Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Η οικονομία στο επίκεντρο της συνάντησης Παπανδρέου - Σαμαρά "Μπορούμε και μόνοι μας"

 

ΠΕΜΠΤΗ 15.04.2010
Τις τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία συζήτησαν χθες το απόγευμα, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της ΝΔ με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να δηλώνει ότι η συναίνεση είναι ένα διαρκές 
ζητούμενο και μια διαρκής πρόσκληση και ότι εναπόκειται στα κόμματα της αντιπολίτευσης εάν... τη δέχονται και εάν συναισθάνονται την πολύ μεγάλη ευθύνη που έχουν.
Ενημερωτική συνάντηση
Την ώρα που οι ασφυκτικές πιέσεις των αγορών προς την ελληνική οικονομία συνεχίζονται με αποτέλεσμα το spread να ανεβαίνει και πάλι κοντά στις 400 μονάδες, Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι: "Ενημερώθηκα, ενημέρωσα, συζητήσαμε σε βάθος τις κρίσιμες πτυχές της οικονομικής κρίσης. Πιστεύω ότι με το κατάλληλο μίγμα οικονομικής πολιτικής μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας. Όσο λιγότερο μιλάμε τόσο το καλύτερο για την οικονομία".
"Εμείς είμαστε αυτοί που, εδώ και πολύ μεγάλο διάστημα και χωρίς να έχει αποκαλυφθεί η πραγματική κατάσταση, λέγαμε ότι απαιτείται συναίνεση γιατί οι προκλήσεις και οι δυσκολίες είναι πολύ μεγάλες, άρα είναι στο χέρι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και όλης της αντιπολίτευσης να αντιληφθεί το μέγεθος των ευθυνών της, ώστε να μπορέσουμε σαν χώρα να βγούμε από αυτή τη δύσκολη οικονομική κρίση", τόνισε σχετικά με τη συνάντηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισημαίνοντας ότι αντικείμενο της συνάντησης είναι μια θεσμική ενημέρωση προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την οικονομία και τις τελευταίες εξελίξεις.
Αντιδράσεις
"Με τις αλληλοκατηγορίες που ανταλλάσσουν οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, δεν μπορούν να κρύψουν ότι είναι συνυπεύθυνοι για όσα έγιναν σε βάρος του λαού και για τα χειρότερα που φέρνουν. Ότι έχουν κοινή στρατηγική και ότι συμφωνούν και οι δυο με τη νέα άγρια σφαγή μισθών και συντάξεων, τη δραστική αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και θα την προωθήσουν, ανεξάρτητα από τη συμμετοχή ή όχι του ΔΝΤ στον δανεισμό, γιατί αυτό απαιτεί το συμφέρον της πλουτοκρατίας", σχολίασε το ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: