Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Ελλείψεις προσωπικού στα ιατρεία του ΙΚΑ



ΠΕΜΠΤΗ 15-4-2010
Συνεδρίασε  το  δσ του Εργατικόυ Κέντρου Κατερίνης
Συνεδρίασε χθες το απόγευμα το διοικητικό συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης με κύριο θέμα τον εορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς. Η φετινή επέτειος, που τυγχάνει να είναι ημέρα Σάββατο θα εορτασθεί κανονικά ενώ θα βγουν οι σχετικές ανακοινώσεις και ....
αφίσες. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τονίστηκε ότι η πρωτομαγιά αποτελεί για τους εργαζόμενους σύμβολο ενότητας, αγωνιστικότητας και αλληλεγγύης και για αυτό η επέτειός της πρέπει να τιμάται, όπως της αξίζει κάθε χρόνο.
Πέραν των διαδικαστικών θεμάτων, στη συνεδρίαση έγινε ενημέρωση μεταξύ των μελών για θέματα που άπτονται του ενδιαφέροντος και των δράσεων του Εργατικού Κέντρου. Πρώτο θέμα που θίχθηκε ήταν το δεύτερο κύμα απολύσεων που προέκυψε στα σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδη στο νομό Πιερίας. Το Εργατικό Κέντρο προσέφυγε και πάλι στη επιθεώρηση εργασίας, με την πιθανότητα η επιχείρηση να αντιμετωπίσει την επιβολή προστίμου.
Έγινε, επίσης, ενημέρωση για τις ενέργειες που έχουν γίνει στο θέμα των ιατρών που απασχολούνται στα πολυϊατρεία του ΙΚΑ στην Κατερίνη, όπου είχε σταλεί έγγραφο στην κεντρική διεύθυνση στην Αθήνα, σημειώνοντας τις ελλείψεις.
Η απάντηση ήρθε και κάνει λόγο για αριθμό ιατρών που είναι στο ΙΚΑ Κατερίνης και ξεπερνά τις οργανικές θέσεις που προβλέπονται.
Το πρόβλημα όμως υπάρχει και η βασική του παράμετρος είναι η απουσία γιατρού ακτινολόγου, κάτι που έχει θέσει σε αχρηστία το ακτινολογικό τμήμα εδώ και εφτά μήνες. Στο συγκεκριμένο τμήμα μάλιστα υπάρχουν 5 χειριστές μηχανημάτων, οι οποίοι είναι αυτό το διάστημα άνευ αντικειμένου.
Αυτήν τη χρονική περίοδο, υπάρχουν γύρω στα 100 με 150 παραπεμπτικά για ακτινογραφίες καθημερινώς, τα οποία εξυπηρετούνται από ιδιώτες. Οι ασθενείς αφού πληρώσουν, παίρνουν μια ελάχιστη επιστροφή αρχικά και πρέπει να προσφύγουν για να τους επιστραφεί το σύνολο της δαπάνης. Από τη συζήτηση κρίθηκε αναγκαίο να τοποθετηθεί έστω και με ειδική εντολή ή σύμβαση ένας ακτινολόγος, ώστε το τμήμα να λειτουργεί και όταν θα έρθει ο «Δημόκριτος» για τον έλεγχο να ανανεωθεί και η άδεια λειτουργίας.
Ακόμα, έγινε γνωστό ότι οι έλεγχοι του ΙΚΑ για την ανασφάλιστη εργασία έχουν ξεκινήσει και μάλιστα υπάρχουν περιπτώσεις, όπου έχουν εντοπιστεί παραβάσεις της νομοθεσίας.(ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: