Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010
Μετά σου λέει ΕΣΥ. Τρίχες κατσαρές. Όσοι διαβάσουν με προσοχή το ρεπορτάζ που αναφέρεται στη συνάντηση των συνταξιούχων του ΙΚΑ Πιερίας με τον διευθυντή του ΙΚΑ θα διαπιστώσει πολύ απλά πως σήμερα αν δεν έχεις χρήμα…ακόμη κι αν πλήρωνες επί σειρά ετών το ασφαλιστικό σου ταμείο…μην πω το διεκδικούσες …δεν έχεις καμία απολύτως τύχη.

Έχεις χρήμα και ασφαλισμένος στο ΙΚΑ; Κάνεις ακτίνα σήμερα στην Κατερίνη. Είσαι ασφαλισμένος στο ΙΚΑ αλλά δεν έχεις χρήμα; Δεν θα κάνεις ποτέ.

Αν αυτό δεν προκαλεί την οργή των πολιτικών αρχών του τόπου κι αν ασχολούνται με τρίχες, τότε οφείλω να ομολογήσω ότι το πρόβλημα είναι ακόμη μεγαλύτερο.

Μου θυμίζει τη λυχνία στο κρατικό νοσοκομείο της Κατερίνης που έπρεπε να δημοσιοποιηθεί για να λυθεί.

Σ’αυτήν την περίπτωση η δημοσιοποίηση δεν βοηθά καθόλου.

Αν οι κύριοι του συστήματος Υγείας ή των Ασφαλιστικών Ταμείων θέλουν να κάνουν πλούσιους τους ιδιώτες ακτινολόγους καλώς. Να το πράξουν. Αλλά ας το πουν στους συνταξιούχους.

Και πάμε στις ελλείψεις. Θέλετε να δείτε πως εξυπηρετείται σήμερα ο ασφαλισμένος του ΙΚΑ;

Ακτινολόγος, πριν από 5 χρόνια υπήρχαν 2, σήμερα το ακτινολογικό είναι κλειδωμένο.  Άρα την ακτίνα του πρέπει να τη βγάλει σε ιδιώτη, να καταβάλλει το αντίτιμο, να πάει στο Ασφαλιστικό του ταμείο και ούτω καθεξής.

Δερματολόγος, δεν υπάρχει εδώ και 2,5 χρόνια. Δεν βαριέσαι…δεν έχουν ακμή οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, φυσικά δεν έχουν οι συνταξιούχοι και οπωσδήποτε κανένα άλλο δερματολογικό πρόβλημα. Αν προκύψει;;; Στους ιδιώτες και πάλι.

Οδοντίατροι, οι οποίοι ήτανε 5 σήμερα υπάρχει μόνο ένας, γιατί ο δεύτερος σε λίγους μήνες συνταξιοδοτείται.  Ταλαιπωρία, ταλαιπωρία, ταλαιπωρία. Ποιος συνταξιούχος χρειάζεται τώρα οδοντίατρο; Μασελίτσα παιδιά. Για τους υπόλοιπους; Να βουρτσίζετε συχνά τα δόντια σας και να μάθετε να αντέχετε και στον πόνο. Αλλιώς; Στον ιδιώτη αγαπητέ μου.

Επίσης δεν υπάρχουν οι ειδικότητες του νεφρολόγου, ενδοκρινολόγου, ψυχιάτρου.
Δεν θα τα σχολιάσω τα παραπάνω.

Πριν από τρία χρόνια είχαν κάνει την ίδια συνάντηση. Η απάντηση σήμερα είναι η ίδια.
Μην ταράζεστε και σε ακόμη τρία χρόνια να πάτε πάλι το ίδιο θα είναι, αν δεν αισθανθεί κάποιος πολιτικός προσβεβλημένος και δεν κινήσει γη και ουρανό για να έρθουν οι πολυπόθητες ειδικότητες στην Πιερία.

Αυτά τα εξοργιστικά ήθελα να γράψω σήμερα, γιατί καλά θα κάνουμε να βλέπουμε λίγο εκτός από τον ευατούλη μας και τις άλλες τάξεις πολιτών που ταλαιπωρούνται ακόμη περισσότερο, που παίρνουν μισθούς και συντάξεις επιβίωσης.

Αυτό είναι απάντηση σε όλους εκείνους που θεωρούνται θιγμένοι από ασφαλιστικο-φορολογικά συστήματα και άλλα κουλά.
Καλά κάνετε και εξαγριώνεστε όταν σας θίγουν κεκτημένα, αλλά δείτε λίγο και πίσω από το κάδρο.

Καλή μας ημέρα και σήμερα και ήσυχη ελπίζω.(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: