης έληξε την τοπική  5νθήμερη (από την περασμένη Τετάρτη) αποχή από τα καθήκοντά τους.


«Κάνει ζημιά στον τόπο η τακτική του ΠΑΜΕ», είπε χθες ο υπουργός Πολιτισμού, αναφερόμενος στο επεισόδιο που δημιουργήθηκε στο Πειραιά, όπου συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ εμπόδισαν την επιβίβαση τουριστών σε κρουαζιερόπλοιο.
Απ’ όσο ενθυμούμαι, για τη ζημιά που κάνουν από τον περασμένο Δεκέμβρη τα κλειστά Τέμπη στον τουρισμό, δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί ο υπουργός Πολιτισμού.


Επιβάλλεται να διορθώσουμε ένα μέγα λάθος που μας ξέφυγε στον τίτλο που κοτσάραμε σε κείμενο δέκα Ποντιακών Συλλόγων της Πιερίας, την περασμένη Παρασκευή και μας το επεσήμανε αναγνώστης μας.
«Αναγνωρίζουν τη Γενοκτονία (των Ποντίων) ξένα κοινοβούλια … πλην του Ελληνικού» ήταν ο εμφανέστατα λανθασμένος τίτλος μας, την ώρα που στο προλογικό μας σημείωμα γράφαμε το ορθόν, ότι δηλαδή «ξένα κοινοβούλια αναγνωρίζουν τη Γενοκτονία κι η Ελλάδα σιωπά».
Καθότι αυτό ήταν και το καταγγελλόμενο από τους Ποντιακούς Συλλόγους του νομού. Ότι δηλαδή, ενώ το Σουηδικό Κοινοβούλιο αναγνώρισε (πρόσφατα) με απόφασή του τη Γενοκτονία των Ποντίων (Αρμενίων και Ασσυρίων) από το Τουρκικό καθεστώς, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, στην Κυβέρνηση και στα κόμματα της χώρας μας «επικράτησε άκρα του τάφου σιωπή» (όπως χαρακτηριστικά λένε), αφού ουδείς μπήκε στον κόπο να εκδώσει μια ανακοίνωση που να χαιρετίζει την απόφαση αυτή.
Αυτά προς διόρθωση κι ελπίζουμε ο δαίμων, του φόρτου της δουλειάς μας, να μας κάνει τη χάρη να μην ξαναβάλει σε τέτοια δοκιμασία τους αναγνώστες μας.


Μεγάλο πατριωτικό προσκλητήριο

Άκουσα χθες τον Έλληνα πρωθυπουργό (Αυτοί που βρίσκονται ψηλά…) που ζήτησε συστράτευση και θυσίες για να πάει η χώρα μπροστά (…θεωρούνε ταπεινό να μιλάς για το φαΐ. Ο λόγος; Έχουνε κιόλας φάει).
Είμαι αποφασισμένος, είπε, να κάνω ό,τι χρειάζεται για να νιώσουν ξανά οι Έλληνες ασφαλείς και περήφανοι για την πατρίδα τους (Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους για τις μεγάλες εποχές που θα ’ρθουν… )
Εμείς παλέψαμε για την απελευθέρωση της Ελλάδας από εξαρτήσεις, σήμερα νέος αγώνας για απελευθέρωση από την κηδεμονία, είπε (Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο, λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό, είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού…)
Μάθαμε να ζούμε με δανεικά, χωρίς να παράγουμε το απαραίτητο, είπε (Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι κηρύχνουν τη λιτότητα …) αποθεώσαμε το βόλεμα στο Δημόσιο. Η διαφθορά απορροφά ένα μεγάλο μέρος του εισοδήματός μας (Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα, ζητάνε θυσίες).
Σ' αυτήν την πορεία, είπε (Αυτοί που βρίσκονται ψηλά λένε…) δεν περισσεύει κανένας. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να απέχει (… να ο δρόμος για τη δόξα. Αυτοί που είναι χαμηλά, να ο δρόμος για το μνήμα …).


1
Επιτάχυνση των διαδικασιών δημοπράτησης και αλλαγή του κράτους, ζήτησε ο Γιάννης Αμοιρίδης, μιλώντας κατά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ κατά τη χθεσινή συνεδρίαση.
Την παράσταση βέβαια, έκλεψε ο Χρήστος Παπουτσής ο οποίος ευχαρίστησε ιδιαίτερα εκ μέρους των βουλευτών τον υπουργό και τον υφυπουργό οικονομικών για τις προσπάθειές τους, ενώ τους διαβεβαίωσε ότι έχουν τη στήριξη όλης της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ
Η αλήθεια είναι ότι δεν ήθελε και λίγη προσπάθεια για να φτάσουν τα spreads στο 700 μέσα σε λίγους μήνες, διότι πέραν τούτου, ουδέν άλλο αποτέλεσμα είχαν οι προσπάθειές τους…


2Η αποκάλυψη ότι  υπουργός της Αυστραλίας είχε ξοδέψει 300 δολάρια, χρήματα του Δημοσίου, σε δύο από τις ιδιωτικές συναντήσεις που είχε με την «παράνομη» αγαπημένη του, υποχρέωσε τον υπουργό σε παραίτηση. Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος υπουργός ανήκει στους παραδοσιακούς δεξιούς, ενώ η «παράνομη αγαπημένη» του είναι βουλευτής των Πράσινων και συνειδητή «αριστερή» ακτιβίστρια με οικολογικές ευαισθησίες.
Προφανώς οι Αυστραλοί δεν ανέχονται άλλος να «ερωτοτροπεί» (ευγενικά) και άλλος να πληρώνει, αντίθετα με εμάς τους Μεσόγειους οι οποίοι θα δίναμε και εύσημα στον επιβήτορα. Και όλα αυτά, για… 300 δολάρια! Τουλάχιστον οι δικοί μας, δεν είναι ψιλικατζήδες!


3
Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε είκοσι, αλλά 39 είναι τα θέματα περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, το οποίο συνεδριάζει σήμερα.
Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα διεξαχθεί λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του χωροταξικού του Καλλικράτη, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι δεν θα περάσει απαρατήρητο και αναμένεται με ενδιαφέρον… ειδικά αν οι δήμοι είναι περισσότεροι των… τριών!

Δεν υπάρχουν σχόλια: