Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Κωδικός «Σκοτίνα Τ3-2010»

KODIKOS_1
Άσκηση προσομοίωσης εντός της υπό κατασκευή οδικής σήραγγας της Σκοτίνας πραγματοποίησε χθες το πρωί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης, στο πλαίσιο εκπαίδευσης του προσωπικού της στην αντιμετώπιση πιθανών ατυχημάτων στις οδικές σήραγγες του άξονα ΠΑΘΕ στην περιοχή...
KODIKOS_2Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε εκδήλωση πυρκαγιάς σε μηχάνημα-φορτωτή της αναδόχου κοινοπραξίας OLYMPIA JV, σε απόσταση 600 μέτρων περίπου εντός της σήραγγας, εκκένωση του εργοταξίου από τους εργαζόμενους, καθώς και διάσωση τραυματισθέντος υπαλλήλου της εταιρείας.
Σκοπός της άσκησης, που πήρε την κωδική ονομασία «ΣΚΟΤΙΝΑ Τ3-2010», ήταν, όπως ανέφερε ο Διοικητής της Π.Υ, πύραρχος Ιωάννης Καραλιάς, «η εκ των προτέρων γνώση βασικών στοιχείων και παραμέτρων των υπό κατασκευή οδικών σηράγγων που αποτελούν μέρος της ΠΑΘΕ, καθώς και ο προσδιορισμός των βασικών ενεργειών των οργάνων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς ή άλλου συμβάντος».
Στην άσκηση, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία, συμμετείχαν τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα της Π.Υ. Κατερίνης και του Π.Κ. Λιτοχώρου και δώδεκα συνολικά πυροσβέστες. Επίσης συμμετείχαν ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και προσωπικό της κοινοπραξίας.
KODIKOS_3 

Δεν υπάρχουν σχόλια: